Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Men Betapredden då...kanske någon undrar (eller kanske inte )

    Hur  gick det då med Betapred/Graviditet? För att äntligen få ett slut på detta. gulliga bm ringde tebax. Gamle farbror doktorn sa att det var inte farligt att ta 15 Betapred i min vecka, som en EN GÅNGSDOS....så nu vet vi alla det. Och jag tycker faktsikt redan slutat klia lite (placebo?)Funkar inte detta skulle ja få något annat men det blir en senare fråga...

  • Happiness

    Japp då var det klart då...THE KUBE-TEST. Samma BM som jag hade förra gången. Då gav hon upp och skickade in mig till spec.läkaren, men denna gången slapp vi det. Skönt!
    Nuffrorna blev:

    Trisomi 21 (Down): 1:1756
    Trisomi 13 och 18 1:20 000
    CRL: 7,6= 13+2
    Nackmåttet: 2,1
    Variabeln 1: 88 (min åldersrisk 39 Down)
    hCG:76 mmol (tror jag enheten är)
    PAPP-a: 2,41 mmol (tror jag det var)

    Vad säger ni? Och nu vill jag verkligen höra, var helt ärliga. Hade ni gått vidare med FVP? Då ska man väga in att FVP har 1:100 MF och KUB kan 10 av 100 vara fel. Frågade honsom gjorde uträknigen om den där en-procentaren av FVP. Omdet kunde bero på läkaren skicklighet med nålen eller en ovan läkare...men nej. På vissa kvinnor startar förlossningen när man tar hål på hinnorna. Precis som när man ska föda i princip.

    Psssst jag tyckte faktiskt jag såg en liten pung, men då sa BM att det lika gärna kunde vara navelsträngen.

  • Happiness
    Kalaskula skrev 2010-09-08 10:41:32 följande:
    Hej vill oxå kommentera kortison,
    När det gäller kortison har jag lite erfarenhet. Jag är själv reumatiker och käkar ganska mycket mediciner bla prednisolon, liknande betapred. Läkarna säger att man kan äta 20 mg per dag utan att det behöver påverka barnet. Dettta gäller då under en längre tid, som under hela graviditeten. Jag har själv ätit mycket, upp till 15 mg per dag under mina två tidigare grav. Nu med trean äter jag kortison dagligen. Sedan kan jag hålla med om att det inte är bra att äta för mycket, men att behandla några enstaka gånger lokalt eller några betapred tabletter under en kortare period är alltså het ok. Allt detta enligt spec mödravården och min reumatiker. 
    Happyme skrev 2010-09-06 19:36:55 följande:
    Kortison är ett bra men potent läkemedel som sätter igång flera processer i kroppen och det är stor skillnad på att använda det i en salva eller som inhalationspreparat jämfört med tablett via munnen. En tablett ger knappast ngn effekt på utslagen ( vi ger 6-12 st till barn med allergiska reaktioner eller påverkad andning). Kortison under graviditeten kan verka tillväxthämmande på fostret  så tar man det ska man ha ett verkligt behov ( det är anledningen till att man inte ger kortisonsprutor hur som helst för lungmognad vid risk för prematurbörd).
    Happiness testa Mildison ( svagaste kortisonkrämen) lokalt på utslagen och smörj på ordentlig.
    Hoppas det lägger sig, låter inte skönt :-/
    Precis som Happyme skriver kan barnet bli tillväxthämmat om det blir för mycket.  När jag väntade tvåan gick jag på täta kontroller av bebisen och hon var inte tillväxthämmat fast jag hade mycket kortison. Det blir intressant att se hur det går nu med nr:3 eftersom jag är äldre och hösten med kyla och jag behöver mer kortison nu tidigare i grav.
     Läkaren sa att när allt väl är anlagt (v12) då är det ingen fara att ta stor engångsdos.
  • Happiness

    Tusen tack tjejor för era synpunkter ang. FVP. Hitills så leder ju absolut skaran som tycker att det är dags att andas ut nu och njuta av denna graviditet. Med andra ord : SKITA I FVP!

    Ville ha en uppfattning om hur mycket 1750 bebisar är. Mannen min uttryckte det så att det är som omvi skulle fylla hela våran tomt med bebisar som ligger kloss an varann. Oj då...det blir många då. En hel tomt med bebisar. Haha! Såg det framför mig.

    Mamsie: Jag läste någonstans att inte ens FVP är 100 procentigt (tänkte på mannen din).

    Var helt klarvaken fram till 05.00 imorse. Låg i svett och våndor inför idag. Men jag får vara mycket tacksam
    Godnatt vänner!

  • Happiness

    KAAKIS: Alltså vilka jävla svin det finns alltså. Ursäkta att jag drar på men jag har själv blivit bemött på samma sätt i en utsatt situation.

    Många läkare bara vägrar att lyssna på ptienten...och jag menar du vara ju bara där för att bli kollad och för at bolla hur ni ska gå vidare. Alltså jag blir så arg så jag kokar inombords. Varför läser de till läkare.. håll på med pappersarbete istället. Hur gammal är du nu igen KAAKIs? Fram till 40  ( i GBG) har du rätt till missfallsutredning.

    Men du måste ju bli kollad nu så att allt ser bra ut...jävla sjukvård. Oavsett ålder så måste ju visst ansvar ändå liga på gyn. Tänker på dina MF. Det finns ju prep att skriva ut.

    Har man flera tidiga MF så kan det ju vara mikroblodproppar. Man kan testa vet många som blivit hjälpta. Jag själv tog det vid denna graviditet fram till vecka 11. Albyl minor 1/3 tar bort propparna och barnet får det blod den ska ha. Jag hade ju tidigt MF månaden innan och åt inte det. Men nu funkade det och jag tror det var för Albylen. Om du inte testat det så ska du . Helt ofarligt för dig och för fostret alltså inga BIV. Skriv jag vill höra hur det går för dig. KRAMAR

  • Happiness
    Primrose skrev 2010-09-09 13:42:41 följande:
    Jättebra nuffror. Nu skulle vi ha gjort FVP utan KUB. Men när vi fick sonen nöjde vi oss med  (Trisomi  21) 1:641 och tyckte att det var bra siffror.
    Tack tack....har precis pratat med mamma på telefonen. Hon tyckte jag skulle gå vidare med FVP. Tänk så olika det kan vara. Men som sagt jag är tacksam för alla åsikter.

    Tur att jag har en väldigt klok man att luta mig emot också .  KRAM
  • Happiness
    Loppi2010 skrev 2010-09-09 14:57:04 följande:
    Kaakis - känner med dig! Förstår verkligen att du bara gick! & tycker det var helt rätt. Hoppas att du hittar en bra läkare som kan hjälpa er. STÅ PÅ DIG!!! Håller alla tummar att du snart återhämtat dig & blir gravid igen. KRamar

    Schäfer! Grattis till att du är gravid & vilken tuffing du måste vara som pallar med graviditeter som är så krävande. Håller alla tummar för dig.

    Happiness - får du välja om du vill ha FVP med dom siffrorna? Här i Östergötland får man inte FVP om det inte föreligger medicinsk risk, oddsen ska vara <1:300 & åldern är ingen anledning.
    Jo vi kan få det om vi vill pga att vårat tidigare foster hade kromosom fel. Annars är det 1:200 som gäller här i GBG. Men jag tycker man ska vara föräldrarna väldigt tillmötesgående här. Man får även se till inte bara de medicinska skälen utan även de psykologiska. Hur bra är det för fostret att ha en mamma som utsöndrar höga doser stress hormoner konstant? Fullständigt vansinnigt att inte ge dem FVP då.

    I GBG kan man gå direkt och göra FVP om man vill. Förutsatt att man är över 35 år.
  • Happiness
    annbom skrev 2010-09-09 16:27:25 följande:
    Det är nog för att hon inte litar på den nya tekniken. Här får man välja om man vill göra kub eller mkp/fvp. Väljer man att göra kub så får man inte något annat prov om siffrorna visar större risk än 1:200. Ganska bra regel för alla pover kostar pengar så det är bra att man måste tänka till innan hur man ska göra.

    Du hade ju jättebra siffror så risken är ju försummbar
    Svarade i inlägget över. Och jag tänker inte så mycket på pengar i första hand Flört.Det viktigaste är att maman och fostret mår så bra de kan. Sen om sjukvården får betala en kroba hit och dit för att någon orolig mor vill göra ett FVP. So be it!

    Sen kan man ju aldrig tänka till innan eftersom dels kan man ändra sig och dels vet man inte hur man kommer att reagera
  • Happiness
    Tanken av att abortera ett friskt foster p ga FVP avskräcker mig mycket. Har försökt att hitta personer och vittnesmål om de sin har fått MF p ga FVP. Men det är verkligen jätte svårt. Tror jag fått fram 2 personer på FL och så Richard Ohlsso då på TV som öppet gått ut och berättat.

    Idag (fredag) vill varken jag eller mannen gå vidare med något som helst. Siffrorna för det just nu är väl 70/30. Haha! Nu tänks det bara i siffror. Tänker som så att den siffran som läkarna satt upp 1:200 i GBG måste ju stå för något. Skulle det vara en stor risk så hade de väl ändå höjt den siffran. Någonstans tror läkarna på KUB och de anser det tillförlitligt annars skulle de j inte hålla på med der heller.

    Många på denna tråd har legat på 1:600 cirkus och det har gått alldeles utmärkt. Det skulle verkligen vara höjden av otur om mina 1:1756 (något) skulle innebära något fel. Sen har vi ju RUL:t också att luta oss mot. Det kan ju också påvisa olika skador som kan i sig styrka kromosomfel. Som sagt än så länge har inte fullständig panik utbrytit och det finns ju som sagt tid kvar. Tack för att du tror på min lilla bebis.

    Sa jag det föresten? Tyckte ja såg en liten pungelipung men BM sa att det lika gärna kunde vara navelsträngen. Hoppas på det. En flicka hade varit trevligt. Pojkar kan jag nu.
  • Happiness
    Anyah skrev 2010-09-10 11:20:01 följande:
    En fråga...

    I vilken vecka kände ni första gången att barnet sparkade?
    Skillnad från 1:a eller nästföljande barn?

    Jag har ju nu gått in i vecka 15. Har inte känt något men i morse när jag låg i sängen tyckte jag att det var något som spratt till. Bortförklarade det med att det nog var tarmrörerlser. Men när jag var på jobbet senare kände jag samma känslan igen.

    Kanske bara inbillning för att jag så gärna vill ha en bekräftelse på att allt är bra. har fortfarande inte kunnat släppa oron över MA trots att allt såg så bra ut vid KUB.-undersökningen.
    Så kul att vi ligger så nära varann i tid. Trevligt att läsa om dina första sparkar....eller vad ska vi säga rörelser. Självklart var det det du kände. Härligt! Jag kände det redan i vecka 13 i förra graviditeten...men det var det ju inte många som trodde på. Jag tycker mig också nu känna några rörelser....men hitills har jag avfärdat det med gaser

    Har kanske frågat om dina KUB siffror innan men jag gör det igen? Har du fått tid till RUL? Det är ju vårt nästa stora happening. Längtar dit. Tyckte du att du fick en bild av bebben på UL vid KUB:n? Jag fick en känsla av att jag hade ett livlig lite krabat. Han/hon spottade.....helt otroligt. Sen låg den och smaskade med munnen.

    Tänk att allt är klart på våra små nu...nu ska allt bara fetta till sig och bli tjockt och mysigt. KRAM
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5