• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Linda,haha ja det förstås, men å andra sidan så kan man ju vända på det och se klippa gräsmattor och skotta snö som "gratis" men halvt påtvingad motion ;-D Annars är det ju lätt att man skjuter upp träning, jag är iallafall expert på det!
    Vad skönt att jobba lokalt, det förenklar ju avsevärt, och drar ju ner resekostnader oerhört!
    Jag har körkort och bil Jag intensivtog körkortet då lillan var 4 månader - då fick jag nog av barnvagn på buss hehe!
    Att ha körkort är en frihet som jag inte kan förstå att någon valfritt vill avstå ifrån, det är så underbart!

  • Loris

    Som tur är bor jag inte ens 5 minuter från mamma och pappa, vi har åkt och handlat med mamma varje vecka innan vi skaffade egen bil! Oftast blev det barnvagn + buss om man ville åka till stan eller så, det var drygt nog det, om lillan helt plötsligt får ont i magen eller av annan anledning börjar skrika så vill man ju inte vara fast nere på stan tills nästa buss går.

    Jag arbetar som personlig assistent, jag höll på att utbilda mig på komvux till undersköterska men avbröt den utbildningen eftersom jag nog inte kommer att fortsätta inom vården. Så nu funderar jag mest på vad jag vill göra i framtiden, svårt att bestämma vad man vill göra om 10 eller 20 år!

    Det ska bli så kul att se i vilken vecka som man kan känna sparkarna den här gången, det sägs väl att omföderskor känner av sparkarna tidigare än förstföderskor? Vet inte om det är myt eller fakta men det vore riktigt mysigt

  • Loris

    Välkommen till tråden ch77 Hur mår ni alla? :) och hur har det gått för dig Linda? Själv har jag en riktig "trött dag", jag tror jag skulle kunna somna stående om jag bara stängde ögonen, och dagen har bara börjat, i eftermiddag - direkt efter jobbet, så ska vi på kalas med middag och fika.

  • Loris

    Linda, Vad tråkigt :( hoppas ni får mer tur om ni väljer att fortsätta försöka. Kul att fler vill ansluta sig till tråden :) nu är vi ett gäng med höstmammor! Har någon börjat fundera över eller kunnat bestämma sig för ett namn? Jag och min sambo är väldigt oense, så för våran del lär det dröja innan vi hittat något vi båda gillar, Hehe.

  • Loris

    Välkommen Tuds Kul med fler blivande höstmammor!
    Vad mysigt att få göra ett extra ultraljud!
    Vi skaffade en såndär angelsound doppler efter att vi var hos barnmorskan eftersom de har slutat att lyssna på hjärtljud före ultraljudet. Med lillan fick vi lyssna redan på första mötet hos BM.

    Hur mår ni allihopa?
    Jag tycker nästan att gravidsymtomen börjar att försvinna, rätt skönt att slippa åtminstone en del av dem!

    Lillebror, för våran del har det blivit att sitta inne, lillan hade kräkts på dagis i torsdags så vi har avvaktat för att se om det bara var en tillfällighet. Hon är ju i övrigt så pass pigg och fräsh. Det lär inte bli mer spännande än att veckohandla och ha en myshelg hemma. 
    Ska ni göra något skoj i helgen?

  • Loris

    urk hade preics skrivit klart inlägget så råkar jag trycka på en snabblänk och allt försvinner.

    Lillebror,
    Angelsound doppler är en ultraljudsapparat som gör att man kan lyssna på bebisens hjärtljud från vecka 12! Det är kanske lite onödigt, men väldigt mysigt!

    Vad skönt att få göra bort inskrivningen Den här gången fick jag fylla i helt nya papper, massa konstiga frågor (t.ex. hur ofta jag borsta tänderna och om jag använder fluortandkräm).

  • Loris

    Hallå tjejer :) ja det stämmer nog att man lätt blir lite ängslig om man inte hittar hjärtljudet, än så länge har jag aldrig råkat ut för det dock, första gången var jag lite osäker, men direkt då jag hittade bebisens hjärta kände jag igen det från förra graviditeten, vi har inget som går så snabbt som det Haha :) någon som vet varför deras hjärtan slår så snabbt? Jag har faktiskt aldrig hört något om det. Iallafall så sa min barnmorska att de slutat kolla hjärtljudet innan ultraljudet eftersom det har jagat upp en del föräldrar om de inte kunnat hitta hjärtat, vilket lätt kan hända om bebisen ligger i en konstig vinkel till exempel. ni som har barn sen tidigare, Känner ni en stor skillnad eller likhet mellan denna graviditet jämfört med den förra? Jag är ganska säker på att det blir en flicka den här gången också, graviditeten är väldigt lik min förra. Jag drömde dock inatt att jag fick en pojke Haha.. Den 31 mars blir det ul för vår del, blir spännande att se då :)

  • Loris

    Haha vad nördig jag känner mig som loggar in flera gånger om dagen. I vanliga fall så sitter jag inte så mycket på forum men både då jag väntade Dottern och nu så känns det riktigt lockande att sätta sig och skriva en stund då och då. Hehe Vad mysigt ch77, jag tror att jag också har känt av bebisen men jag ska inte säga säkert, det var bara en gång igårkväll. :) Får se om de blir något mera eller om det kanske bara var magen. :) jag gick in i vecka 15 idag, skrämmande vad tiden går fort, det har redan gått drygt 3 månader sen beskedet om graviditeten. Och precis då kändes det som en evighet att ta sig över 12 veckor! Men det är väl lite som med de små då de väl är födda också, ett år föräldraledig låter länge, men innan man vet ordet av det så ska de fylla två år, vill göra det mesta själv och säger nej till allt Haha åh Välkommen lisabettan kul med ännu fler! När har ni bf? :)

  • Loris

    Välkommen till tråden Pencil

    Lillebror, Har ni gått ut helt till familjen och så nu? Vad kul att ha någon i den nära släkten som ska ha bebis nästan samtidigt
    Min bror och hans flickvän ska ha barn ungefär 1 månad efter mig och till råga på det så ska en bekant ska ha ungefär samtidigt som brorsan haha, det är riktig babyboom nu!!

    Här borta är det faktiskt riktigt bra, det egentligen enda symtomet jag har är foglossningar, illamåendet är helt borta och det verkar som att den mest extrema tröttheten börjar ge med sig också! Vansinnigt skönt.

    Idag fick jag hem en bok om gravidyoga, det sägs ju underlätta och förbereda kroppen inför förlossningen, det ska iallafall bli kul att få något vettigt att sysselsätta sig med under tråkiga stunder
    Har någon av er provat gravidyoga? (känt att det gett något vid förlossning eller förberedande inför förlossningen? eller något annat positivt )

    Någon som ska göra något spännande i helgen?

  • Loris

    Hallojs :) vi har haft en mindre rolig helg med mig och lillan sjuk, jag tror vi har dragit på oss en förkylning och magsjuka i samma veva, lillan har haft 39-40 graders feber, vi har båda haft olidlig snuva, huvudvärk, problem med magen och helt slut har vi varit båda två. Ikväll började vi känna oss lite piggare, lillans feber gick ner också. Ingen vidare rolig ledighet. Men å andra sidan så är det verkligen inte ofta man får sitta och gosa med lillan mer än 20 sekunder innan hon är less Hehe, nu har hon bara velat sitta hos en och velat bli struken så det har ändå varit ganska mysigt. :) imorgon är det redan mars, vad skrämmande. Den sista mars har vi UL Vad gott med morotskaka, jag testade något nytt, bakade en banana cream pie i fredags, det blev vansinnig mycket över och med båda gottegrisarna i hemmet sjuk så har den bara stått och blivit dålig, vi skulle egentligen ha haft besök i helgen.. Nåja :) ja vi fick också fylla i dom där papperna, visst är dom underliga? :) jag fattade aldrig vad tandvård hade med graviditeten att göra ;) då vi väntade lillan så fick vi fylla i standard frågor om rökning och alkohol men det var mycket kortare och inriktat på vad som är bra eller dåligt för graviditeten. hoppas ni haft en trevlig helg tjejer!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)