• Kavi81

    Vi som har prematura sammandragningar

    MiScHoOo skrev 2010-06-30 17:34:49 följande:
    jag ligger på helsingborgslasarett och mitt mål är att komma till v 24 men minläkare vill att jag ska gå längre idag fick jag veta att jag kommer att skrivas in på bb i v 22 är fortfarande inte inskriven på någon mödravård efter all min tid på lasarettet för illamående var ligger du? Jag tar inget för sammandragningar eftersom jag känner inget. Kan jag öppnas mer även när jag ligger tror du? Jag beställde mera grejer för att sysselsätta mig på slöjd ateliar eller något sånt upptäckte jag senare att jag har sparat 260kr eftersom dem har 20% på hela beställningen de som e dåligt jag får dem om en vecka, nu ska jag pyssla lite innan jag får mer besök har haft massa idag har inte känt mig ensam som igår
    jag blev oxå inskriven på BB i v. 22 och skickades till Uppsala då för där räddar de barn från v. 22 men nu är jag tillbaka på sjukhuset i Falun. Har du fått prata med någon barnläkare? Om inte tycker jag du ska be att få göra det, för det är ganska värdefullt att få höra lite vad de säger. Det borde ju vara mindre risk att du öppnar dig när du ligger eftersom det inte är något tryck nedåt då så cervix belastas inte. jag stängde mig ju igen när jag låg och sedan höll det sig så, men du måste kanske fortsätta ligga många veckor till men det är det ju värt! Jag hoppas så att du ska nå v. 24 för når du bara dit tror jag att det är stor chans att du klarar dig ytterligare flera veckor. säkert är den mest kritiska perioden nu och någon vecka framåt för vad jag har läst så om det stoppas upp någon vecka så brukar det fortsätta vara stabilt, iaf enligt mina läkare. Hoppas det kan ge dig lite tröst {#emotions_dlg.flower}. skönt att du har något att pyssla med så du får tänka på något annat ibland. Hoppas du får en lugn natt och får sova gott! Kram
  • Kavi81

    Grattis Demyra till dina 34 veckor! Underbart att åtminstone vara på "rätt sida" och från vad jag kommer ihåg från förra gången var det först då som jag kunde börja njuta av graviditeten på allvar för då handlade det inte bara om arr räkna veckorna uppåt utan man kunde faktiskt börja "räkna ner" oxå Glad

    3Busfrön: Härligt med 26 v! Bara en vecka kvar!

    Mariamamman: Härligt att du snart når v. 22! Själv tyckte jag att tiden fram till v. 22 sniglade sig fram men sen känns det som om tiden gått mycket fortare, om det nu kan trösta lite i denna långsamma väntan Glad

    Jag har också mitt nästa mål om 8 dagar för då når jag v. 26 och då börjar de ta emot barn på mitt sjukhus! Har legat inlagd 3 veckor idag!

  • Kavi81

    MiScHoOo:
    vad jobbigt du har det! Kan du inte be att få in en toastol på rummet (om du har eget rum) som du åtminstone kan kissa på? Det fick jag förra gången när jag inte fick gå upp på toan och inte kunde gå på bäcken. det var liksom en stol som de satte ett bäcken i med lock (som de visserligen fick tömma flera gånger om dagen men då kunde man iaf sköta den delen själv). Jag går även nu på toan 1-2 gånger i timmen... har dock ingen urinvägsinfektion vad de kan se och det är ju jätteskönt! Skönt att du fick medicin så snabbt iaf och att det känns bättre! Hoppas du får ha det lugnt idag och i natt nu!

  • Kavi81

    PennyJenny:
    Åh vad roligt att höra att bebisen är kvar! Förstår att du har det obeskrivligt jobbigt nu!! Men du verkar vara en kämpe liksom din bebis så ni kommer att fixa det här! Är Innohep som fragmin typ? Alltså mot blodpropp? Förra graviditeten när jag låg på sjukhuset 11 veckor fick jag fragminsprutor varje dag mot blodpropp, det gjorde inte alls ont och fick inga blåmärken så om det har samma effekt kanske du kan be att få det iställt?
    Tänker jättemycket på dig!  {#emotions_dlg.flower}
    Kram!

  • Kavi81
    Bohman skrev 2010-07-01 21:45:28 följande:
    vart fick du ditt fragmin då?
    för de ger man juh oftast i magen?!
    Fick du i låret?
    *nyfiken bara*
    En del gav i låret och en del i magen. En del menade att det gör mindre ont i magen men det känns ju lite sådär för att tänker att de sticker bebisen men det gör de ju inte :). Andra menade att de hellre gav i låret. Vet inte vad som var bäst men eftersom det var varje dag i 11 veckor så var det ju bra att alla inte stack på samma ställe tycker jag Glad. Men är innohep något liknande eller har jag fattat helt fel?
  • Kavi81
    PennyJenny skrev 2010-07-02 12:33:31 följande:
    Hej allihop

    Jag får Innohep för att motverka blodproppar då jag ligger mestadels av dygnet och tänker så göra trots dr vill att jag ska upp och röra mig mer. Men jag vägrar innan jag är  på mer säkra veckor!

    Idag åker sambon till Gbg och är hemma först på söndag. Känner mig ensam, ledsen och orolig att nåt ska hända när han är så långt borta Gråter
    Känner så väl igen mig i din situation! Läkarna vill att man ska upp och röra sig för att undvika blodpropp och för att man ska må bättre och det är så svårt att få dem att förstå att man - i alla fall jag - mår bättre av att ligga och inte ta några risker så att jag vet att jag gjort allt jag kunnat för mitt barn! Med mig provade de förrförra veckan att låta mig röra mig mer, typ gå upp och äta, men när de mätte tappen två dagar senare hade den krympt 0,5 cm så läkaren tyckte att jag skulle gå tillbaka till att bara gå upp på toa för att inte riskera något. Sen undersökte de efter en vecka igen och såg att tappen blivit längre pga vilan och den läkaren (inte samma som första gången) tyckte då att jag kan upp och röra mig mycket mer. Försökte få henne att förklara hur hon tänker, när vila gjort tappen längre och rörelse gjort den kortare varför ska de då testa igen att tvinga upp mig? Jag är ju bara i v. 24+6 och så små barn tar de inte här. Läkaren idag (ännu en ny läkare) sa att de är så glada över att jag vill stanna på sjukhuset och inte tjatar om att få åka hem utan klarar att ligga så mycket! Helt motsatt budskap!!

    Dock förklarade läkaren idag att läkarna här främst ser till mammans hälsa och i andra hand till barnets medan barnläkarna på neo (som varit här och skrämt upp mig) bara ser till barnet! Kanske kan förklara att en del av dem vill ta mer risker än barnläkarna?

    Tycker det är så frustrerande att få olika besked hela tiden beroende på vilken läkare som är i tjänst! Allt jag vill är ju att som du PennyJenny ligga och vänta på att komma in i säkrare veckor. För även om det är jobbigt för mig att ligga så många veckor på sjukhus så måste det ju vara ännu värre för ett litet för tidigt fött barn att ligga månader på sjukhus. Magen är väl bästa kuvösen Glad?

    Men kämpa på PennyJenny och gör det du känner är bäst för dig och ditt barn! Förra gången kämpade jag  mot flera läkare som ville ta onödiga risker (onödiga i de andra läkarnas ögon) och det var jättejobbigt under tiden men det var så mycket värt efteråt att veta att jag kämpade på alla sätt jag kunde för mitt barn. 
    Kram till dig!
  • Kavi81
    mariamamman skrev 2010-07-02 17:48:46 följande:
    Idag har jag haft endel ont, som mensvärk långt ner i magen. Vet inte om det är för att livmodern växer eller om jag har ansträngt mig för mycket kanske. Har inte tagit det lika lugnt nu när min man har semester och sonen är hemma som jag gjorde innan när han jobbade och sonen var på dagis. Får försöka skärpa mig nu och ta det mer lugnt.

    Roligt att höra av dig här igen PennyJenny!

    Känner ni på magen hur barnet ligger? Min verkar trivas bäst långt ner i magen på vä sida, där ligger han oftast och sparkar oftast. Magen ser ofta 'sned' ut liksom, det är hårt och knöligt på vä sida och plattare och mjukare på hö sida. Nån mer som har/haft det så?
    Sån värk har jag oxå långt ned i magen, till mig säger de att det är livmodern som växer och helt normalt, men visst är det svårt att veta vad som är "normalt ont" och "farligt ont"?!
  • Kavi81
    PennyJenny skrev 2010-07-02 14:22:49 följande:
    Jag känner likadant, man får olika besked överallt. Men det är min kropp och mitt barn och de kan inte tvinga upp mig. Jag VÅGAR INTE gå upp nu! Läkaren säger bara att jag ska inte ha någon övertro till min sängvila utan bebis kommer om bebis vill oavsett om jag ligger eller inte. Bullshit anser jag men jag låter honom hållas och gagga om det. Jag tänker INTE ge upp min vila när jag nu kommit såhär "långt" just pga att jag är envis och ligger! Aldrig! Vi kämpar på du och jag nu Kavi och trotsar läkarna ;)
    Absolut! Du verkar vara lika envis som jag Glad och våra bebisar oxå... Godnatt och hoppas du får en lugn  natt!
  • Kavi81

    jmynt: hoppas du får en lugn natt och att det var falskt alarm!

    Saqrlek: Först: bra härligt kämpat Glad! Vilken uppmuntrande historia! När man läser sånt får man helt klart ny kämparglöd! Tack!

    På mitt sjukhus får man åka hem i v. 34 (om man inte har föreliggande moderkaka) för då tycker de att det är ok om barnet kommer. Men Saqrlek skrev ju att hon fick stiga upp först v. 36. Vad säger era läkare?

    Förra gången fick jag åka hem v. 34 och då tyckte de att jag kunde vara som vanligt eftersom det var ok att barnet kom. Men jag tyckte att barnet gott kunde vänta lite för att slippa neo helt så jag låg 2,5 vecka till och min underbara man passade upp på mig som en drottning, sen i 36+4 gick jag upp och började gå i trappan lite osv och på natten gick vattnet och dagen efter kom han! Och slapp neo! En vecka på BB bara och sen hem och njuta Solig!

  • Kavi81

    Hej!
    Skönt att höra att alla (Mischooo???) verkar ha bebis kvar i magen! Låter härligt med bad och ikea och stadspromenader! Här på sjukhusrummet har det varit tryckande varmt idag och inte får man komma ut i solen heller!  Snart 8  veckors sängläge (dock med toabesök fortfarande) börjar känns i kroppen, fsärskilt nu efter 3 veckor i den stenhårda sjukhussängen, förra gången fick jag en tryckavlastande specialmadrass men nu verkar den försvunnit.

    Den här dagen har varit hemskt lång, känner mig lite ensam och övergiven, min man och lille son har varit i sommarstugan  en vecka nu, längtar så! Men det är ju jag som sagt att de borde åka dit, sonen måste ju få lite sommar med strand och bad oxå. det är ju hans första medvetna sommar. 

    Konstigt att en del dagar bara flyger iväg och en del, som denna, går fruktansvärt långsamt, försöker sova bort en timme då och då men man ska ju sova i natgt oxå. Nån mer som vaknar varje timme av sd och sen måste gå på toa? Är det normalt att gå på toa så ofta såhär tidigt i grav? eller är det sd som gör att det trycker på tror ni?

    Ja, det blev mycket klagan här Glad men vissa dagar är bara såna dagar, känns bättre när man skrivit av sig lite Glad

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar