• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Oj ännu fler nya! Vad roligt, välkomna!

    Lillebror, Foglossningar har jag också, enda tipset jag kan ge är: skaffa ett rejält foglossningsbälte. Det har varit räddaren i nöden för min del, alla gånger man måste iväg, jobbar eller t.ex. handlar så är det guld värt.. Det tar inte bort smärtan men det hjälper definitivt!

    Svaret på min ansökan om havandeskapspenning kom idag, jag blev beviljad

    Hm, undrar vad jag gör för fel, Jag ligger på +12kg i v.22+0.
    Min kropp verkar reagera på graviditeter genom att lägga på massa extrakilon snabbt, med dottern hade jag gått upp 8 kilo i (enligt VUL) vecka 8 (Det var därför jag anade ugglor i mossen och tog ett gravtest den gången...)

    Nu måste jag kila, har en massa saker som jag ska hinna med innan jag måste sova, hoppas ni alla får en mysig måndagskväll!

  • Loris

    God morgon i tråden :) LauraMaria, vad spännande att få börja mäta SF-måttet :) För min del är det relativt stillastående när det gäller motion, förutom då man är ute och promenerar eller busar med dottern så försöker jag att ta det lugnt, jag har iofs försökt mig på lite yoga här hemma (om det räknas Hehe :)) Fika låter som en jätte bra idé. Jag hänger Också gärna på om jag bara är ledig. :)

  • Loris

    Välkommen Delta1 Moyo, Urs för att drabbas av domningar i benen, brukar du vakna något pga det? Jag vaknade häromnatten och kunde knappt röra ena benet på 20 min, allt var helt avdomnat, det var en lite otäck känsla faktiskt.. LauraMaria, vardagskvällar funkar för det mesta för min del också :)

  • Loris

    Mitten av veckan är nådd och idag ska vi på könsultraljudet, härligt ;), det var lite synd att svärmor inte kunde följa med, hennes flyg blev inställt pga askan så hon kommer senare istället, vi tänkte iaf ta chansen och köpa lös filmen! Ni som varit på norrlandskliniken, Visst skulle man ta med pengarna i kontanter? Eller tar de kort? Angående det där med vikt och barnmorskor så är det ju bra om de försöker stötta och hjälpa en så att man är medveten - men ingen borde behöva känna sig påhoppad över sin viktuppgång. Jag gick upp 27 kg förra graviditeten, trots det var det faktiskt inga påhopp eller antydningar från BMs sida, vilket var riktigt skönt eftersom man redan hade stora samvetskval att dras med... Jag har börjat att så smått inse att livet verkligen kommer förändras inom en ganska snar framtid och att det är på riktigt, det blir väl inte samma omställning som med första barnet, men tanken på att ha två och få livet att flyta på, lillan kommer bli STORAsyster och inte längre vara den minsta i familjen, och även hon kommer få en helt ny roll att växa in i, även om vi planerar att ta med henne i allt som rör bebisen så blir det ju en enorm omställning.. Det är lite skrämmande, samtidigt som jag längtar väldigt mycket.. Någon fler som har börjat fundera över sånt här?

  • Loris

    Ang. Vad man behöver inför bebisen så tyckte jag att man hade enorm hjälp av listor som folk skrev här på familjeliv. Det finns mycket strunt som man klarar sig utan så man får sålla lite. Den här gången blir det nog inte så mycket att handla in, det vart vagnen, en elektrisk bröstpump och några små saker, och kanske en helt ny garderob eftersom vi precis som Moyo köpt nästan bara rosa ;). På tal om små saker så såg jag att ikea har börjat sälja ett bitskydd till spjälsängar för 39kr, det hittade vi inget av när lillan började gnaga lös färg från spjälsängen så vi for och köpte sidenband som vi knöt väldigt hårt runt alla "riskområden". Haha, tja allt funkar väl men vad skönt det hade varit med en Sån där bitskena, bara att slippa vira loss och på den där alla gånger lillan fick för sig att ta av blöjan i sängen under tiden vi sov! B-) Haha, mysig överraskning. ;)

  • Loris

    Kanon ;) då slipper jag svänga förbi minuten. Skönt! Jag tänker också mycket på just det, hur kommer det gå med stortjejen när man måste engagera sig i bebisen och hon inte kan vara riktigt delaktig, amma till exempel? Då kan man ju omöjligt springa runt och passa så hon inte hittar på hyss! *kan se dom grå hårstråna komma redan nu* Haha.. Spännande tid! Det känns alltför ofta som att man redan idag knappt hinner med allt man måste och vill.. Det är nog riktigt bra om man lär sig be om lite backup ibland, om det krisar...

  • Loris
    Li81, grattis till pojken Vad duktigt att sätta igång med sortering av kläder
    Jag är expert på att tänka att det hinns med sen, egentligen är det ju smart att gå igenom och göra såna detaljer klara redan nu så att man slipper ta itu med allt på en och samma gång, men samtidigt är det alltför lätt att man "tar det sen"..

    Kul förressten att BM kunde se könet på bådas bebbar idag!

    Besöket gick verkligen fort! Men det var kul att få se bebisen igen, och den här gången fanns ingen navelsträng med i bilden!!
    Som vi trodde så är det en liten flicka i magen Det känns riktigt bra att veta faktiskt, mkt för planeringns skull, vi har ju mest rosa kläder sedan tidigare och vi kommer väldigt mkt lättare överrens om ett flicknamn än ett pojknamn, av någon konstig anledning.

    På måndag ska min bror och hans tjej på RUL, ska bli spännande att se vad de får Han har en dotter född 7 månader efter lillan, och nu får vi barn igen med ca 3-4 veckor emellan!! Många småttingar inom familjen på kort tid
    Det är verkligen riktigt babyboom iår!!
  • Loris

    Argh!! Precis då jag skrivit klart mitt inlägg så råkar jag trycka på alt f4 Typiskt haha

    Delta1,
    Det finns massor Här fanns några som jag tyckte verkade rätt bra,
    www.familjeliv.se/Forum-2-11/m51663755-1.html
    www.enlitenstund.se/

    Du får nog sålla en del dock, en del saker som vissa får stor använding för kanske man själv aldrig någonsin skulle använda av bekvämlighetsskäl eller liknande.

    Jag köpte in en drös med sånadär små handdukar (tvättlappar typ) som jag tvättade och återanvände för amningen istället för papper, när dottern släppte taget om bröstet så for ju mjölken överallt och vi blev båda dyngsura, därför var det oerhört skönt att ha handdukarna som fick stoppa flödet
    Jag tipsade min brors fru då deras dotter föddes, men hon trivdes bättre med att använda papper

    LindaMattias, Jo som tur är så bor min bror rätt nära, vilket är rätt skönt. Jag har en till bekant som ska ha nästan samtidigt som brorsan faktiskt (lustigt!! ) men i övrigt så känner jag faktiskt inga som har eller ska få smått snart. Lite synd!
    Var föräldraträffen genom hälsocentralen?

    Jag måste medge att jag ser fram emot om det blir fika
    Har det varit några datum på förslag än?

    Lysa, Vad skönt med lite ledighet, Brukar du besöka öppen förskola något?
    Det kanske kan vara ett bra sätt att få chansen att slappna av lite och låta henne leka bort lite överskottsenergi.

    Moyo, Så mysigt med ett till UL! :D Hoppas ni får veta då! Jag skulle spricka av nyfikenhet :D
    Åhh så härligt med en resa ner till Gbg, där lär det säkert finnas massor med roliga butiker att strosa igenom!! 
    För våran del blir det nog bara att inrikta sig på en tripp till sundsvall, ikea Men det blir nog så mysigt skulle jag tro!

    Nu måste jag kila ut i det ruskiga vädret! Ha en härlig dag tjejer!

  • Loris

    God kväll tjejer

    LindaMattias, 60 mil söderut var en bra bit, det låter verkligen härligt med 19 grader
    och grönska. Lite avis blir man ju! Men så småningom kommer det väl hit också! hehe

    Lillebror, Vad trist att få ett sånt dåligt bemötande av BM :/ Hoppas att du får byta och att bytet blir smidigt.. Förjävligt att både du och Moyo verkar ha väldigt knepiga barnmorskor...

    Moyo, Vad osmidig BM du verkar ha fått, synd.. Hoppas du får se mer av hennes positiva sida resten av graviditeten iallafall.. Samtidigt ska man ju aldrig behöva fundera över "om BM kommer hålla sig i skinnet" idag eller inte.. Förj*vligt att såna människor arbetar inom vården...
    Jag fick tag i mitt bäckenbälte genom ortopeden men min sjukgymnast under förra graviditeten erbjöd sig att ta hem ett bälte åt mig mot självkostnadspris, så jag skulle tro att det är något sjukgymnasterna tar hand om, om man inte vill beställa via nätet förstås. 

    Lysa, Jag har faktiskt aldrig varit på någon öppen förskola, jag har tänkt att man borde testa så många gånger men aldrig kommit mig dit. Däremot verkar många trivas väldigt bra med ÖF, så jag försöker att ha en positiv inställning

    Klaveret, Vad roligt att få höra lite erfarenheter från ÖF i stan.

    Vi har väldigt nära till mariehems öppna förskola, men den verkar lite litet, någon som har varit dit någon gång?

    Sofia76, välkommen till tråden

    Typiskt, min sambo tog på sig extrapass ikväll och imorgonkväll eftersom det var personalbrist, så jag blir hemma med dottern den här gången, synd!
    Hoppas man kan följa med nästa vända!

  • Loris

    Hoppas ni får trevligt ikväll tjejer

    Kul med erfarenheter från ÖF! Keep em coming! :D

    Idag fick jag åka in till BM på en akuttid, mitt blodtryck skenade iväg, jag har dessutom haft en hel del ihållande huvudvärk sen förra veckan, men jag har tänkt att det berott på migrän och stött bort tanken på att det kan vara något annat, min BM ville iallafall att jag skulle komma så snabbt som möjligt så att man kan kolla ifall det finns risk för havandeskapsförgiftning.
    fick iallafall ta blodprover som ska analyseras och jag har fått en tid till spec.mödravården på fredag, tills dess är jag ordinerad att vila så mycker jag kan och sjukskriva mig resten av veckan.
    Urinprovet visade inga tecken på äggvita så nu får jag avvakta och se vad blodproverna har att berätta.
    Bebisen verkar iallafall må bra, hon lever rövare som vanligt, och BM lyssnade till hjärtljuden så att det inte skulle vara avvikande, allt verkade bra.

    Mamma och pappa kom för att hjälpa mig med lillan och med middagen eftersom sambon jobbar, det var riktigt skönt att ha dem här hemma speciellt nu när man inte riktigt känner sig på topp.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)