• 060810

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hur pass lugn bebbe är okej  att ha?
    Jag börjar fundera här.. Igår kände jag 2 rörelser på hela dagen och idag är det väldigt sparsamt med... Ungarna masserade magen innan med bodylotion och då fick jag en liten rörelse tillbaka, sen har det inte varit mer.
    Hon brukar leva loppan på förmiddagen, vila på eftermiddagen och sen full rulle på kvällen igen.
    Detta känns inte alls normalt, men är det kanske ändå? Är i v. 32 så jag är ju inte så pass stor att hon inte har plats att röra sig liksom.. Men när är det de brukar lugna ner sig och vila inför fl?
    Bör jag va orolig?
    Jag har druckit kallt och tryckt och haft mig på magen men inget hjälper...

  • 060810

    Jag hade mycket sd igår, men idag har det bara varit max 10 st tror jag det är. Inte alls många och inte så smärtsamma.
    Min bebbe ligger i säte och på tvären, aldrig med huvudet neråt så jag borde känna rörelser tycker jag i o m att hon ligger så pass knasigt.. Men nix pix.. Men skönt att det är fler som fått lugna bebisar! Men nojjig blir man ju så fort inget är som det brukar..

  • 060810
    Sulfur76 skrev 2010-07-06 20:37:18 följande:
    Kan det vara så att din bebis har vänt sig nu utan att du märkt det? Va hos min bm förra veckan och min har lagt sig med huvudet neråt och ryggen utåt och föttena mot min rygg. Så det kan vara en anledning att den rör sig mindre.
    Nej det tror jag inte, den låg på tvären igår hos bm så jag tror inte den vänt sig faktiskt, när hon väl rör sig så känns rörelserna på samma sätt som innan och på samma ställe..
    Har fått 2 boxningar sen jag skrev först så hon är nog bara trött av sig tror jag.. Får se imorn med hur hon är, är hon inte någorlunda som vanligt då så ringer jag in till fl och ber om en koll..
  • 060810
    Kavi81 skrev 2010-07-06 20:51:19 följande:
    enligt mina bm så rör sig bebis mycket när man har sd och kan vara rätt lugna när man inte har några sd, kanske kan det beor på att du inte haft så mycket sd idag? Dessutom säger de alltid till mig att mitt barn rör sig så mycket (är nog en karate-kid) för att den ligger med huvudet n edåt medan barn som ligger i säte rör sig mindre, kanske beror det på det? Om du fortfarande är orolig imorgon tycker jag du ska åka till bm och låte henne lyssna efter fosterljud, allt är förmodligen helt normalt men det kan vara sköbt att få höra det med sina egna öron Glad
    Det kan ju faktiskt stämma då! :) Hoppas på det.
    Jag tror egentligen inte det är någon fara, bara att det ändrade sig så plötsligt hela hennes normala mönster..
    Får kanske ta en tur till bm imorn om  det inte ändras, hoppas ju slippa förlossningen.. :p
  • 060810

    Tjejen är igång igen nu. Har nog haft 2 sovdagar eller nåt, för nu på morgonen har hon rört sig några gånger och jag kan slappna av igen! :)
    Har haft några bråkiga sd i natt, men de kommer oregelbundet och det är skönt det.
    Sover gör jag knappt längre... 3 timmar per natt blir det som regel och det väldigt utspritt.. Fler som sover dåligt??

  • 060810

    Jmynt:
    Du har lika många förhoppningar som mig då om vad som ska hinnas med innan bebis får komma. Här har vi Stockholm (fre-mån med bil), sen vill jag till Ullared (resa på nästan 40 mil t o r) och sen hitta på något annat med barnen innan det är dag, typ Kristianstaddagarna som är nu nästa vecka och så barnens dag som är i början av augusti... Men jag får se hur långt jag kommer. Stockholm blir ju av i a f, resten får jag se.. :p

  • 060810

    Kavi:
    Usch det låter ju värre än min granne det som spelar musik hela kvällen och har kompisar o sitter o babblar till långt in på natten.. sen är här så jäkla lyhört att man vill flytta.... men flytta som höggravid? aldrig!! och vart? :p

  • 060810

    PennyJenny:
    Hoppas du har lite bättre prover idag. Skönt med sprutan o att du kommit så pass långt nu. :)

    Jag har en hel del onda sd idag. :(   Haft det så jäkla bra hela helgen när vi varit i sthlm med massa rörelse o pyttelite vila.. men nu kommer allt på en gång typ..

  • 060810

    Sicken jävla rövläkare jag har!!  Åh jag är så förbannad!!!
    Tog upp mina sd idag och att jag har många och att de gör ont..
    Ja men det är 3:e barnet och då är det så. Det får man räkna med...

    Snittet kommer inte bli förrän 25 aug (bf enligt sista mens) och 9 dagar innan bf enligt ul. Det känns som en fucking jävla evighet!!! Hallå det är mitt 3.e snitt och jag har en tunn livmoder, jag ska snittas lite tidigare än så tycker jag... men noll förståelse för något hade han...han lyssnade inte ens på mig... Nu ska jag gå till v. 38+4 tror jag det blev innan snittet och så långt har jag aldrig gått innan...
    Tror ni man kan få ändra datumet? Eller det är lönlöst att ens försöka få dem att förstå min oro för att min livmoder ska spricka om det sätter igång innan?
    Det är i Lund jag ska snittas... Läkaren jag träffade heter Gudmundur Gunnarsson (om någon av er här träffat honom)...

  • 060810

    3bus:
    Det var inget egentligt snittsamtal jag var på. Det var tillväxt ul i v. 32 och jag tog då upp det här med snitt och frågade när jag ska få tiden till det.
    Han ställde sig helt frågande till att jag skulle snittas alls.. Helt sjukt.. Men fick sen reda på att de inte kan se journalerna i Lund som finns i Kristianstad. :(  Suck!!

    Känns det inte lite sent med snitt i v. 38+4 när man har en tunn livmoder och tredje snittet? Jag tycker det för mina andra är födda i 38+2 och 38+3 och då hade jag inte tunn livmoder, eller ja inte så tunn som den verkar vara nu..
    Jag ska be att få träffa en annan läkare och höra vad h*n säger. Jag känner mig inte helt bekväm med den läkaren jag har träffat nu. Han säger inte mycket och det stör mig något hemskt. Men får se vad som händer. Jag rör inte många knop idag utan tar tag i saker på måndag (fast då är väl alla på semester).

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar