Inlägg från: Ann Lee |Visa alla inlägg
  • Ann Lee

    För oss som bakar

    Shaun the sheep skrev 2010-11-10 13:30:05 följande:
    Måste bara berätta om vad jag såg idag!

    SÅ länge som jag väntat och letat. Nu äntligen! Var på Ica Maxi idag, och nu har dom börjat sälja chokladpellets, alltså typ chocolate chips, från Odense! Måste nästan premiärbaka något med dessa, har till och med mailat Odense förut men fick svaret att det nästan bara är City Gross som säljer deras pellets. Men nu så! =)
    Men är de goda? Jag har nog hittat någon variant någon gång... värre kvalitet än blockchoklad kändes det som. Därför brukar jag hacka själv. Kan inte du testa och recensera här?
  • Ann Lee
    Shaun the sheep skrev 2010-11-10 21:45:07 följande:
    Det kan jag helt klart göra
    Kakaoinnehållet i den mörka chokladen var 53% tror jag. Det beror väl på hur bitter man vill att den ska vara
    Det verkar inte gå att kolla innehållet på hemsidan tyvärr, annars hade man ju iallafall kunnat jämföra :)
    Tack! Till nästa gång vore det kul att använda sådana...

    Så länge.... chocholate chip cookies... stooooora... tefatstora... seeeeega... mumsiga!

    recept och bild på bloggen!

    http://frostrosor.blogspot.com
  • Ann Lee
    phillipha skrev 2010-11-11 19:58:46 följande:
    Jag skulle vilja ha lite tips av er som bakar en massa...

    Min man är allergisk mot ägg och nötter(alla nötter och mandel) och jag skulle vilja baka något smarrigt som han kan äta. Har ni något förslag?

    /Jenny
    Ska det vara extra lyxigt?

    Annars kan jag tipsa om att göra en smulpaj med t.ex. blåbär och nektariner
    http://frostrosor.blogspot.com/2009/08/blabar-och-kantareller-la-skogen.html
    Eller hallon, kardemumma och persikor.
    Eller äpplen, ananas, kardemumma och kanel

    På min blogg har jag recept på en äggfri kryddkaka med blåbär och en lite speciell sockerchocksglasyr till...
    http://frostrosor.blogspot.com/2009/08/aggfri-kryddkaka-med-blabar-och-glasyr.html

    Bountybollar (förutsatt att kokosnöt går bra)
    http://frostrosor.blogspot.com/2009/08/bountybollar.html
  • Ann Lee
    höstäpple skrev 2010-11-14 21:31:26 följande:
    Någon här inne som har tips på vad man kan vira in julgodis i om man ska göra fina burkar?
    Har testat cellofan och smörpapper!
    Snyggt att variera lite så jag söker ny inspiration!
    Finns speciellt papper att vira in i på Panduro. Och metallicpapper...
  • Ann Lee

    På bloggen har jag nu uppdaterat med lite recept från sonens dop-te.... eller Afternoon Tea...
    uppdaterar i takt med att jag hinner... men än så länge...

    Ingefärskakor
    Chokladmuffins med frosting och kristyrfigurer
    Scones

    http://frostrosor.blogspot.com

  • Ann Lee
    höstäpple skrev 2010-11-15 19:48:26 följande:
    Har du någon länk?
    Jag letade men hittade inte!
    Jag tror inte att länka fungerar... men om du går in på www.panduro.se
    I vänstermarginalen under "Alla varor" så tar du och klickar i "Slå in & Ge bort" och väljer "Godis"  och till sist "Förpackningar godis"
  • Ann Lee
    Jensan 76 skrev 2010-11-16 12:39:17 följande:
    Är det någon som prövat och byta ut socker mot lättströ. Typ Hermestetas eller vad dom nu heter... Blir resultaten det samma, volym mässigt och så??

    Det gör verkligen inget om jag äter mindre socker, men är lite kluven när det gäller sötningsmedel. Men ibland kanske man kunde byta ut sockret och göra en nyttigare kaka kalorimässigt och onyttigare "tillsattsmässigt" om ni förstår vad jag menar...
    Inte i bakning men för typ 10 år sen när jag var med i viktväktarna bytte jag ut när jag gjorde chokladpudding, det gick hur bra som helst. Men det smakar ju inte "äkta".

    Men när det gäller att äta bakat med socker smör så tycker jag... unnar jag mig... så unnar jag mig äkta vara.
Svar på tråden För oss som bakar