Inlägg från: Sköna Emma |Visa alla inlägg
  • Sköna Emma

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Jag går in i vecka 38 idag (37+0)

    Innan Emma vill komma ut vill jag få gjort så mycket. Här kommer min lista

    -Sätta upp gardiner (harsex fönster kvar, har inte fått upp några sen i flytta i okt )
    -Plocka bort julsakerna
    -bytta i sängen
    -Bädda Emmas säng (Har ni gjort det innan bäbisen kommit?)
    -Skura hela badrummet
    -Vika all tvätt
    -organisera två gaderober i data rummet. Allt ligger på golvet nu.Sladdar papper bröte.
    -Packa bb väskan!

    Ja det är mycket nu, å jag blir bara trött av att tänka på vad som skall göras. För när Emma är ute så blir det nog inte så mycket gjort.Därför vill jag få det gjort.

    Va oss en BM igår, hon och jag prata och diskutera hur jag vill ha det på förlossingen. Vi gjorde en så kallad förlossings plan.
    Jag känner mig så mycket  lugnare nu när jag fått gjort och berättat och fått beslutat mina önskemål.
    Min sambo ville vara med på en förlossing och jag va rädd och våga inte. Så nu blir det en förlossingen där det kommer att vara mycket fokus på smärtan. Mycket stötting och mycket hjälp! Skulle jag inte fixa det så får det bli ett akutkejsarsnitt. tycker det känns skönt att ha det som beslut. Om jag nu inte skulle klara det. Men jag vill ju föda som alla andra och jag ska peppa mig själv. En sak till som beslutades, åker vi in och tror det är på g så blir jag inte hem skickad.
    Ni skulle bara veta hur mycket bättre det känns nu. Så lättad. Nu går jag och längtar efter min förlossing!


  • Sköna Emma
    Cupcaken skrev 2010-01-14 14:16:32 följande:
    Mmmm och bittert att elpriserna går upp när det blir kallt utomhus... hörde igår på TV av en man, om man bara sänker värmen hemma med 1 grad! så tjänar man 1000kr på ett år! Helt fantastiskt... jag vill inte veta vad vi får i elräkning här, vi har haft en jämn värmefördelning på 25-26 grader i lägenheten denna vinter Puh hur många dagar har ni kvar nu? jag har 13 dagar kvar... 7 dagar om jag tror på mitt datum.. men det återstår att se. Moonlight och Stina? var är era bebisar??
    jag har 20dagar kvar
  • Sköna Emma

    Enligt min mens skulle jag haft BF den 11/1 jag blev ju flyttad 3veckor när vi va på UL känns konstigt nu efter åt. Hon kan ju komma precis när som.
    Min sambo vill att jag ska knippa från den 3Feb till den 10feb (som är hans gisning) för OS börjar den 13 feb och han tänkte utnyttja de 10dagarna man får efter BF till att titta på OS. *asg*


  • Sköna Emma
    Harelis skrev 2010-01-14 22:48:27 följande:
    hej hopp nu har ja hittat hit med bra jobbat med tråden skruttis en liten uppdatering vi har varit på östra idag hos läkaren va tydligen öppen 1cm med andra ord typ noll läkaren fick mig att känna mig som världens mest dåliga människa hon va mkt otrevlig och rent av elak bröt ihop efter mötet å min stackars man har fått trösta mig till och från hela dagen... vi kommer bli igångsatta nästa vecka håller på att kolla upp om vi kan byta bb bara vill inte vara på östra... en liten fråga tycker ni man e så hemsk om man vill bli igångsatt? e man en dålig människa för att man inte låter naturen ha sin gång å e det så himmla farligt för barnet? massor med tankar å funderingar å känner mig kluven jätteglad för att ja ser ljuset i tunneln å ledsen för att ja e en så dålig människa... om man lyssnar på läkaren då...
    klart du inte är en sämre människa för det. kramar i massor till er!
  • Sköna Emma
    Stina1982 skrev 2010-01-15 21:15:07 följande:
    Hej tjejer! Nu har vi äntligen fått vår efterlängtade bebbe!  En kille! Vattnet gick den 12:e kl 14 och den 13:e kl 14:28 tittade han ut! Det var fullt på Östra så vi hamnade på Mölndal som var mitt andraval, men det var mer än okej att föda där! Allt känns helt overkligt och jag trodde aldrig man kunde känna sån lycka trots att man är så trött så trött efter att inte ha sovit på några nätter! Har inte hängt med i tråden på ett par dagar så jag vet inte om fler bebbar har tittat ut, men jag ska uppdatera mig inom kort!
    Grattis till killen!
  • Sköna Emma
    Stina1982 skrev 2010-01-18 10:49:59 följande:
    Hej tjejer! Å det är så spännande att gå in här varje dag och läsa och se om det har kommit nån ny liten forumbebbe!  Ni har så nära nu allihop! Här hemma rullar allt på med lille Jack. I natt skulle han äta varannan timme och sen bajsade han utanför blöjan och ner på bäddmadrassen, så det fick bytas och skuras här kl 2. Och trots att man står där mitt i natten och är så trött så man vill kräkas, så känner man sig som världens lyckligaste människa. Hur kan det komma sig??
    Å det är precis det jag längtar efter

    jag har betällt en bäbis som sover 12timmar går på toa själv och tar en frukt i kylen om hon skulle känna sig lite sugen innan jag orkar amma
  • Sköna Emma
    Peos Mamma skrev 2010-01-18 15:55:41 följande:
    Jaha....han klarade sig inte.....hade 38,5 nu när jag hämtade honom..... Sambon får vara hemma i morron och ta hand om honom.....jag skall både till läkaren och sjukgymnasten..... KOllade med FK och det var ok att han var hemma eftersom jag hade läkarbesök.... frågade dock om min mamma kan ta ut VAB om förlossningen satte igång......och det fick hon inte eftersom jag och sambon var hemma bägge två!!!! Tyckte det var ltie konstigt....menar dom då att jag skall klara mig på förlossningen själv och sambon ta hand om Peo? HUmmm ja ja vi får väl se vad som händer.....Brorsan kan säkert ta honom i värsta fall.....*S*
    jag säger ju det.
    Jag hatar de pog av något helt annat. Jag orkar inte ens förklara hur dumma i huvudet de är. Ha de ingen medkänsla för fem öre. Jag har kämpat för min rätt i över 6år och vad fick jag en spark i röven och ett friskintyg. Jag frisk? trots att jag har läkarintyg på att jag inte ska jobba fullt vill de inte sjukskriva mig. Jag har kämpat med detta så länge nu att jag bara vill ge upp och gå vidare, Min psykolog säger bara "men så kan du inte tänka" "allt kommer att lösa sig" "bla bla bla" men min plånbok är tom och jag vågar inte söka någon havandeskapspenning eller mamma dagar innan jag vet någon om de andra jag sökt. Kan kommer säkert att få betala tillbaka. De va de snabba med en annan gång. De bad om ursäkt för att DE hade gjort fel och misat ett papper om inkomst när jag sökte bostadsbidrag för ett X antal år sen och jag blev 12000 fatigare! Nu får jag inga pengar av de och de vill att jag ska betala tillbaka 12000 men hur ska man kunna betala tillbaka om man inte få någon inkomst av de? jag har jobbat så lite på coop nu det sista så jag får konapt någon lön där  i från längre. Tur man har en rik sambo som får försörja mig.Men det är inget kul heller. jag är 28år och utsparkad från allt!
    Prata med min psykolog idag. Å vad säger hon JO att jag får skylla mig själv att jag blev gravid????? hallå eller!! jag är så uppröd! jag skulle kunna mala på här i all evighet hur mycket försäkringskassan har gjort mig.
  • Sköna Emma
    Peos Mamma skrev 2010-01-18 16:14:06 följande:
    Men snälla!!! Byt psykolog!!!!!! snacka om att trycka ner istället för attt lyfta.... hoppas allt ordnar sig och att det kommer till ett slut!!! Såg du uppdrag granskning härom dagen?
    Ja jag titta på det på svt play.  När jag prata med min psykolog idag så tog jag upp det med henne med. Men hon svara inte.
    Jag orkar inte "bråka" mera med myndigheter.
  • Sköna Emma
    Skruttis1979 skrev 2010-01-18 19:17:48 följande:
    Fy vad jobbigt att behöva bråka och trassla med fk och din psykolog. Psykologen ska ju dessutom hjälpa dig i ditt tänk, för att orka med allt annat krångel i livet liksom, och som jag förstod dig nu så hjälper hon ju inte till direkt med ditt välbefinnande!! Förstår också på ett sätt att du inte vill byta psykolog, för man orkar ju inte hur mkt som helst och att ha lämnat ut sig till en psykolog, kräver maaaassor med energi, så att byta tar ju på krafterna. Men som det låter så boooorde du byta - om du orkar.
    Jo det är väl så, jag är ju ganska ny här i gbg och har min kontakt kvar i skene (som jag kommer ifrån) jag försöker nu få en ny kontakt här i gbg men det är inte lätt!

    Jag träffa en i kungälv i samband med förlossingens utredningen ni vet, BM tyckte jag skulle vara kvar oss henne vi får väl se!
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden