• Kavi81

    Vi som har prematura sammandragningar

    PennyJenny skrev 2010-06-17 19:07:02 följande:
    Ja, jag håller med er! Fattar faktiskt inte dr resonemang alls... Vaddå vänta till v22?? Jamen tänk om det är för sen då, vad hjälper det då??? Tar jag Bricanyl nu kanske bebis stannar inne till v25 iaf och har en chans till överlevnad.. Märkligt resonemang. Har iaf inte tagit någon Bricanyl ännu, har nån sd per timme. Ibland lite fler men har märkt att det beror lite på hur jag ligger.
    Ja ibland undrar man hur läkarna resonerar... eller måste man ha varit i den här situationen för att riktigt kunna förstå...? 
     
    Hur mycket påverkad är din tapp nu? Blir den mycket påverkad av en sd per timme? Mina läkare har sagt att det är ok med 3-4 sd per timme, men inte om de börjar komma regelbundet var 10:e minut, då brukar jag få en bricanyl. Men det äär nog väldigt olika hur lättpåverkad tappen är.
  • Kavi81

    Idag hade jag sån tur att jag stötte på en kompis här på BB som just fått barn så idag har varit en toppendag med sällskap både till frukost, lunch och middag! Får sitta upp och röra mig ganska fritt nu för att de ska se hur lättpåverkad tappen är och om den är oförändrad imorgon får jag komma hem på permiss!!

    Dessutom kom min man och son på besök, har inte träffat dem på en vecka nu, så det var verkligen underbart! Sonen har lärt sig säga vatten denna vecka så ber han om "vutten vutten" hela tiden! Känns som att det händer så mycket i hans utveckling nu (han är 22 mån) och det är min stora sorg just nu, att jag missar så mycket av det som händer... de har besöksförbud här på avd 37/BB förutom att syskon får komma mellan 16-18 varje dag och så serveras middag mellan 16.30-17.30 och de vill att man helst är med barnen på rummet... hur har de tänkt då undrar man ju lite lätt Glad

    Hoppas att de flesta av er  oxå haft en bra dag (och schnappi i magen: hoppas att du får en tusen gånger bättre dag imorgon!) 

  • Kavi81
    Noemi skrev 2010-06-28 20:23:04 följande:
    Nu är hon här vår Lily! Hon kom som en raket och föddes på vardagsrumsgolvet igår kväll. Vi hade inte en chans att hinna in till sjukhuset (trots att vi bor mitt i centrala stockholm...). Men allt gick bra och hon mådde bra när hon kom. Efter några minuter kom ambulansen och packade sedan in oss för resa till sjukhuset. Skriver mer om förlossningen när jag kommit hem. Hon är en liten tjej, bara 2530 g och 46 cm lång född 38+2. Lycka, lycka, lycka är vad jag känner... och ganska ont i svanskotan efter den där raketfarten ut som hon hade
    Stort grattis Skål! Vilken jättedramatik! Får sd bara jag tänker på det Glad Men vad underbart att allt gick bra ändå och att din lååånga väntan är över! Kram
  • Kavi81

    Tittar fortfarande in här då och då och läser. det är ett stort stöd att läa om alla i samma situation. Jag ligger fortfarande på sjukhuset i sängläge, men ska få börja röra mig lite nu då tappen ökat till 3,3 cm igår när de mätte!! Sa,tidigt sa de att det kan variera en hel del när de mäter, särskilt som det är olika som mäter hela tiden. Men den kan ju inte vara långt ifrån 3 i alla fall... så jag hoppas att det håller sig såhär nu trots att jag rör mig lite för då får jag kanske åka hem i vecka 26! Är i vecka 24+3 idag och är redan inne på min 8:e vecka i sängen (dock bara 3 på sjukhus). Längtar så till den 4:e sept för då har det gått 34 veckor!

    Hur är det förer andra som är runt vecka 23-27, hur lång är er tapp? Och har er tapp också blivit längre med vila och bricanyl? säger era läkare att det är skillnad mellan förstagångsföderskor och omföderskor vad gäller hur snabbt det kan gå från 2-3 cm tapp till öppet? IOch vad säger era läkaren om "risklängd" på tappen i runt de här veckorna? Alla läk<re som jag träffat både på mitt sjukhus och i uppsala säger så olika så det skulle vara skönt att höra lite vad ni har fått höra.

    Ja, det v ar många frågor, skulle bli så glad om någon hade tid/ork att svara Glad

  • Kavi81

    PennyJenny: Har just läst om vad som hänt den senaste veckan och vill bara säga att jag tänker på dig och håller alla tummar för att bebisen ska stanna kvar några veckor till!! Du är så tapper!


    En liten liten tröst kanske kan vara att förra gången satte min förlossning igång, visserligen i v. 25, och jag var öppen 4 cm som mest men de lyckades stoppa det med 4 omgångar tractocildropp och strikt sängläge i 10 veckor så han kom ut i v. 36! Så fortsätt hoppas och kämpa gumman!

  • Kavi81
    jmynt skrev 2010-06-29 16:05:31 följande:
    När jag var runt de veckorna sa de att allt över 2,5cm var okmen när jag väntade dottern blev jag inlagd i v. 32 med en tapp som var runt 3cm, så det verkar som om det är mer ok om man är omföderska.
    Tack jmynt! vilken vecka är du i nu och hur lång är tappen nu då? Har du hållit dig över 2,5 cm? Konstigt att tappen får vara lite kortare för omföderskor eftersom de ju säger att allt går mycket fortare andra gången, eller?
  • Kavi81
    2små2stora skrev 2010-06-29 16:15:18 följande:
    Tappen blir aldrig så lång som 4-5 cm hos omföderskor den är tydligen dessutom mjukare.
    Min tapp var 3.3 cm med kort funnelering den 14/6 då var jag i v. 24 och blev omedelbart helt sjukskriven och ordinerad bricanyl och vila. Den 13/7 ska jag på ny kontroll kommer då att vara i v.28
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Då verkar jag vara i samma sits som du nu då. Min har ju ökat till 3,3 och funneling är nästan borta. Då borde jag kanske inte behöva ligga på sjukhus så mycket längre till. Har du varit hemma hela tiden? Hoppas din tapp håller sig till nästa kontroll!

    Tack för alla svar! Skriver mer imorgon, nu kommer kvällsfikat in Glad Godnatt och hoppas ni får sova lugnt!
  • Kavi81

    MiSchoOo:
    Jag lider verkligen med dig!! Och jag har dessutom läst om din tidigare historia och kan inte ens föreställa mig den oro du känner nu, i mitt fall slutade det ju bra förra gångne trots att det såg riktigt mörkt ut och då är det ju lättare att tänka positivt denna gång. Jag hade oxå rullstol till toan och toastol bredvid sängen, dusch en gång i veckan osv förra gången och det är verkligen inte roligt och jag önskar så att du om några månader får hålla en frisk liten bebis i dina armar denna gång så du får känna att allt ditt lidande resulterat i något underbart!

    Blev själv sängliggandes denna gång i v. 17+2 och v. 24 känns så himla långt borta då (och även v.22 som var mitt första mål!) , men nu är jag i v. 24+4 och siktar på nästa mål som är v. 26, och sen v. 28. Kanske får jag åka hem då om tappen ser "stabil" ut. Men denna gång får jag gå till toan, duscha och röra mig lite så det känns som lyx att ligga inne nu jämfört med förra gången.

    Många kramar till dig!

  • Kavi81

    Har läst att PennyJenny har bebisen kvar i magen, och hon verkar vara positiv men det är verkligen superstrikt sängläge som gäller verkar det som. Hoppas att du får ha bebisen i magen iaf en månad till PennyJenny!! Tänker på dig!

  • Kavi81
    MiScHoOo skrev 2010-06-30 12:04:25 följande:
    Jag blir glad när det går bra för andra för att det ger mig hopp jag är glad för din skull kavi81 att du kan få hå själv på toa man känner att man är beroende av andra hela tiden
    ja visst är det jobbigt att vara beroende av andra för de mest "privata" behoven så det är skönt att få gå på toa själv åtminstone Glad.
    vilket sjukhus ligger du på? från vilken vecka tar de emot barn där? där jag ligger nu (på mitt hemsjukhus) tar de emot barn från v. 26 så jag räknar dagarna dit, bara 9 dagar nu!

    Får du bricanyl- eller tractocildropp nu? Eller har det stängt sig igen? för det kan det ju göra, jag vara ju öppen 4 cm förra gången och det stängde sig och höll sig i 11 veckor, bara som en liten uppmuntran Glad
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar