• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Lillebror, WTF? Det var ju det dummaste jag har hört, såna där människor borde jobba på en soptipp...
    Skönt att du fick en bra chans att byta iallafall, hoppas också att du ska trivas bättre med din nya!

    Vad skönt att bo så nära ÖF, speciellt om det är en man trivs att gå till

    Li81, Phoebe har också varit sjuk extremt mycket, var och varannan vecka hela hösten/vintern och våren har hon fått stanna hemma från dagis.. Jag hoppas verkligen att det ger med sig.
    Min största fasa är att få bebis precis då förkylningstiderna börjar och ha en konstant sjuk 2 åring + bebis hemma! *hurv*

    Lysa, Jag hade jättebra blodtryck hela förra graviditeten, jag hoppas verkligen att det bara var tillfälligheter den här gången så att det går att jobba de sista veckorna, det blir iallafall möte på spec.mödravården på fredag och möte med BM nästa onsdag igen så det blir en aning tajt men det känns samtidigt skönt, då kanske man snabbt kan få svar på tal.

    Nu ska jag nog sätta mig och kika lite på bebissaker online, tidsfördriv!
    Någon som har tips på bra sidor? :)
  • Loris
    Starla skrev 2010-05-05 18:51:02 följande:
    Loris: Hoppas att du blir bättre! Är det mest huvudvärk som man kan känna igen det på? Kanske en dum fråga men jag har faktiskt ingen aning.
    Jag ska vara ärlig och säga att jag inte riktigt vet, då jag mätte sist hade jag 180/100 i blodtryck men ingen huvudvärk. Så jag skulle inte ta det som ett säkert tecken iallafall!

     
  • Loris
    Lillebror, Vad skönt att få träffa en läkare så att de kan kolla att allt ser bra ut.

    Jag har aldrig haft smärtsamma sammandragningar men "vanliga" där livmodern blir stenhård, krampar ihop ett kort tag och sen släpper efter. De har aldrig gjort ont för mig.

    Däremot foglossningar, men jag tror att alla upplever det lite olika, för mig kommer smärtan huggande och därefter molande, när jag rör på mig eller har suttit/legat/stått länge eller konstigt.
    Jag har alltid haft smärtan mest fokuserad kring baksidan på bäckenet (innuti) och fram mot blygdbenet, ibland kan jag även känna av (då jag går) hur bäckenet rör på sig och "kluckar" till när jag går, det är otäckt men inte så smärtsamt som tur är!

    Jag fick träffa en manlig läkare på spec.mödravården, det kändes mest som att han ville "snabbt in snabbt ut" och kanske en aning arrogant..
    Han tog sig inte ens tiden att ta ett snabbt blodtryck eller fråga hur jag mådde nu, vilket jag tyckte kändes lite konstigt.
    Nästa vecka ska jag till BM igen, hoppas få svar på proverna då och kanske lite mer info.

    Har bilbarnstolar ett bäst före datum? Har aldrig hört talas om en för gammal bilbarnstol förut.
     
    Nu är lillan vaken, dags att kila, ha en bra dag tjejer!
  • Loris

    God morgon tjejer! Hoppas alla har haft en trevlig helg! Jag måste få hålla med om att det är värt att lägga lite extra på just vagnen, i de flesta fallen får man nog vad man betalar för.. Vi köpte en ny focus duo från nätet för 3000 förra gången, många hade skrivit väldigt positivt om den, efter fem månaders sparsamt bruk så rasade hela chassit ihop, liggkorgen fick en stående lutning. Vi fick ett nytt, enligt företaget, ett förstärkt chassi, men jag vill absolut inte chansa på det igen. Att stå helt utan vagn i 3 veckor var väl inte heller drömmen. Den här gången köpte vi en crescent istället. ** välkommen till tråden Adrenna :)

  • Loris
    Moyo, Vad mysigt med en shoppingtur Jag brukar ha hittat det mesta på kappahl, H&M och Ellos faktiskt. De har inte det roligaste modet, men å andra sidan så är det ju en ganska kort period som man använder kläderna
    Långa tunikor och leggings är också en vinnande kombination tycker jag Det kan man ju till och med köpa i "vanliga" storlekar och använda efter graviditeten! <3

    Angående läkaren så var det en ganska stor man, jag la tyvärr aldrig märke till hans namn, dumt nog.. Jag har hört att det är fler som har stött på en riktigt obrydd, arrogant manlig läkare via spec.mödravården och kvinnokliniken, det är säkert samma..

    Vilken bra länk, hehe, det ger ju verkligen ett helt annat perspektiv på det hela, inte konstigt att man får sura uppstötningar för minsta lilla och det känns som alla inre organ trycks ihop mot slutet av graviditeten (och det trots att jag är relativt lång!).

    Starla, haha ja du ibland har verkligen en del personer kanske för många åsikter om saker och ting..
    Vi har fått en del kommentarer kring vårat köp också, vi köpte en svart crescent vagn med väldigt lite blått på, men just för det blåa - eftersom vi väntar en flicka.

    Monchhichi:
    Hur gick det idag?

    LindaMattias, Jag tycker att det är relativt likvärdiga tider som bebisen sparkar på, men jag fann aldrig något riktigt mönster då jag väntade dottern, förutom kvällssparkarna!

    Babyproffsens egna vagn verkar stabil, jag läste en hel del vagntester innnan vi köpte våran crescent (eftersom det är så många vagnar som tydligen inte ska klara alla säkerhetstester! ), babyproffsens egna vagn (grizzly något tror jag den heter) var en av de vagnar som klarade testet iallafall
  • Loris

    Jag öppnade en tråd där vi kan uppdatera BF-listan och alla har möjlighet att lägga till sig själv eftersom jag missar och glömmer bort det där, trist om inte alla får stå med på listan!

    Kopiera bara hela listan och lägg till ditt nick och BF så kan vi fortsätta bygga på listan allteftersom att tråden växer

  • Loris

    Klaveret, vi började handla direkt efter RUL under första graviditeten :) Den här gången har jag varit i helt andra tankar vi köpte barnvagnen för rätt länge sen, innan RUL, kanske dumt men vi tänkte att vi nog hur som helst skulle ha användning av den förr eller senare. Jag gillar att vara ute i god tid med kläder och sånt, då har man möjligheten att köpa något fint plagg här och där och oftast till riktigt vettiga priser också, jag är annars lite "rädd" att man inte hittar något som man verkligen tycker om utan får köpa det som finns. Förmodligen skulle det nog inte bli så eftersom nästan alla bebiskläder är supersöta men det känns bättre att vara på det säkra. :)

  • Loris
    LindaMattias, Det är säkert som Moyo säger att läkaren där säkert kan vara bra att ha å göra med när det verkligen är superallvar!
    Det jag tyckte var så konstigt då jag träffade honom den här gången var som sagt att han inte ens frågade mig hur jag mådde nu eller tog ett blodtryck, det var ju trots allt därför jag vart skickad dit?!

    Det är lite synd att man bara har ett ultraljud (normalt sett) under en hel graviditet.
    Vi fick gå på ett väldigt tidigt VUL både förra och denna graviditet eftersom jag inte hade den blekaste om hur långt gången jag var, jag har en väldigt oregelbunden mens där den helt kan utebli i flera månader för att sen komma som normalt.
    Inte för att vi tackade nej haha, det var riktigt häftigt (speciellt första gången!!) att få se att det verkligen fanns något där inne, trots 4 gravtest kunde jag inte riktigt lita på resultaten och vart verkligen fundersam på om det inte kanske ändå var något konstigt med testen jag hade tagit (speciellt då de inte ens tog ett nytt test på mödravårdscentralen! ).

    Moyo, Hoppas allt ser bra ut på tillväxtsUL! Skönt att de inte tvekar att schemalägga ett tillväxtsUL om man tidigare haft problem, det kan ju kännas tryggt att veta att de håller koll på bebisen, utifall att!

    Delta1, Åh det lät verkligen fantastiskt med en liten semesterresa, skönt att ni slapp problem med flyget också!

    Imorgon kommer min svärmor, nu får ingen aska komma i vägen, då blir jag ju galen! Sist hade vi tagit ledigt åt lillan från dagis, planerat in att sambon skulle ta ut föräldradagar (ha lillan hemma och umgås med farmor! ) och givetvis så hade jag ju tagit några timmar ledigt från jobbet för att hämta henne på flyget - sen blev det inget!! {#lang_emotions_yell}
    Vi fick ju givetvis skriva in tiderna på dagis och ta bort föräldrapenningen men ändå, vilket bök!

    Lillebror, Hur har det gått för dig idag? :D
  • Loris
    Lillebror, Grattis till pojken haha, vad kul att själv kunna se vad det är - annars tycker jag att just på UL så berättar de så mycket och när man själv försöker att se den där t.ex. hjärnhalvan eller njuren så ser man kanske bara ett svart hål eller något helt oigenkännbart haha, barnmorskorna har verkligen tränade ögon! Det är riktigt imponerande!

    Liam, Jamie, Jeremy, Vincent, William är några fina pojknamn

    Det är så konstigt, men jag tycker det är lättare att hitta fina pojknamn än flicknamn, vi har än så länge bara ett flicknamn som vi båda tycker om men vi får se hur det blir.

    Hur har det gått på namnfronten för er andra? Har ni hittat något namn där det klickar?
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)