Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    mammastitch skrev 2010-09-01 11:38:20 följande:

    Hej Alla kloka kvinnor där ute.


     Lägesrapport. Jo jag plussade för någon tid sedan men med två mA i bagaget har jag inte direkt tagit ut någon glädje i förskott. Har haft bruna flytningar vid ett par tillfällen vilket naturligtvis oroade mig. Igår fick jag en rosa spotting i kombination med mensvärk. Men när jag idag var på VUL, så såg de ett konstant och rytmiskt pulserande litet hjärta men även en liten blödning i livmodern. Läkaren menade att den var så liten att det inte var något att oroa sig för men vad säger ni????


     Är i v 5+5 och vid min förra MA, så såg de ingenting levande alls, bara en hinnsäck vid ungefär samma tid.


    Åh vad roligt. Glad att du är gravid. Pulserande betyder ju ALLT håll fast vi det. KRAM!
  • Happiness

    Har fått en jätte jobbig känsla...helt ny. Gör jag rätt eller fel? KUB har ju trots allt 10 procents felmarginal och helt ärligt orkar jag med ett barn med kromosomfel. Bara för några veckor sen hade jag bilden klar men NU idag fick jag något uppvaknade. FVP kanske är den enda lösningen. Men tänker då på den 1-procnetiga MF-risken.

    Har försökt hitta info. Folk som fått MF pga FVP men jag hittar inget. Har inte hört talas om någon och inte läst om någon. Vet ni någon eller något härinne om någon fått MF pga FVP. Jätte tacksam för all hjälp jag kan få´. Paniken har satt in.

  • Happiness

    Tack för alla tankar jag fått av er ang. FVP och MF!

    bojji07: Skönt att läsa att det gått bra för er! Ja det kan ju säkert vara så so läkaraen sa att man inte rikigt vet till 100 procent om det skulle blivit MF ändå.

    Happyme: NEJ! Du har absolut inte strulat till någonting. Det var ju just detta jag frågade efter. Om någon knner till något om den där 1 procentaren som det står så mycket om överallt men som egetligen ingen kommit i kontakt med ( fick jag känslan av ) Så det var precis rätt som du skrev. Vill gärna veta om det är någon mer som vet.

    Pila: Förrförra gången jag blebv gravid fick ett foster med kromosomfel, Triploidi...det är väl därför oron har gripit tag i mig nu. (den dog i magen)Suck man vet ju aldrig jag eller mannen kan ju vara bärare av anlaget så att säga.

    gemigsinnesro: Jag har tänkt precis som du (det vet många på tråden) fram till igår. Då slog det slint i skallen. Jag tror det är skräcken från förra kromosomfelet som spökar...egentligen vill jag inte alls göra FVp och har tills igår tyckt det varit fulklständit meningslöst. Har tänkt att det som händer det händer man kan inte styra över allt ändå. Men jag har så mycket med mig i bagaget så jag på fullt allvar tror inte ja skulle orka med ett skadat barn och framför allt ovisheten om det skulle få leva eller dö. Ska ju göra KUB:n på onsdag men som sagt den känns tandlös nu. Ska mejla överläkaren och försöka få lite input. Tex vad står den där 1 procentaren för egentlien. Lkare som sticker fel? Tack för din syn på saken.

  • Happiness

    Har fått eksem eller nässelutslag mellan benen och runt brösten. Kliar något så fruktansvärt. Har Betapred hemma. Är det någon som vet om jag kan ta EN sån tablett (är gravid )? Eller om någon har fått klartecken från läkare? KRAM

  • Happiness

    Flickor,flickor *ropar*.....detta blev ju tolkigt ser jag nu. Jag menar EN DOS Betapred. (snurrar,sorry) En dos är om jag läser på förpackningen 15 st. Jag har testat med Hydrokortison och det funkar inte. Elocon har jag hemma men den vet jag heller inte om det är bra att hålla på och smörja med. Tänkte att det är bättre att isåfall ta EN DOS och så är det bra sen (förhoppninsvis). Jag tar 2 tabletter Lerigane nu och det är ju ett antihistamin och det hjälper ju inte heller.

    Frågan går väl till CHippiChoppi då: Är det OK med EN DOS på 15st. Känns som vi kan lita på din astmaläkare

    Fick nämligen samma kraftiga allergiska reaktion i våras med kliande eksem/nässel på hela kroppen. Det enda som bet var Betapred . Tog bara det som en engångsdos (15 tabletter)

  • Happiness

    Har Tavegyl hemma men jag tänker att det hjälper nog inte heller eftersom Lergigane Comp inte gör det. mannen är astmatiker oc har Cetirizin. Haha ett helt apotek. Fass:de på Cetirizin och där ska man rådfråga innan man tar. Tavegylen hade inga ogynnsamma effekter på graviditet.

  • Happiness
    Mamsie skrev 2010-09-06 23:11:19 följande:
    Hej tjejjer! 

    Sitter och läser ikapp i tråden. Mycket pladder som vanligt. Gôtt!

    Mediciner och graviditet/amning,
    www.janusinfo.org/ är min "bibel" när jag är på tjocken eller ammar. Läkarna på Antenatalen på SU slår i den. Kolla Läkemedel och fosterskador www.janusinfo.se/gravreg/  och Läkemedel och amning www.janusinfo.org/v/Lakemedel-och-amning/

    Fass för sjukvården skriver om Betapred: 
    Graviditet  (Läs mer om graviditet)
    Kategori C. BETAPRED bör ges först efter särskilt övervägande under graviditet. I djurförsök har kortikosteroider visat sig kunna ge upphov till missbildningar av olika slag (gomspaltor, skelettmissbildningar) men dessa djurexperimentella resultat förefaller dock inte ha någon relevans för människa. Efter långtidsbehandling har hos människa och djur konstaterats reducerad placenta- och födelsevikt. Dessutom föreligger vid långtidsbehandling risk för binjurebarksuppression hos det nyfödda barnet.   
     
    Bugar och bockar...har lagt till janusinfo till favoriterna. Ringde MVC idag och de ska snacka med läkaren. De ringer tillbaka någongång under dagen. Har haft turen att få en fantastisk BM. Håll tummarna för mig imorgon då jag ska KUB:as på Östra.
  • Happiness
    Mamsie skrev 2010-09-07 17:21:02 följande:
    Håller tummar! Synd att det inte var på torsdag då jag också är på Antenatalen Östra. 
    Ska ju ränna där varannan vecka nu. Kanske. Vi får se vad (det rena) urinprovet imorrn visar  
    Ja då kanske vi stöter ihop i korridorerna jag fick kallelse till Aurora idag och det känns jätte bra. Vet av en väninna att damen jag ska träffa är bra så det bådar ju ott. Vad skönt att de kollar till di och barnet varje vecka. Generöst och helt rätt! Du håller tummarna för mig och jag håller tummarna för dig (kisset) Det kommer vara så rent som 100 procentig VODKA .....eller tandläkarsprit.

    Skryter inte nu men jag har ett exakt ansiktsminne (ritar porträtt och ser detaljer) så ser jag dig svassa förbi i korridorerna så hugger jag tag i dig. Du ska inte bli rädd .Jag är väldigt blyg och tillbakadragen (det sista kanske inte stämmer men det första gör). Lycka till på torsdag.
  • Happiness

    tesked : fina bilder! Känns väldigt seriöst och hög konstnärs tusch....man ska absolut finna tid och ork att fota sin gravid mage.

  • Happiness

    Har ett super långt inläg på "G" men jag sparar ner det och avvaktar till imorgon. God natt flickor nu är ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ time för längesen.

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5