• Skruttis1979

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    BF januari 2010
    - Göteborg - 
    {#lang_emotions_flower}  fortsättningstråden  {#lang_emotions_flower}


    BF-lista

    * Fröken L BF 30 nov

    * VitaBlomman Gbg, Krokslätt ~ Nyårsafton
    * Ocicat, Mölndal, Krokslätt, BF ~ Nyårsafton

    * Johannissen, BF 4 jan
    * Stina, BF 5 januari
    * Grip, Gbg, Kärrdalen, BF 6 Januari
    * Pregnantandhappy Gbg, Askim, BF 7 Januari
    * Mia Magdalena, Gbg, Johanneberg, BF 7 Januari
    * Ulliz, BF 10 jan
    * Virre85, Gbg, Bergsjön, BF 13 Januari (andra barnet)
    * Tesan L, Göteborg, BF 14 januari
    * MoonlightGbg, BF 15 jan
    * Linnie78, BF 18 jan
    * 76gbg, BF 19 jan
    * Harelis, BF 20 jan
    * Peos mamma, 21 jan (andra barnet)
    * KaktusBlomman, BF 24 jan (andra barnet)
    * Mier,Gbg Eriksberg, BF - 24 januari
    * Cupcaken, BF 27 jan
    * Hundägare, BF 28 jan
    * AmandaBrun, Stora Höga, BF 31 Januari

    * Sköna Emma, BF 3 feb
    * Pärtan, BF 3 feb
    * Skruttis1979, Kortedala, BF 3 feb (andra barnet)
    * katharina, Sandarna, BF ~ 19 februari
    Födda-listan

    www.familjeliv.se/Forum-11-271/
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-14 10:11
    www.familjeliv.se/Forum-11-271/m50016661.html

    Nytt försök med den riktiga Födda-listan-tråden då

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-17 15:29
    BF-lista TILLÄGG:

    * Soffiplopp (fisalisa), BF 28 jan, Björkekärr/Robertshöjd (Fjärde barnet)
  • Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden
  • BubbelGuppie

    hej i måndags kom vår alex 11:22 på mölndal 54cm lång och 4730 gram tung...klarade mig på bara lustgasen väldigt nöjd med förlossningen tog bara 6 timmar...

  • Stina1982

    Vår kille sover ganska precis 2 timmar i taget om både nätterna och dagarna, sedan vill han äta och blöjan behöver bytas. Vakenperioderna kan vara allt mellan 30 minuter till 2-3 timmar. Han är ganska gasig i magen och har därför svårt att somna på kvällarna. Jag ligger ganska länge och vyssar honom och då somnar han oftast gott. Vi kör med minifom åxå.

  • am76

    Grattis grattis KaktusBlomman till stor kille!

  • Peos Mamma

    Grattis KaktusBlomman! Och så kan jag viska lite lätt att Sköna emma oxå snussar bebis nu...*S* Grattis

  • virre85

    Syrran ringde nu, hennes vatten har gått hon är i v 33. Hon ligger på förlossningen i fredrikstad helt själv med dropp mot infektioner och fått sprutor får lungorna. Hennes man var i Bergen på jobb när det hände men satte sig på flyget hem för några timmar sen, men han får inte komma nattetid om inte förlossningen är igång. Hon är jätte rädd ju stackarn.
    Jag har berättat om ni som fått tidigt här och att allt gått bra men hon ska ju inte behöva vara ensam tycker jag. Hon har ju 3 barn hemma med, blir ju jätte jobbigt nu när hon antagligen kommer vara där en stund. Hon ligger ju i Norge med, för det var närmast, Så telefon får hon nog inte heller. Usch vad jobbigt att sitta 25 mil ifrån med två sjuka barn.


    (¯`°?.¸ ღ♥Elias 071103 & Elin 100108♥ღ ¸.?°´¯)
  • Mamma Tes
    am76 skrev 2010-02-03 16:07:03 följande:
    Tesan L > Stackare, låter jätte jobbigt  lite så hade vi det dygnet runt med vår förstfödda tyvärr, missnöjd dock dygnet runt, även i famnen. Om det är magen - så brukar bajset vara otroligt löst. Jag kan jämföra nu med Timon som har konsistens i bajset, Teas sprutade rakt ur, som rinnande vätska. När vi förstod att det var kolik (o ingen normal utv,fas) så körde med "miniform" droppar mot kolik från apoteket, hjälpte lite ibland. Gillar hon sin vagn? Testat att köra vagnen över en liten tröskel hemma? Hjälpte ibland för oss. Annars var det så för oss moxå: någon sov i soffan med henne på nätterna de korta 20-40 min åt gången. Avlastning, har ni nån som kan hjälpa er så ni får sova nån gång, sömnbrist länge gör en galen. Kolik verkar ofta ligga i nära släkten om barnen får det. Jag är kolikbarn och mannens bror är det också. Tack o lov aldrig 2 syskon som fått det dock så jag hoppas.  Boktips (pocket) för att förstå bebisen bättre när den går in i "jobbigare" ofta klängigare fas: "Växa och upptäcka världen" - om de sju största utvecklingsfaserna som barnet går igenom första året. Fas ett redan vid 5 v ålder. Läste den som "bibel" sist. 
    Ikväll var det garanterat kolikskrik. Hon skrek tills hon tappade luften. Drog upp benen mot magen, sträckte ut dom så hon blev stel som en pinne och låg och trampade med benen och sparkade. Inget hjälpte. Vi vaggade, skumpade och provade alla ställningar. Liggandes på mage, upprätt mot bröstet, hängades över axeln... Stackars liten så ont hon hade Hon brukar itne vara lös i magen, nästan tvärt om. Det senaste har hon bajjat varje dag men inte idag. Måtte det komma i morgon.
    Vi har tyvärr ingen som kan avlasta. Jag har hela min familj och släkt 140 mil härifrån och min sambo har bara sin mamma och pappa, inga syskon. Pappan jobbar i norge och hans mamma har ju också ett jobb. Våra kompisar har inga barn så skulle inte kännas helt okej och dessutom så är det då ingen som erbjuder sig att hjälpa och jag skulle aldrig fråga.
    Jag tror vi ska testa mjölkfri ersättning. BVC tyckte vi kunde testa för att se om vi tyckte det var ngn skillnad. Problemet är bara att den luktar och smakar apa så lillan vägrar ta den. Måste introducera den försiktigt, blanda med hennes vanliga ersättning. Får se hur vi gör.
  • am76

    Grattis Sköna Emma ! Hoppas allt gick bra !?!

    Virre 85 > stackars din syster, låter jätte jobbigt att vara ensam i den sitsen. Hoppas allt går bra!

    Tesan L > Åh vad tråkigt att höra , hoppas den mjölkfria ersättningen hjälper och att ni lyckas få i henne den. Förstår er väldigt väl och lider med er om det är kolik. Man är sååå maktlös som förälder. Vi höll på att bli tokiga och min sambo minns knappt den tiden, konstant sömnbrist och detta skrik som aldrig tog slut. Det tog lång tid innan vi ville ja en tvåa och nojorna finns kvar att även Timon ska drabbas. 

    Usch vad jobbigt att ni inte har någon i närheten som kan avlasta. Ingen i din släkt som kan resa till er några veckor ens? Jag hade nog inte överlevt om inte min pappa hjälpt oss - han var hos oss dagligen och bar det skrikande knyttet så jag kunde äta, duscha, det nödvändiga. Vi försökte oxå med olika ersättningar osv men min lilla plutt förstod sig inte på nappflaska så det var kört o få i henne nåt annat än min mjölk. Tar hon napp förresten? Tea lugnande ner sig som genom ett trollslag efter 4 månader - i samband med att hon börjat äta gröt, få smakportioner & accepterat nappen - efter det hade vi äntligen den bebis vi längtat efter. Hon har inga allergier så det var outvecklade tarmar "helt enkelt". 

  • Fröken L

    Grattis KaktusBlomman och Sköna Emma!

    Tesan L: önskar så att jag hade några råd att ge dig. Det enda jag kan komma på är att jag läst om akupunktur här på FL, just mot kolik.
    Jag kan tänka mig att ersättningen spelar in, vi har ju provat fyra stycken hittills till Elias och det märks stor skillnad hur hans mage mår. Sämst har Semper Lemolac och Nutramigen varit. Nan HA funkade jätte bra men den är väldigt dyr så istället ska vi på inrådan från BVC prova Semper bifidus. Den är bra för bebisar som har en tendens att bli hårda i magen, ibland bajsar inte Elias på tre dagar så vi får se hur det blir med denna ersättnig...
    Har ni provat att gå runt med Felicia liggandes på mage över en arm? Det ska hjälpa då dem har magknip.
    Hoppas att det blir bättre för er!

  • Mamma Tes
    am76 skrev 2010-02-04 08:19:03 följande:
    Grattis Sköna Emma ! Hoppas allt gick bra !?! Virre 85 > stackars din syster, låter jätte jobbigt att vara ensam i den sitsen. Hoppas allt går bra! Tesan L > Åh vad tråkigt att höra , hoppas den mjölkfria ersättningen hjälper och att ni lyckas få i henne den. Förstår er väldigt väl och lider med er om det är kolik. Man är sååå maktlös som förälder. Vi höll på att bli tokiga och min sambo minns knappt den tiden, konstant sömnbrist och detta skrik som aldrig tog slut. Det tog lång tid innan vi ville ja en tvåa och nojorna finns kvar att även Timon ska drabbas.  Usch vad jobbigt att ni inte har någon i närheten som kan avlasta. Ingen i din släkt som kan resa till er några veckor ens? Jag hade nog inte överlevt om inte min pappa hjälpt oss - han var hos oss dagligen och bar det skrikande knyttet så jag kunde äta, duscha, det nödvändiga. Vi försökte oxå med olika ersättningar osv men min lilla plutt förstod sig inte på nappflaska så det var kört o få i henne nåt annat än min mjölk. Tar hon napp förresten? Tea lugnande ner sig som genom ett trollslag efter 4 månader - i samband med att hon börjat äta gröt, få smakportioner & accepterat nappen - efter det hade vi äntligen den bebis vi längtat efter. Hon har inga allergier så det var outvecklade tarmar "helt enkelt". 
    Vi är i alla fall glada att hon inte skriker dygnet runt och inte så där hysteriskt varje dag. Igårkväll lugnade hon ner sig tillslut efter att hon blivit hungrig och fått mat. Då somnade hon gott lilla stumpan. Så skönt för henne! Hur jobbigt det är är för en själv så är det ju helt klart värst för den hjälplösa lilla. Det där med att komma och hälsa på handlar alltid om pengar... :-/ Japp hon tar napp. Det kan ju vara svårt att veta om det är allergi eller inte. Allergitesterna behöver ju inte alltid (lång ifrån alla gånger) visa positivt men man kan vara allergisk ändå. Jobbigt! Hade varit så lätt att ta ett riktigt tillförlitligt test. Vi får se hur det utvecklar sig... Just nu är hon lugn och sover i sin babysitter iaf. Lycka!!! Jag har händerna fria!
    Fröken L skrev 2010-02-04 10:10:14 följande:
    Grattis KaktusBlomman och Sköna Emma! Tesan L: önskar så att jag hade några råd att ge dig. Det enda jag kan komma på är att jag läst om akupunktur här på FL, just mot kolik. Jag kan tänka mig att ersättningen spelar in, vi har ju provat fyra stycken hittills till Elias och det märks stor skillnad hur hans mage mår. Sämst har Semper Lemolac och Nutramigen varit. Nan HA funkade jätte bra men den är väldigt dyr så istället ska vi på inrådan från BVC prova Semper bifidus. Den är bra för bebisar som har en tendens att bli hårda i magen, ibland bajsar inte Elias på tre dagar så vi får se hur det blir med denna ersättnig... Har ni provat att gå runt med Felicia liggandes på mage över en arm? Det ska hjälpa då dem har magknip. Hoppas att det blir bättre för er!
    Akupunktur ska tydligenha fantastiska resultat. Om det blir värre eller inte ger med sig kommer jag garanterat kolla vad som finns för möjligheter till det i närheten.
    Vi har också provat flera stycken. Vi började med NAN 1, den har hon ätit sedan hon var 2 veckor plus lite av min mjölk. Det var den hon åt då problemen med massa kräkningar och magont började. Då testade vi, när hon var runt 6-7 vekor NAN HA. Kändes som det blev något bättre men hon blev hårdare i magen och jag gillade verkligen inte konsistensen på pulvret, så svårt att dosera riktigt. Testa då det paketet var slut babysemp lemolac. Då tyckte vi att hon började kräkas mer igen och det luktade F-N!!!! rent ut sagt av kräket och andedräkten. Hon luktade surt hela tiden, men magen blev lite bättre. Bättre konsistens och bajjade varje dag. Igår tog den slut så behövde ny. Det enda som fanns i butikerna i närheten var NAN 1 så köpte en sån. Har hunnit ge henne ett mål. Tyckte hon kräktes mer igen av den. Hoppas det är tillfälligt, ska ge det hela dagen iaf. och se. Sedan kanske vi börjar blanda i Nutramigen. Vill ju se hur hon reagerar på NAN 1 först så man inte blandar och hon får någon reaktion och så vet man inte vilken av dom som ger problemet.
    Bifidus säger du. Har Elias ont i magen också eller är han "bara" hård?
    Ja vi har testa ALLA möjliga ställningar vill jag lova!!
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden