• jmynt

    Vi som har prematura sammandragningar

    2små2stora skrev 2010-07-17 15:52:09 följande:
    Denna gången blir jag trött och lätt illamående. Går runt och känner mig åksjuk.  Så jag brukar vänta in i det sista med att ta den. Brukar ta den när SD plötsligt börjar komma tätt dvs med 2 min mellan och vara i 1 min. Mina SD kommer ung. var 10-15 min kan vara något uppehåll på några timmar för att sedan köra igång. Sedan kan de från ingenstans börja komma jättetätt.
    måste bara tippsa om att postafen hjälper mot illamåendet man får av bricanylen. Fungerar bra för mig, kan kanske vara vär att testa.
  • jmynt

    puh idag är det jobbigt och igår var det också skit. har ett sånt tryck neråt, och vet ju att bebis är fixerad så han ligger väl o trycker. har även en massa sd som nu börjar kännas mer o mer men vill inte ta nån bricanyl för då kan jag inte klara dottern själv sen. har knappt sett röken av sambon på en vecka nu. sen undrade jag lite över en sak. vet att man inte ska vara "där inne" o pilla men jag får inga fler kontroller av tappen nu, så jag var bara tvungen att känna efter, vet ju hur den känns när den är normal och jag är gravid och nu finns den knapp. den är väl kanske 3-4mm som man känner, men den kan väl vara längre ändå fast den känns så jätte kort? hoppas på att klar två veckor till sen känns allt lugnt, men har en kännsla av att det är på g när som hellst. vad tror ni kan tappen vara längre på "innsidan" bara att man inte känner hela?

    sen det där med vattnet, jag har tyckt de senaste dagarna att det känns som det rinner var gång jag får en sd, går på toa, nyser eller duchar, reagerade på det som nån skrev om lukten, att det luktar som sperma för det tycker jag att det gör. hade inte ens tänkt på innan att det kunde vara vatten som luktade så. och inte kan man gå på om det blir blött i trosotrna, som sagt så skulle det ju vara pinsamt om det bara var rövsvett.Skäms

  • jmynt
    2små2stora skrev 2010-07-18 12:09:23 följande:
    Tog postafen men inte hjälpte det Men imorse när jag vaknade var illamåendet borta och inga kramper i benen i natt. Tog ingen bricanyl igår så det känns som om de har ett samband. Bricanyl kan ju sänka kaliumhalten i blodet och låg kaliumhalt kan ge kramper i benen. 

    Får se hur det blir fram mot eftermiddagen det brukar vara då som SD sätter igång. 
    kan du inte prata med din bm om illamåendet, du kanske kan få lergigan eller nåt annat så du slipper må så dåligt av tabletterna. jag blir oxo himla dålig men för mig hjälper ju postafen bra, däremot pajar min maga totalt ungifär ett dygn efter att jag tagit tabletten.
  • jmynt
    Bohman skrev 2010-07-18 15:08:19 följande:
    jag fick lergigan för mitt illamående...
    och jag msåte bara varna för en sak...
    första natten (man tar dem till kvällen när man skall sova)
    Skulle upp och jobba och skulle lämna sonen på vägen till dagis..
    dottern var sjuk o hemme med pappa.
    Allt detta som jag skriver nu, kommer jag knappt ihåg:
    Jag går upp, klär jesper och kör honom till dagis, kommer till jobbet, sätter mig i soffan o tar rapport, sitter och nickar till hela tiden.....
    går in till den första tillsammans med en arbetskamrat och springer ut därifrån, spyr galla som en galning...
    blir hemskickad.
    Kommer in i mitt och min mans sovrum där min man och dotter ligger och kollar på film.
    tar en kudde och bara går och lägger mig i dotterns säng.....(kommer inte ihåg detta)
    har inte sagt någonting.
    Sover till 13.45, vaknar i ren panik.
    FAN JAG HAR FÖRSOVIT MIG, VARFÖR HAR DU INTE VÄCKT MIG!??
    springer runt och klär på mig ytterkläder och ropar på Jesper när min man tar tag i mig och säger...
    älskling, jesper är på dagis, du har varit på jobbet, och du kom hem eftersom du mådde dåligt...
    vad är det som händer??!!!
    Det vidrigaste jag varit med om någonsin....

    MEN tabletterna hjälpte sen, var bara första dagen det var så, men fyy fan!!!
    var det vanlig lergigan eller lergigan comp, jag fick de sistnämda och de har fungerat jätte bra , tog dem mot illamåendet och tröttheten i början av graviditeten. tog dem dock på morgonen, men jag har aldrig fått nån sådan reaktion på dem. fy så otäckt. hade ingen sagt att det kunde bli så? typ läkaren som skrev ut dem.

    alltså min mage är helt ur balans, vet inte vad jag ska göra. (äckel varning). Vad jag än äter så får jag dearé och nu har jag varit på toa så ofta sista dagarna att jag knappt kan torka mig, det svider som fan och blöderGråter. har en massa sd som inte ger sig och min bm säger att jag får ta bricanyl ända fram till fl om jag tycker att biverkningarna är behagligare än sd, men så ont gör de inte och när de gör så ont att jag hellre skulle vara darrig illamående och ha hjärtklappning och huvudvärk då är vi nog på väg in till förlossningen. så nu tror jag att jag ger upp tabletterna och hoppas att det ska gå tiden ut ändå. men nu är jag så trött på det här så nu får han komma när han vill även om vi måste vara på neo ett tag. jag orkar med sd o så men min mage alltså, vad kan det vara som gör den så ur balans
  • jmynt

    nu sitter jag här och har så satans ont igen, som mensverk fast starkare men kan inte avgöra om jag har sd eller inte, det kommer lite slempropp var gång jag går på toa, och jag kan knappt luta mig framåt när jag sitter för då gör det ännu ondare. Vet inte om jag har jätte täta sd eller om magen bara är så full med bebis att den känns konstant hård, men smärtan ökar i intevaller, så nu kanske det inte är så långt kvar. Har bestämt att inte ta mer bricanyl nu, utan vill han så får han komma. Ska däremot ta en lång varm duch så fort sambon kommer hem. Om jag inte rent av tar med dottern in i duchen, det känns som att det snabbt blir värre nu.

  • jmynt

    nu har jag duchat och visst det gör ju inte lika ont så länge jag sitter där men jag har så ont i ryggen att jag inte kunde sitta kvar på hårda golvet mer. så nu sitter jag här och har ont igen, det kom tillbaka så fort jag klev ur duchen, sd de håller i sig även i duchen bara att de inte gör så ont. Är i v35+4 idag, så det är ju inte nån fara så, men jag hade ju hoppats på att slippa neo kommer han nu så är det väl lite tveksamt om vi klarar oss ifrån det. sen hade det ju varit kul att åka till liseberg nästa vecka, men vi får väl se.

  • jmynt

    jag fick sovdos när jag väntade dottern, och visst vaknar man.

    nähä ni här har det inte hänt mer sen igår, har knappt sovit nåt alls inatt, men inte sätter det igång. Svullnaden i benen o fötterna blir bara värre, tror dessutom att jag har fått benhinneinflamation. har så himla ont innuti skelettet liksom. ska ändå försöka gå ut en sväng med dottern senare idag.

  • jmynt

    Nu är jag väldigt säker på att det är på g snart. kommer mer o mer slempropp var gång jag går på toa och det trycker väldigt hela tiden tycker jag, men men vi får vär se. en del av slemet har haft en lätt rosa ton idag, annars brukar det se mer gult ut. Har massa sd också så jag tror inte att jag kommer i väg till liseberg nåt i år. men det kan man leva utan

  • jmynt
    Demyra skrev 2010-07-20 21:00:13 följande:
    Låter nog som det skulle kunna vara på G.
    Lycka till om det startar! Solig
    Tack tack, får lov att säga det samma. Det är ju så träligt att bara gå o vänta o ha en massa sd utan att det blir nåt. du får väl be din karl att pilla lite extra på tappen och se om det inte går att reta igång nåt. Om du har tillgång till trappor så är det många som rekomenderar det och att sitta på huk o guppa. vet inte om det funkar men det kan ju vara värt ett försök
  • jmynt
    PennyJenny skrev 2010-07-20 21:30:07 följande:
    Lycka till"!
    tack tack. jag uppdaterar imorgon om jag inte redan åkt in då
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar