• Kavi81

    Vi som har prematura sammandragningar

    2små2stora skrev 2010-07-15 17:15:55 följande:
    Min bebis väger för lite, riskerna är större om en prematur är tillväxthämmad. Jag tror att sammandragningarna kan påverka bebisen, den blir regelbundet störd varje gång man har en sammandragning och i alla fall min bebis blir helknasig när jag tagit bricanyl, den får samma biverkningar som jag. 
    Min dotter har hjärtfel och har de hjärtfel så växer de inte som de ska när hjärtat inte slår riktigt.  
    Så ju längre han stannar i magen desto bättre. 
    Nu förstår jag och hoppas verkligen att  din bebis stannar därinne åtminstone v 34! Säkert påverkar sd bebisen och även bricanylen. min bebis börjar sprattla vilt vid både sd och bricanyl och det blir ofta en ond cirkel för när bebis sparkar mycket triggar det igång sd!

    Har också haft mkt sd idag och tycker inte riktigt att bricanylen hjälpt, jobbigt att inte veta om de ökade sd påverkar tappen... jag har "gärna" sd bara de inte påverkar tappen för smärtan kan jag stå ut med men jag VILL INTE att min tapp ska minska. en hel vecka till nästa vul och tul, känns långt men det är ju bara att vila och hoppas!
  • Kavi81
    060810 skrev 2010-07-15 22:04:57 följande:

    Sicken jävla rövläkare jag har!!  Åh jag är så förbannad!!!
    Tog upp mina sd idag och att jag har många och att de gör ont..
    Ja men det är 3:e barnet och då är det så. Det får man räkna med...

    Snittet kommer inte bli förrän 25 aug (bf enligt sista mens) och 9 dagar innan bf enligt ul. Det känns som en fucking jävla evighet!!! Hallå det är mitt 3.e snitt och jag har en tunn livmoder, jag ska snittas lite tidigare än så tycker jag... men noll förståelse för något hade han...han lyssnade inte ens på mig... Nu ska jag gå till v. 38+4 tror jag det blev innan snittet och så långt har jag aldrig gått innan...
    Tror ni man kan få ändra datumet? Eller det är lönlöst att ens försöka få dem att förstå min oro för att min livmoder ska spricka om det sätter igång innan?
    Det är i Lund jag ska snittas... Läkaren jag träffade heter Gudmundur Gunnarsson (om någon av er här träffat honom)...


    Förstår att du är orolig! Tycker oxå att du kan be en annan läkare om ett utlåtande, det kan ju inte skada ialla fall. 
  • Kavi81

    PennyJenny: hoppas sd har lugnat sig nu! har de gjort ngt akut-vul? håller tummarna för att  allt ser bra ut och att bebis stannar minst en vecka eller två! *Kram*

    Ang tractocile:  jag fick tractociledropp förra gången och det var stor skillnad mot bricanylen vad gäller biverkningarna! Tror dock att det varierar mellan sjukhusen vad de ger. I falun ger de alltid bricanyl först för att kunna sätta i tractocile sedan om bri´canylen inte har effekt. Men i Uppsala ger de oftast tractociledropp först just pga av de onödiga biverkningarna med bricanyldropp. När jag kom till Uppsala den gången fick jag 4 st 24-timmarsomgångar tracttociledropp, vilket de aldrig givit förut men några underbara läkare var villiga att prova allt för att hindra förlossning (medan en regel-fixerad läkare beslutade om att ta bort droppet varje gång det vara hans pass - tur att de byter läkarfe ofta på förlossningen :).
    Men när de väl fått stopp på förlossningen sa de att de ger bricanylsprutor, om de inte verkar blir det dropp igen men verkar sprutorna sätter man inte dropp för på de flesta sjukhus måste man ner till förlossningen igen då... men jag tycker att du PennyJenny iaf kan fråga nästa gång, Enligt läkarna i Uppsala använder de betydligt mer tractociledropp i södra Sverige och dessutom fler omgångar än de föreskrivna två.

  • Kavi81

    Demya: håller tummarna att bebis kommer snaaart Glad

    PennyJenny: hoppas tappen håller sig nu!! Förstår att du måste vara sjuk av oro men tycker att du är så tapper! Du är nog den av oss som är i värsta läget just nu och ändå verkar du hålla humöret och kämparandan uppe! Men det är som min man brukar svara alla de som frågar hur jag klarat av att ligga så länge, 10 veckor idag, - "men vad har hon för val?" och så är det ju.
    Fast på sjukhuset där jag låg var det flera långliggande mammor som trots strikt sängläge smet ut i rullstol och rökte 5-6 ggr/dag med 8 mm tapp och då kunde orsaken till förkortade tappen enligt bm vara just rökning... så alla hanterar sånt här olika! (inget ont om rökare alltså men för mig hör inte graviditet, särskilt högriskgraviditet, och rökning ihop, men det är ju bara min personliga åsikt)

    3Busfrön: blir du illamående av bricanylen? jobbigt! hur många måste du ta varje dag? Och hur regelbudna sd har du när du tar bricanyl? Tycker det är svårt att veta hur länge man kan vänta.

  • Kavi81

    En fråga till er experter: kan många sd under en dag påverka tappen och göra att man läcker lite vatten? låter långsökt men är lite orolig (och ensam hemma) så jag måste fråga. Men även om tappen skulle kortats jättemycket är väl inte det en anledning till att det kommer vatten? hör de sakerna ihop liksom? Är det farligt om man skulle läcka lite vatten om man känner bebisen röra sig lika mkt som vanligt?
    det är nog inget vatten dock, inbillar mig säkert, det är ju lätt att det känns så med all värme och flytningar och dyl, någon som  känner igen det?

  • Kavi81
    PennyJenny skrev 2010-07-17 17:38:40 följande:

    Känner igen det sen mina andra sjukhusvistelser, folk som bara måste ut och röka fast bm nästan skäller på dom för att de absolut inte får. Är själv inte rökare och ska väl inte komma med moralkakor men man funderar ju lite... Vi var faktiskt ute en kort sväng i rullstol igår, efter ok av dr (som tyckte det var en bra ide). Men nu har man ångest och tänkte att det var kanske dumt... :(

    Jag har börjat blogga, vill ni läsa kan ni inboxa mig. Vill inte lägga ut den här.


    Skönt för dig att få komma ut lite i sommarsolen Solig Tycker inte alls att du ska ha ångest för det! Har dr sagt att det är ok då måste man kunna lita på det, de skulle aldrig säga det om det innebar en risk för dig/bebisen!
  • Kavi81
    2små2stora skrev 2010-07-17 15:52:09 följande:
    Denna gången blir jag trött och lätt illamående. Går runt och känner mig åksjuk.  Så jag brukar vänta in i det sista med att ta den. Brukar ta den när SD plötsligt börjar komma tätt dvs med 2 min mellan och vara i 1 min. Mina SD kommer ung. var 10-15 min kan vara något uppehåll på några timmar för att sedan köra igång. Sedan kan de från ingenstans börja komma jättetätt.
    Låter jättejobbigt ju! Mina sd kommer inte alls så tätt (förutom idag) och varar inte mer än 30 sek typ, dock var det likadant förra gången och dåöppnade jag mig ju ändå 4 cm.... utan att märka något eller ens ana något!
    Och vad jobbigt att du mår så dåligt av bricanylen! Jag gjorde det första veckorna men nu är det som att kroppen vant sig och jag känner dem inte ens, något positivt iaf Glad! Hoppas dina sd håller sig "på mattan" i natt! För mig är det oftast bäst på natten eller när jag sover, då är man kanske mest avslappnad...
  • Kavi81
    Demyra skrev 2010-07-17 19:04:33 följande:
    Jag hoppas du har en lång och fin tapp trots värkarna.
    Tror nog att det som bm sa inte alltid riktigt håller för jag hade ju haft onda värkar igår i 9 timmar med 3-5 minuter emellan och enligt mig så hade det inte hänt mycket. Ett finger kan man ju vara öppen länge.
    Och jag hade soom sagt öppnat mig 4 cm förra gången av svaga sd med ca 20 min mellanrum... så det verkar vara lite individuellt oxå! Våra tappar är säkert långa och fina fortfarande 3Busfrön Glad.

    Demyra: hoppas att din långa väntan snart ska vara över och att det drar igång snart ! Synd att vi andra inte kan ge dig några av våra sd som hjälp på traven Flört

    Kram och godnatt på er!
  • Kavi81

    Usch vad det låter jobbigt med alla magproblem!! Särskilt i denna värme! Har nog haft en himla tur hittills som sluppit det! trodde inte det eftersom jag i vanliga fall har problem med magen och nu har jag ju legat ned i 10 veckor, men det när ju många veckor kvar så jag hinner nog med magproblemen oxå Rynkar på näsan 
    Ett tips om det svider efter för mycket torkande är att avsluta med att ta lite olja på ett papper och torka med, det kan lindra lite. Eller kanske kan man prova med inotyol som vi använder till de svidande bebisstjärtarna? Det är verkligen jättejobbigt med magproblem, i synnerhet som det tenderar att reta igång sd.

    Har kollat igenom bebiskläder från sonen idag, tog lång tid liggandes men tid har jag ju gott om Solig! Tog fram några småbodies i stl 50 , 53, 54 och oj vad små de känns nu när man är van vid sonens kläder!! Känns otroligt att han varit så liten och ändå var de kläderna jättestora på honom när han kom! Har inte vågat ens tänka bebiskläder förut men nu i v. 27 vågar jag börja "drömma" lite.


    På torsdag ska jag på kontroll igen, ska bli så skönt att få veta hur det ser ut, har haft så mycket sd senaste dagarna och är så rädd att de påverkat tappen.  Och så det fuktiga i byxorna... men det är kanske bara svett som jmynt säger Glad pinsamt i så fall! Och dessutom rör sig bebisen och sprarkar och bökar och det skulle den väl inte göra om det fanns för lite fostervatten? Och även om man läcker lite vatten så bildas det väl nytt hela tiden?

  • Kavi81
    Augusti
    11  jdsr79
    18  jmynt

    September
    3 Schnappi i magen (blir snitt mittten-slutet av augusti)
    8 TinaLi
    18  Bohman

    Oktober
    6  3busfrön
    15  Kavi81

    November
    3  PennyJenny
    11  mariamamman
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar