• Kavi81

    Vi som har prematura sammandragningar

    Roligt att du är tillbaka Happyme! Blev lite orolig när du inte "sågs" till här på några dagar! Men fy vad hemskt du har haft det!! Man ska kanske röra lite på sig iaf.
    Hur mycket har du legat? Jag går på toa (typ hela  tiden), duschar, och äter med familjen, resten av tiden ligger jag eller halvligger. var/är det samma för dig? det blir kanske 1 timme om dagen "uppe" sammanlagr.  Bör man röra sig mer tror du?
    När jag låg i strikt sängläge på sjukhuset i 12 veckor förra gången sa de inget om att man bör röra sig lite för magens skull, jag bara fick sprutor mot blodpropp.

    Men vad skönt att din tapp är 4,5!! hur kort har den varit som mest? Jag ska på vul på tis och mäta...

    Hoppas att du kan börja äta snart och att du slipper ha ont mer, det räcker ju gott med sd...{#lang_emotions_smile} 

    ha en bra dag!

  • Kavi81

    Fröken sol: härligt att ha passerat v 35!!

    Noemi: hoppas verkligen du fixar v 34 sen är det bara att köra på med 35... {#lang_emotions_smile}
    nja tyvärr känner jag ju inte av mina sd särskilt mycket men ändå påverkar det tappen! det är väl det som är mitt problem, så därför har jag svårt att avgöra hur mycket jag kan vara uppe när jag har "sängläge". Jag skulle ju klara att vara uppe hela tiden rent fysiskt eftersom jag inte har ont, men jag får ju inte pga tappen.
    visst var det lite jobbigt att ligga på sjukhuset i 12 veckor men jag har faktiskt mest ljusa minnen av det, har kanske förträngt det jobbiga, men eftersom det var första barnet var min man med mig de första två veckorna på akademiska i uppsala och sedan var han hos mig på sjukhuset här i falun varje kväll och flera kvällar i veckan hade han med sig hemlagad mat (gud vilken lyx det var efter den tråkiga sjukhusmaten!) osv, så vi kom varandra väldigt nära och gick starkare ur det hela och så slutade det ju så bra, han kom ju bara 3 veckor för tidigt och vi behövde bara stanna en vecka på sjukhuset!

    MariaOMarkus: jo jag hade det likadant med första barnet som du ser ovan och visst är det mycket mycket jobbigare nu med 2:an, känner mig oxå supertråkig men eftersom jag har sängläge måste ju min man vabba så sonen har ju pappa hemma hela tiden så det är ju lite lättare, även om jag känner mig som ett spädbarn oxå {#lang_emotions_smile}


     


    fröken sol: så härligt att vara på "rätt" sida! Vad nu rätt sida är... först v 24, sen v 28, sen v 34, sen v 37 antar jag... men vad jag kommer ihåg från sist så var v 34 enligt läkarna den riktigt "magiska" gränsen när det var helt ok att föda.


    önskar er alla en riktigt bra natt!{#lang_emotions_flower}

  • Kavi81

    blev visst något fel, hälsade till fröken sol två ggr i samma inlägg men det var väl för att jag tyckte det lät så härligt att ha passerat v 35 {#lang_emotions_wink}

  • Kavi81

    hej allihopa!
    Har varit borta från tråden ett tag, bor ibland hemma och ibland i sommarstugan där jag inte har något internet. är ju beroende av att vara där min man är då jag ska vara sängliggandes hela tiden utom när jag äter och går på toa. men nu blir jag här någon vecka innan jag får flytta tillbaka till solstolen och vågornas kluckande Glad 


    jmynt:: vilken vecka är du i? läste att din tapp var 2,5 och att din ena läkare sagt att det inte är någon fara om tappen är längre än 1,5 men att din nuvarande rått dig att vila  minst 6 tim om dagen. min tapp var på senaste kontrollen förra veckan 4 cm!! underbart tyckte jag men enligt läkaren är det fortfarande sängläge som gäller hela dagarna!! ... varför säger alla läkare så olika hela tiden?! hur resonerar era läkare kring detta med tappens längd och hur aktiv/sängliggandes man ska vara? Beror det kanske på vilken vecka man är i eller beror det i mitt fall på min tidigare historia med 12 veckor i sängläge på sjukhus?

    Ni andra, vad säger era läkare om tappens längd och vad som är "farligt" och inte?


    martina g: jag är i vecka 20+5 och har varit sängliggandes sedan v. 17. min läkare sade på senaste kontrollen (liksom även min bm) att det är helt ok att ta en bricanyl någon gång ibland om det behövs, dock inte flera om dagen och inte heller någon varje dag eftersom kroppen då vänjer sig och de inte verkar sen när fostret är livsdugligt... Men i ditt fall med sammandragningen med några minuters mellanrum låter det ju helt klart som att du borde få bricanyl att ta när det är som värst. hur lång är din tapp? kanske är det hur påverkad tappen är som avgör och om tappen inte är påverkad ännu vill de kanske "ha något kvar" att sätta in om det visar sig att din tapp påverkas längre fram? Tycker du ska fråga igen eller be att få en annan läkare om det går.

    Välkomna alla nya! "Kul" att se att det kommit så många nya :)


    Hoppas att ni alla får sova gott i natt!

  • Kavi81
    martina g skrev 2010-05-31 22:28:51 följande:
    hann inte skriva mycket i tråden innan det blev en sjukhus vistelse för mig...började blöda före helgen, och hade sd med några minuters mellanrum..var helt säker på att jag skulle föda...väl där kom det in en läkare och konstatera(eller trodde sig känna) att jag var öppen 0,5-1cm....så de förberrede mig på det värsta,att bebisen inte skulle överleva...när jag blir undersökt nästa gång,har sd lugnat sig,blödningen avtagit och läkaren säger nu att jag inte alls är öppen,utan helt sluten =)!!!!!...så idag fick jag komma hem...hoppas på att få gå åtminstone till v25, sen är nästa mål v28....den som vill får gärna skriva in mig i bf listan 3oktober...har nämligen ingen aning om hur man gör....förresten,nån som haft problem med försäkringskassan,blivit nekad osv?...hoppas ni tjejer för övrigt mår bra, och att ni kan njuta av tiden som gravid,trots sd och prematur risker...

    martina g!: läste just om din hemska upplevelse! (hade hamnat på fel sidan i tråden och inte på den senaste). vad förfärligt det måste ha varit, och så tidigt!! vad skönt att du fick åka hem i alla fall tillslut och är sluten!! Har sd avtagit nu? och har du fått med dig bricanyl? och vad har du fått för "ordination"? totalt sängläge?  
    Har själv haft en liknande upplevelse då jag fick åka in i v. 25 och var öppen 4 cm och fick ligga med ropp i 2 veckor och sedan sängläge på sjukhus i ytterligare 10 veckor, men jag hade inga blödningar.  tänk att de inte håller kvar dig på sjukhuset till v 25 åtminstone. mig skickade de till akademiska i  uppsala för att ligga där till v 27 när det är ok att barnet föds på andra sjukhus. fast å andra sidan är det ju jätteskönt att få vara hemma!! blir bara återigen så förvånad att alla läkare säger så olika, börjar undra om inte min läkare överdramatiserar lite... men det kan man ju aldrig veta så man har ju bara att göra vad det säger...
    Men hoppas nu att allt håller sig lugnt för dig, ska hålla alla tummar jag har för dig!

    Den som vill får gärna skriva in mig i bf-listan oxå, 15 oktober, för jag vet inte heller hur man gör Skäms

  • Kavi81
    PennyJenny skrev 2010-06-08 18:31:28 följande:
    Är bara inne en snabbis och läser! Grattis till bebisar och kramar till er som har det tufft!

    Imorgon ska jag till doktorn för att mäta livmoderväggen. Hoppas inget hänt med den! Är lite nervös inför vad de säger om mina sd, jag får ju inte ha såna denna gången :(
    Hej!
    Vill bara säga att jag skickat en mail till din inbox  med min "historia", du bad ju oss som ville berätta vår historia och jag tyckte det var bäst att skicka till din inbox för att skona alla andra här från att höra den igen! Men budskapet är att det kan gå hur bra som helst trots att det ser riktigt mörkt ut Glad

    Hoppas det går bra för dig imorgon hos läkaren!
  • Kavi81

    Hej alla kämpande mammor Glad

    Har inte skrivit här på länge nu, jag ligger ju bara här i sängen/soffan och läser och surfar och eftersom min man och son är i sommarhuset händer liksom inget som känns värt att berätta... sd är som vanligt, få på fm, fler på em/kv, kommer så fort jag¨ställer mig upp osv. Inte så spännande Glad

    MEN jag läser det ni skriver och finner stor tröst i det! Och lider med er som har ont och mår dåligt, det slipper iaf jag. Jag är bara livrädd att tappen ska bli kortare, är i v. 21+3 idag, ny mätning om en dryg vecka.

    Grattis till er som fått era små!!! {#emotions_dlg.flower} Och bra kämpat!!

    Och välkomna alla nya som jag (tyvärr, för man önskar ju ingen detta) ser ansluta hela tiden!

    En fråga: är det någon av er som blivit testade för GBS? Läste just att det kan orsaka sd och förtidig förlossning/missfall som följd särskilt om man har en lättretad livmoder! Men det går tydligen att behandla med antibiotika.  Jag har inte blivit det. Skulle bli jättetacksam för svar om det är någon som har det/har blivit testad!

  • Kavi81

    Tack Mari80 för ditt snabba svar!! Vad skönt att du testat negativt den här gången!
    Ska absolut ta upp det nästa vecka! Men är det vanligt?
    Vattenavgång redan i v. 22!! Det låter ju som en mardröm, vågar inte riktigt fråga hur det gick... Måste ha varit hemskt! Vilken vecka är du i nu?

  • Kavi81

    Tack för alla svar! Har ringt idag till spec mvc men de sa att de inte brukar göra GBS test om man inte haft infektion tidigare, men när jag ska på mätning av tappen nästa torsdag kan de göra ett test sa de... känner mig lite orolig fram tills dess...

    Mari80: Oj, vad du har fått gå igenom mycket! Vilke kämpe du är! Och tänk att det gick så bra trots att det såg så illa ut så tidigt! fantastiskt! Men jag förstår att det sätter sina spår! håller verkligen tummarna för att du får ditt planerade snitt den 22 juli!! Förresten, kände du någon skillnad mellan de sd och andra besvär du hade runt v. 20-21-22 i denna graviditet mot hur det kändes i den första före vattenavgång i v. 22?

    Demyra: vad härligt att tappen är 4 cm! Är du alltså i v 31? Men vad jobbigt att du har så ont! Att få röra sig men inte måste ju ändå vara värre än att kunna röra sig men inte få (som jag) för jag har ju iaf inte ont! Hur kort har din tapp varit som mest? Dvs har den blivit längre av vila? Förresten: Konstigt att du inte får medicin även om du inte öppnat dig, jag har bricanyl trots att min tappen ett hårt och sluten, just för att den blivit kortare. Fast jag hade ju burken kvar från förra gången så läkaren behövde ju inte skriva ut någon ny iofs.


    Bohman: Vilken jobbig graviditet! Allt på en gång liksom! Och dessutom ett väldigt tungt bagage! Vilken kämpe du måste vara Glad! Hoppas att du har en bättre dag idag med mindre sd, skönt att bricanylen hjälper men man vill ju inte ta för mycket ändå.

    3Busfrön: Förstår att det är jobbigt att behöva fara upp och ner på nätterna! måste själv gå upp typ en gång i timmen pga urinträngningar som i sin tur orsakar sd! Inte mycket sammanhållen sömn. Fast eftersom  jag måste ligga hela dagarna är det ju inte så farligt för jag kan ju ta igen sömnen då Glad


     

  • Kavi81

    Bohman: Håller helt med dig! Man vill att veckorna ska gå så man kommer till v. 24, 28, 34 (kanske rent av 37!?) samtidigt som man vill hålla kvar sommaren... men man kan väl inte både äta kakan och... och det kommer ju fler sommrar Glad

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar