• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    STORT grattis till Klaveret och Tuds Skrattande
    Nu börjar det verkligen vara många bebbar, många pojkar som tittat ut! Hjärta

    Jag har nog inte sovit så oroligt som inatt på länge.. Klockan 5 gav jag upp kampen om att fortsätta sova!
    Hur har ni andra det med sömnen, ni med bebisar och ni som fortf. sitter i väntan

  • Loris
    Lysa, Röda korset i stan har hand om uthyrningen av sängarna Vi fick tag i en så den står nu bara och väntar på att bebisen ska titta ut.
    heheh, ja här är en till som gärna drar sig mot datorn. Även om det skulle kännas som allra bäst att få somna om!
    Det är nästan så att man ser i kors vid det här laget, och dagen är ju knappt halvvägs över! Jag anar att jag inte lär vara alltför underhållande i eftermiddag.

    Moyo, Hur har det gått med viktuppgången för lillen?
    Hoppas verkligen att det "går till sig" snart så att han får i sig nog för att hålla sig mätt åtminstone ett par timmar i sträck! Det låter minst sagt väldigt påfrestande, du gör det verkligen bra som fortsätter att kämpa på med amningen!

    HannaMaria84, huvva, hoppas att du får bukt med blodtrycket och viktnedgången! Jag försöker att unna mig något jag verkligen gillar när jag har svårt att få i mig nåt ätbart. Yoghurt är ju ganska lätt och ger ju iallafall lite mättnad och näring.

    Andrenna, Hoppas du får en mysig helg med sambon!
    Spännande med molande värk, med lite tur så är det kanske inte alltför långt borta nudå!

    Ha en trevlig helg allihopa
  • Loris

    BF idag och Ingen bebis o inga känningar Obestämd Lite otålig är man ju hehe!
    Jag var så inställd på att bebisen skulle titta ut någon dag innan lillan föddes (dvs v38) men tji fick jag, där ser man att det inte riktigt går att ställa in sig på något när det gäller statistik heheh
    Max 2 veckor kvar nu iaf! Solig

    Pencil, urs det lät inge vidare alls!! Jag hoppas verkligen du får en tid och får träffa en bra läkare på måndag!

  • Loris

    Jag har haft värkar sedan 3 inatt och så tror jag slemproppen börjat lossna (fick rosa flytningar inatt).
    Nu sitter jag iaf. och klockar värkar, dom är rätt oregelbundna än så länge, men med lite tur så kanske det blir bebis under dagen!

  • Loris

    Hej tjejer :) det får bli ett kort inlägg, den 31 aug 23.30 kom våran lilla prinsessa. Nu ligger jag lite sömnlös här på bb och kan inte riktigt släppa att hon verkligen är ute, och att det är denna vackra lilla människa som har levt rövare i magen de senaste 9 månaderna ;) Underbar känsla är det iaf!! Stort lycka till nu Andrenna och alla ni andra som också går i väntan! :) Förlossningsberättelse får bli lite senare. :)

  • Loris

    Hejsan tjejer

    Vad mkt det blev att ta igen, det hinner hända mkt på ett par dagar!!
    Här kommer en liten förlossningsberättelse iallafall
    Efter två dygn med förvärkar och efter att slemproppen släppt och hunnit bli ganska så blodig så valde vi att ringa in till förlossningen och höra vad de tyckte, men eftersom det fortf. var 6 minuter mellan värkarna så ville de bara ta en titt så att allt såg bra ut (med tanke på att jag blödde) och sen förmodligen bli hemskickade igen.
    Men med rätt perfekt timing så började värkarna komma tätare och det vart ganska precis 3-4 värkar på 10 minuter, och så visade det sig att jag redan var 4cm öppen!! Så när barnmorskan sa "Det blir nog bebis inatt!" kändes det ganska chockerande, jag var så inställd på att bli hemskickad!
    Förlossningen gick egentligen väldigt smidigt, från dess att vi blev inskrivna tills lilla Maya tittat ut tog det bara fyra timmar, hon vägde 3695 gram och var 52cm lång.
    Bedövning hanns aldrig med eftersom det hela gick så snabbt, jag måste säga att de kvinnor som väljer att föda utan bedövning är otroliga, det är något jag aldrig skulle vilja uppleva igen! Skäms

    Nu har vi varit hemma sedan i torsdags och fått chansen att landa lite, amningen har fungerat jättebra och Maya äter med riktigt god aptit, mina bröst är dock ganska slitna vid det här laget och gör vansinnigt ont så vi åkte i förrgår och handlade in en pump för att kunna ge dem en paus emellan.
    Hoppas iaf att det ska läka ihop snabbt, jag hade aldrig några såna problem med Phoebe så det är lite nytt.

    LindaMattias, Oh vad skönt att allt gick bra ändå, och stort grattis till de små miraklen Skrattande

    Andrenna, Fick ni behålla ert rum under hela BB-vistelsen? 
     Hoppas att det går bra med lillen nu när ni fått komma hem och att ni får chansen att landa i lugn och ro, och att gulsoten ger med sig!

    Hur är det med alla er andra? Hoppas att magar och bebisar mår bra Solig Kram!

  • Loris

    Hur mår alla magar och bebbar?
    Här har amningen börjat att fungera bättre, brösten har fått läka ihop så det gör inte ont längre Glad, men istället verkar lillan ha drabbats av problem med magen, gaser och svårt att göra nr2 speciellt på kvällen så hon blir väldigt orolig i 1-2 timmar innan det släpper.. Hoppas att det ska ge med sig, jag ska iallafall försöka anpassa kosten lite och prata med apoteket om sånadär magdroppar för att se om de kanske kan hjälpa..

    Andrenna,
    Hur har det gått med lillkillen? Hoppas att gulsoten gett med sig, och har ni bestämt något namn ännu?
    Jag måste hålla med dig, då jag låg inne på BB med Phoebe kände jag mig väldigt ensam, allt var ju nytt och ganska skrämmande, dessutom var man ju helt slutkörd! Det hade varit skönt att ha maken där, speciellt den första natten...

    Oxytocin, Oj, att det kan gå så snabbt att få stockning Otrevligt!
    Jag passade också på att köpa ullinlägg på BB förra gången, de har varit guld värd

    LisaBettan, De guidelines jag har hört är att man bör vänta minst 6 veckor med träning, speciellt för magen så att man inte drabbas av delade magmuskler.

  • Loris

    Vad härligt att ni verkar ha haft en trevlig lunch Förhoppningsvis kanske man kan titta förbi nästa gång, får se hur det passar!

    Klaveret, 8 cm!!!! Du höll verkligen ut länge! Men vad skönt att slippa ligga och pinas på förlossningen och istället kunna stanna hemma i den egna trygga miljön så pass länge! 

    Vi åt också pizza samma dag som lillan föddes, det kändes som riktigt bra "laddar-mat" inför en förlossning hehe

  • Loris

    Det är verkligen inte lätt att veta hur man ska bära sig åt alla gånger... Tänk vad smidigt om bebisar kom med en manual!! DrömmerSkrattande

    Vi har fortsatta problem med att lilltösen blir orolig på kvällen, det håller i sig 1-2 timmar, hon gråter, gnölar och stretar.. Hon har gaser i magen och fortsatta svårigheter med bajseriet, men konstigt nog bara på kvällarna.
    Vi ger henne magdroppar och försöker massera men det känns inte riktigt som att det ger effekt..

    Har era små liknande problem? Jag kan inte komma ihåg om stortjejen hade liknande problem då hon var nyfödd..

    Vi har iallafall hittat en tutte som verkar vara godkänd av lilltjejen å det underlättar ju avsevärt!
    Apoteket har en väldigt liten och mjuk napp från MAM för spädbarn 0-2 månader. Med stortjejen köpte vi nästan en av varje napp som fanns på maxi innan vi hittade en som hon gillade :-s

    Klaveret, har du pratat något med BVC? Jag har tyvärr inga jättevärdefulla råd..
    Jag var en kräkbebis, jag ammades visserligen inte men de fick lov att ge mig speciell ersättning för magen, tror det blev betydligt mindre kräkningar efter att de slopade den "vanliga" ersättningen..

    Hoppas ni får en mysig start på veckan!

  • Loris
    Knytte och K, Distriktssköterskan från bvc trodde att lillans problem kunde bero på en omognad, vi hade hembesök igår! Hon rådde oss att testa minifom mot gaserna.. Hoppas det ska hjälpa nu..
    Jag ska ta och titta över kosten också, å hoppas det kan göra skillnad. Tack för tipset/svaret!!

    FL är verkligen priceless, det är otroligt vad mycket utbyte man kan få av ett forum egentligen Det är kanon att man kan skriva av sig om allt möjligt och få jätte bra tips, råd o stöd.. Hjärta

    Andrenna, Fy sjutton vilken otur du har Hoppas verkligen du slipper 'tömmas', det lät otrevligt.. O att det får läka ihop nu.. 
    Skönt att Edwin (så fint namn ni valt! ) mår bra iaf och att gulsoten är väck!

    Shioo, Tack för tipset!  Lilltösen verkar ju gilla MAMs nappar, så det var verkligen guld värt Skrattande
  • Loris

    uh oh, jag skulle försöka mig på att hinna läsa lite men icke, lilldamen kräver min uppmärksamhet :) Nåja, senare kanske!

    Passar på att säga grattis ni som fått era små SkrattandeHjärta

  • Loris

    God fortsättning och gott nytt år på er tjejer

    Länge sen jag var inne och skrev nu. Hur är det mer er alla? O hur mår era små? :)))

    Jag har svårt att fatta att det redan har gått 4 månader!! Tiden rusar verkligen iväg!
    Vi har iallafall hunnit börja med lite smakisar, päronsaft verkar vara megamumsigt :D och vi har börjat att ge henne flaskan emellanåt, vad skönt det är att kunna sitta och titta på när någon annan matar henne för omväxlingens skull!! hehe ;))

    Jag ska försöka bli lite mer aktiv, det är verkligen för länge sen sedan sist! Skäms

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)