• Kavi81

    Vi som har prematura sammandragningar

    PennyJenny skrev 2010-07-03 19:23:41 följande:
    Kunde varit jag som skrivit inlägget! Idag har dagen varit så fruktansvärt lång, man bara väntar på lunch, fika, kvällsmat  för att ha nåt att göra i en liten stund.... Och ALL mat har smakat skit idag. Blev så less på lunchen att jag grät när jag såg den kokta fisken under det vita såstäcket, snacka känslig! Min sambo är också iväg så man ligger här helt själv och glor på tv och datorn. Trist i längden så det skriker!

    Men samtidigt vill jag ju inte klaga, jag älskar ju att dagarna går utan att bebis tittar ut! Men vissa stunder tycker man det är överjävligt tråkigt att bara ligga såhär. En timme känns ju som tre....

    Kram
    Håller helt med dig!! Fick oxå fisk under vitt såstäcke idag och överkokt vattning potatis! Just vad jag längtar efter till middag en lördagkväll Glad
    Här brukar personalen alltid beställa hämtamat på helgerna och då brukar de fråga oss långliggare men idag var det ingen som tänkte på det, och jag kände mig så ledsen och bortglömd, snacka om att man är överkänslig!!
    Snart kvällsfika och sen är det inte långt tills man får sova Glad. Fast nattskiftet kommer alltid in vid 22 och säger hej, lite drygt för annars kunde man ju sova lite tidigare så blev man av med ytterligare en timme!
    Vad skönt det är att få gnälla lite ibland till människor som förstår hur man känner!
    Men imorgon blir en bättre dag, eller hur? Solig Kram
  • Kavi81

    Godmorgon!
    Har oxå haft en jobbigt natt med bebis som sparkar jättelångt ned, tom nedanför troskanten och de är lite oroliga eftersom bebis absolut inte ska vara så långt ner så här tidigt! Låg hela natten och var rädd att den skulle komma ut! Men idag känns ändå som en bättre dag rent psykiskt, känner mig som mitt vanliga glada jag igen efter gårdagens depp Solig. . Och så jag har fått vara "barnvakt" åt en pytteliten bebis, nu sov han visserligen hela tiden men han stod brevid min säng så jag fick lite bebisvibbar iaf Glad. Hans mamma är en av mina långliggarkompisar, hon fick snitt i v. 36+0 (i tisdags), fick vara ett dygn på neo och få andningshjälp och är nu på BB, men har svårt att äta och hålla värmen och har mkt gulsot så han måste kanske åka tillbaka till neo idag... trodde inte att de hade så mkt besvär alls när de föds i v. 36, det är ju inte så tidigt! 

    Noemi: Vilken supermamma du är! Enastående prestation! Fast man har ju inte direkt något val i det läget antar jag Glad. Kram och lycka till med bebisen!

    PennyJenny: Hoppas du oxå får en bättre dag idag! Jag har oxå sd som känns långt ned och trycker nedåt och bakåt men jag har haft det i flera veckor nu så jag tror inte att det behöver vara så illa. Men det är ju s'kert olika från fall till fall. Har du fått cerklage fast du har sd? Här säger de att man aldrig sätter cerklage om man har sd, inte ens om man är öppen. Verkar vara mky vanligare med cerklage längre söderut...  Jag fick mina kortisonsprutor i v. 21+5 så det borde v'l absolut vara dags för dig nu! Sen  sa barnläkaren jag träffade att om man får sprutorna så tidigt så behöver man nya sprutor i v. 28-29 men när jag frågat bm och förlossningsläkarna har de sagt att de tror att sprutorna verkar tiden ut... så det är verkligen värt att fråga flera läkare!

  • Kavi81
    Mischooo: Neeeej vad fruktansvärt att det skulle gå så här! Så hemskt orättvist! Jag gråter och lider verkligen med dig! Som PennyJenny skriver finns det inga ord som kan trösta eller ens lindra din smärta. Jag tänker på dig och er och hoppas att ni kan finna styrka i varandra. Mina allra varmaste kramar till dig Mischooo
  • Kavi81

    Icka76: tack och grattis till snart 30 veckor! Härligt att din tapp blivit så¨lång!bTroddde inte det var möjligt så det kändes väldigt hoppfullt att läsa Glad

    Usch idag (och inatt) har min bebis sparkat jättelångt ner hela tiden! Oxh varje gång den sparkar nedåt så kommer det ut lite vitt slemmigt någonting, är så rädd att det är slemproppen men de säger att det nog bara är flytningar... någon mer som har så? Nästan all rörelse är nu nedanför troskanten!  Känns så otäckt, som om den är så nära att titta ut!

  • Kavi81
    jmynt skrev 2010-07-04 16:25:20 följande:
    Kan man slänga ut sin karl så här sent i graviditeten? Jag har go lust att göra det nu, han säger att han ska till ett ställe när vi kommer dit är han inte där fast han vet att vi skulle komma förbi, sen svarar han inte i sin telefon heller. Blir galen på honom. Han är så jävla ego, jag har sagt till honom att knappt kan böja mig ner och har jätte svårt att lyfta och ändå låter han mig ta hela ansvaret för dottern. Igår kväll hade jag en ynka önskan, att få åka o bada, men han kunde inte fixa nån bil sa han, så jag sa att då fick han natta dottern så att jag kunde ta cykeln till stranden, då blev han skit sur och tyckte att han var minsan så himmla trött så han orkade inte att natta dottern. Så jag sa att då aker jag när hon har somnat, då blev han sur för att jag inte vill umgås med homon!! Till råga på allt så behövde vi storhandla och ni kan ju gissa vem som fick det uppdaraget. Så det slutade med att jag fick cykla till affären och strunta i badet, sen har han mage att komma och tjata om att jag ska smeka honom tills han kommer. Om jag sägre nej så blir han skit sur och drar igång en lång diskution.
    Förlåt att jag säger det men jag tycker din din situation verkar helt ohållbar! Så där ska du verkligen inte behöva ha det och i synnerhet inte när du har en så  jobbig graviditet (och inte annars heller förresten). Du måste vara helt fantastisk som står ut med honom! Var det likadant när du väntade din dotter? Och hur ska det bli när bebisen kommer? Ska du ta hand om båda (alla 3!) då? Har följt det du skrivit  nu ett tag men inte velat kommentera för det kan ju vara lite känsligt men jag hoppas att du inte tar illa upp. Tycker ni skulle sätta er ned när ni är ensamma och prata om hur du känner och hur han tänker och känner (när ni inte är osams). Förresten, vad gör din kille som är så himla tröttande, förutom jobba som ju de flesta gör? 

    Styrkekramar till en kämpe 
  • Kavi81

    jmynt: jag blir så himla ledsen när jag läser vad du skriver! Så får man inte behandla någon! Men jag förstår samtidigt att det är jättesvårt att ens tänka på att  lämna någon när man har ett barn och ett till på gång! Men kanske skulle du ha det lättare utan honom...?
    Och så det här med sex, det är ju helt  absurt att han ska kräva att du ska hjälpa honom så, du är ju ingen sexmaskin! Vi har inte haft sex sen typ v. 8-9 och det var bådas beslut för ingen av oss ville riskera något med tanke på förra gången. Vi kramas och betygar vår kärlek på andra sätt och t'nker båda att det är ju så kort tid det handlar om egentligen. Vi ska ju vara gifta hela livet har vi tänkt så nog hinner vi Glad. Han tar dessutom hand om allt utan att klaga och gjorde det även de 5 veckor jag låg hemma i soffan och åkte bort med vår son flera dagar i sträck för att jag skulle få vila ordentligt. och allt på hans eget initiativ! Men så brular vi inte heller i vanliga fall diskutera vem som ska göra vad, det faller sig naturligt eftersom vi båda nästan tävlar om att få göra saker för den andra.


    Hoppas du kan prata med honom ikväll, ska tänka på dig! Kram på dig


     

  • Kavi81

    Godmorgon!
    Idag kommer min man och son hem efter en dryg vecka i sommarstugan, ska bli sååå mysigt att få träffa dem!! Samtidigt vill jag ju att de ska ha en så normal sommar som möjligt, särskilt lille sonen, så jag kör nog iväg dem till stugan i morgon eller övermorgon ändå.

    jmynt: vad tråkigt att han inte alls vill lyssna, tycker inte att han visar någon respekt alls för dig och er dotter och det ofödda barnet! Skrikandes

    Vad gäller risken att bli inlagd efter v. 34 så säger de både på mitt sjukhus och i uppsala att de inte försöker stoppa något efter v. 34 för då klarar sig barnet så bra! Och här blir man hemskickad även om man är lite öppen. Men de flesta av oss kan ju ligga hemma och vila i soffan hela dagarna men det går väl inte för dig, har du någon som helst avlastning med dottern? har du någon att prata med om hur du har det hemma? Måste vara så jobbigt för dig den här situationen! Nu är det bara att hålla tummarna för att tappen inte blivit kortare på onsdag! När gjordes senaste mätningen och hur lång var tappen då?

    Jag får mätning nästa måndag, då har det gått två veckor sen senaste mätningen, känns lite jobbigt att vänta så länge, tänk om något händer!? Två veckor är ju lång tid! Men då är jag iaf i v 26 och då börjar de ta emot barn här! ska bli skönt!

  • Kavi81
    PennyJenny skrev 2010-07-05 11:40:50 följande:
    Har precis haft ronden här med "min" doktor som varit ledig över helgen. Rum är bokat på rätt avdelning, jag ska få flytta så fort ett enkelrum blir ledig, ska bli sååå skönt att slippa ligga här på "missfallsavdelningen" :)

    Diskuterade kortisonsprutor och det ges inte om det inte är indikationer på att bebis ska komma och det är det inte säger han. Känns både bra och dåligt... Han menar på att såhär tiidgt är det osäkert hur mkt nytta det gör, man riskerar bara en tillväxthämmad bebis ist.

    Mitt antibiotika sätts ut idag, nervöst!! CRP var igår helt ok och det är nu 11 dagar sedan cerklaget sattes. Han är iaf mkt hoppfull sa han idag och det känns ju skönt.

    kram på er
    PennyJenny:
    Men hur kan din läkare veta säkert att bebis inte ska komma? Är du inte öppen? Eller har du tappen kvar? Mig gav de ju sprutor i v. 21+5 trots att jag hade 3 cm tapp kvar, hård och sluten! Men de sa inget om tillväxthämning, känns ju lite skumt att de gör så olika, ska kolla med dem imorgon på ronden för man blir ju lite orolig när man läser vad din läkare sa.
    Förresten, säger din läkare att cerklaget hjälper även om du har sd? Eller har du inga sd nu?

    Mariamamman: hoppas det går bra för dig på undersökningen idag! {#emotions_dlg.flower}

    Jag har inte blivit undersökt sedan förra måndagen och på roden idag sa läkaren att hon tyckte vi kunde vänta till nästa måndag, känns lite nervöst eftersom jag varit uppe  betydligt mer under veckan som gått, har gått till matsalen ett par gånger om dagen och sprungit på toa typ 2 ggr i timmen! Men de vet väl vad de gör... och så säger de att de inte vill vara där och peta i onödan eftersom vul kan sätta igång något om det vill sig illa... Kan inte bara 9 veckor flyga iväg så jag kommer in i v. 34?!? Längtar så!
  • Kavi81

    mariamamman:  min tapp var  31 mm i v. 21+5,  28 mm 23+2, 33 mm i v 24+2 och nu är jag i v. 25+3 och får röra mig till toa och matsal och så ska de mäta i 26+2 igen och är den över 30 mm dp får jag åka hem!!!  så det kan gå hur bra som helst men jag förstår helt din oro, har själv känt samma oro  sen v. 17 när de märkte att tappen påverkats och känner fortfarande stor oro och kommer nog att så göra tills jag kommer uppåt v 28-29 minst. 
    Skönt att du får komma till flera läkare som tittar. men ligger tappen över 3 cm behöver man inte oroa sig så mycket enl mina läkare så länge den håller sig så men det otäcka är ju att man inte vet vad som händer mellan mätningarna... lycka till imorgon! kram


     

  • Kavi81
    060810 skrev 2010-07-06 20:32:45 följande:
    Jag hade mycket sd igår, men idag har det bara varit max 10 st tror jag det är. Inte alls många och inte så smärtsamma.
    Min bebbe ligger i säte och på tvären, aldrig med huvudet neråt så jag borde känna rörelser tycker jag i o m att hon ligger så pass knasigt.. Men nix pix.. Men skönt att det är fler som fått lugna bebisar! Men nojjig blir man ju så fort inget är som det brukar..
    enligt mina bm så rör sig bebis mycket när man har sd och kan vara rätt lugna när man inte har några sd, kanske kan det beor på att du inte haft så mycket sd idag? Dessutom säger de alltid till mig att mitt barn rör sig så mycket (är nog en karate-kid) för att den ligger med huvudet n edåt medan barn som ligger i säte rör sig mindre, kanske beror det på det? Om du fortfarande är orolig imorgon tycker jag du ska åka till bm och låte henne lyssna efter fosterljud, allt är förmodligen helt normalt men det kan vara sköbt att få höra det med sina egna öron Glad
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar