Inlägg från: talamod |Visa alla inlägg
  • talamod

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Schäfer: Välkommen hit. Här finns skrivutrymme för det mesta vi bär på.


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
  • talamod
    Loppi2010 skrev 2010-09-09 20:08:44 följande:

    Är det nån som sett någon källa till allt detta statistiska snack om hur svårt det är att få barn efter 40? Jag har googlat & sökt & frågat & hittills har jag bara hittat ett enda ställa som refererade till en vetenskaplig undersökning & den var från 1957!! Relevant NU?


    Eftersom antalet mammor 40+ ökar rejält betyder det att det är fler nu som vill bli, alltså fler som försöker men fortfarande samma % som lyckas? Eller är det alla IVF + ÄD som gör det vanligare? Eller är vi mer fertila än "ryktet" påstår?


    Sen läste jag att risken för missfall vid 43-44 år var 60% & NU är jag helt nojjig...fast det stod ju ingenstans under vilka veckor risken var så hög. För den måste väl bara minska för varje vecka???? ELLER?


    det vill jag oxå veta! Samma diagram dyker upp överallt. Undras om det finns ny forskning?
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
  • talamod
    Anetha skrev 2010-09-11 07:50:46 följande:
    Kikar in och talar om att vi fick en son den 8 september och det blev kejsarsnitt pågrund av att han låg med fötterna nedåt och hinnan var nedåt och jag hade öppnas 5 cm.
    Men han är verkligen en stark kille och vi är så himla lyckliga att vi har honom.
    Han ville komma tidigare än december.
    Ska sedan gå och ha min snos stund med honom och är så skönt att få ha honom intill huden o bara njuta och han blir så lugn.
    Han är en bestämd kille redan som talar om när han inte gillar något. Han ska heta Jim
    Grattis i massor. {#emotions_dlg.flower} 
    Men visst kom han tidigt? Vad berodde det på? Antar allt är Ok?
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
  • talamod
    talamod skrev 2010-09-11 22:51:12 följande:
    Grattis i massor. {#emotions_dlg.flower} 
    Men visst kom han tidigt? Vad berodde det på? Antar allt är Ok?
    Läser som en kråka- du skriver att du öppnats 5 cm, det var skälet? Och igen hoppas allt är OK och att neo ger allt ni kan önska lille Jim. Skänker alla goda tankar till er och att ni ska få så nära ni bara kan så mycket som möjligt. *kraaaam*
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
  • talamod
    Barfota skrev 2010-09-13 14:21:43 följande:
    Hej! Får jag va med i den här tråden? Sitter här och gråter förtvivlat. Mensen kom idag. Vi har försökt få ett syskon i över 1 år nu. Har en pojke på 4. Blir så besviken på att jag inte blir gravid. Ska på utredning på torsdag. Fattar inte hur jag ska orka kämpa. Fy, vad tungt det känns just nu. Kan tillägga att jag är 39½.
    Du har hittat rätt. Här finns flera som upplevt/upplever samma som du. Som vet om massor av bra tips på vad man kan göra/inte göra. Som vet en hel del om att tolka siffror och kemi. Men FRAMFÖR ALLT är vi massor av varmhjärtade begåvade starka roliga kvinnor som tål att höra allt. Gråt o skratt. Här finns alltid nån som har minst ett klokt ord att ge.
    <lycka till med utredning> *kram*
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
  • talamod
    Happiness skrev 2010-09-13 15:09:44 följande:
    Är på ett jäkla humör så håll i hatten flickor. Har inget minne att jag fick ett sånt jäkla temprament sist jag var gravid. Usch men mycket jobbigt händer i livet just nu också......pojkens fröknr ser mellan fingrarna att en pojke daskr mi son i ansiktet,sparkar osv. Hände idag med och jag är så urbota trött på detta.

    Funderar på att kontakta rektorn...men jag vet inte. Känns lite som man är en tjallare. Men min son har flaggat för detta många gånger. varför gör de inget liksom. Känner mig ledsen och frustrerad.

    Sen har det varit maxjobbigt med hans pappa. han föder honom med chips osv trots tillsägningar från skolsköterska. Han är hos honom varje helg. Han tar honom inte på några aktiviteter. Jag har kollat upp och det finns handboll och inne´bandy där på helgerna. Vi bor inte i samma satd. I vår stad finns endast aktiviteter på helgerna. Pappan kontaktar aldrig mig. Han kontaktar inte skolan. Han bryr sig inte alls om sonen känner jag. Så nu har jag bestämt att varannan vecka. Är ledsen för min sons skull att han inte får träffa sin pappa så ofta. Men hur ska man göra liksom?

    Han har aldrig varit angelägen om att träffa sonen ska sägas. Jag är jätte ledsen och frustrerad. Försökt med allt familjerätt osv under 6 års tid. Men han vägrar samarbeta eller komma. Ska kontakta en barnpsykolog imorogon för att höra att jag inte gör något som är värre för sonen.

    En sak är sann skaffa aldrig barn med fel man!

    * trött och ledsen just nu...eksemet har kommit tillbaka *
    Blä för skolor/lärare som inte tar sitt ansvar. När barnen är i skolan är det deras ansvar att barnen har det bra. Gå till rektorn! Jag har gjort så med en av mina. Om de betraktar dig som tjallare ja då är det skolan som har verkliga problem. Ditt barn ska se och veta att du står upp för honom. Det är det viktiga. Ni behöver inte göra det andra barnet till syndabock, men skolan måste sätta in de verktyg de har för att hjälpa alla parter. 
    *kram*
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
  • talamod
    gosensgos skrev 2010-09-13 21:38:19 följande:
    Hello kvinns!

    JAg går in i v 8 på onsdag och de senaste dagarna går jag med ett konstant illamående..
    Kräktes (för första gången under grav) idag på jobbet så jag fick gå hem (de vet ju inget ännu...)

    Har provat skorpa med smör, utan smör, knäckebröd med och utan smör, chips, salta kex, vatten ,frukt morötter, saft, läsk,. te (kaffe är omöjligt att ens känna doften av..) riven ingefära..... 
    Vad ska jag göra!!!??
    Får snart panik av detta illamående!
    Försöker tänka att det är en begränsad tid, att det är för pärlans skull, jag ska klara detta.  Nästa stund är jag bara så trött på detta illamående.
    Har tre barn sedan tidigare ( med en annan pappa) men har inte ens varit i närheten av detta i illamåendeväg.

    Vad har ni gjort åt ert illamående, ni som känt av det?

    När, ca vilken vecka. kan man känna livmodern ovanför blygdbenet? 

    Otroligt tacksam för tips och råd! 
    Stackare jag vet hur det är. Mådde illa med 4 av mina barn. Nr 3 i 9 månader. Med 5 grav mådde jag oxå apilla (blev dock inget barn av det) Med Barn nr 5 mådde jag inte illa. Barn1-4 med pappa 1, grav 5+barn5 annan pappa. Kön av båda sorter mao inget samband med vare sig kön eller pappa.... Vad jag gjorde? Jo jag åt KONSTANT och gick upp 20 kg med var och en (som jag sen gick ned). Ätandet var det enda som lindrade. Tyvärr. Hoppas det släpper.
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
  • talamod
    mariatösen skrev 2010-09-14 21:39:53 följande:
    Haha, till råga på allt skrev KK ut en hormonspiral till mig när jag var på efterkoll! Hoho - någon mer som är 46 år och aldrig haft p-medel nånsin?? Och ska börja nu liksom???? Tungan ute 
    (förvisso med god tanke på att minska mina rikliga tant-perioder)  
    Jag är ju bara 45 men ska för första gången sätta in p-medel. Kopparspiral. Jag sa till BM att det är kanske fånigt med tanke på ålder. Nej nej du är ju helt klart väldigt fertil. Skickar gärna vidare mina fertilitetsbaciller till er som Llängtar. *kram*
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
  • talamod
    nymåne skrev 2010-09-15 16:58:49 följande:
    mariatösen och talamod, 

    Så häftigt att vara så fertil vid er ålder!

    Jag måste nog snart vänja mig vid tanken att många kvinnor i den här tråden är högfertila. De flesta kvinnor jag mött i åldern 40+ har en helt annan erfarenhet och jag är nyfiken på varför man söker sig till en sådan här tråd om man bevisligen - via blodprov, tidigare erfarenheter eller graviditeter - har lätt för att bli gravid.  Kyss När jag själv söker mig till nätets diskussionsforum är det oftast för att jag har något slags problem som jag vill dela eller lösa. Men att söka sig till nätet pga. allmänt kontaktbehov ("sippa caffe latte") är givetvis också viktigt!

    När jag nyligen gick till en gynekolog och bad om progesteronvagitorier (som han utan knot gett mig på recept 2008) sa han bara "Nej nej det är hundra procent omöjligt nu" .Blev så paff att jag inte fick käften att fungera normalt, dvs. frågade honom inte vad han menade. Avsåg han att min ålder var så hög att progesteronvagitorier inte gör någon nytta längre pga min låga fertilitet - eller menar han något annat?
    Nymåne: Min historia var minst sagt jobbig. Det hade att göra med min livssituation, vilket jag berättat om tidigare. Däremot håller jag inte med om att man måste ha "problem" för att söka sig till denna tråd. Man kan ju "bara" känna att man behöver stöd och se att det är inget fel att vilja och att få barn när man är så "gammal" som jag/vi. Detta "problem" vet jag att några här i tråden upplevt. Jag trodde en massa folk skulle reagera på min ålder men tack och lov kom det på skam. Men oron för folks reaktioner har jag haft, men den har borta nu Skrattande och kan istället bara glädjas och peppa andra. 

    Om din gynekolog:  Idiot! Begriper mig inte på människor som har viss makt (läkare tex) som inte fattar att med "makt" följer ansvar och ödmjukhet. Jag menar HUR SVÅRT KAN DET VARA att vänligt och medkännande förklara varför inte, som i ditt fall. *kram*
    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
  • talamod

    Fru HH och Galileo: Grattis
    Cissi: Välkommen hit o trivs.
    Hemulan o Boji: ingen mens...hmm, hoppas ni kan få svar snart. *kram* 


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 ♀- 12/6-10 ♪♫
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5