• Kavi81

    Vi som har prematura sammandragningar

    PennyJenny skrev 2010-08-08 22:42:58 följande:
    Gott att höra att vilan hjälper!

    Här har jag en bebis som verkar vilja gräva sig ut :( Känner hur han rör sig under blygdbenet och i ljumskarna, hur obehagligt som helst. Hoppas verkligen inte att vattnet går nu för sambon är långt härifrån :o)
    Usch känner igen det!! Min har oxå legat så i några veckor nu och det känns ibland som att den ska borra sig ut! Väldigt obehagligt! Huvudet ligger jättedjupt ned säger de när de gör UL så därför ska jag försöka ligga ännu mer så att det inte trycker mot tappen...
  • Kavi81
    jmynt skrev 2010-08-09 19:54:09 följande:
    Nu har vi kommit hem från bb. Lille elton föddes kl00:17 inatt. Vi mår alla bra men är lite trötta. Återkommer med förlossningsberättelsen senare.

    Lycka till alla ni andra!!!
    GRATTIS! Skål
  • Kavi81
    mammsilon skrev 2010-08-09 20:50:14 följande:
    hej igen...enligt VUL ser allt normalt ut...vilket är frustrerande då jag hela tiden frågar mig själv varför jag har så ont vid fysisk aktivitet! Har haft 4 stycken olika läkare hitills...vilket också känns förjävligt..man måste berätta om allt och verkligen överdriva..ibland känns det som att dom inte tror på en!? Att man skulle hitta på för att få en sjukskrivning...hemskt men sant! Den 18:e har jag BM besök och hoppas då att hon kommer att ge mig "en läkare" så jag slipper ha olika varje gång. Nu har det ju varit semester och därför har jag fått olika läkare hela tiden...eller ja..dom förklarar det så. Ingen av dessa 4 läkare har kunnat förklara varför jag blöder och har sammandragningar...dom rycker typ på axlarna och säger att vissa har så...och sen säger dom att jag ska ta det lungt! Man får ju lite panik eftersom man inte vet vad det är..men jag har gjort oändliga VUL och allt ser bra ut ...på UL låg livmoder normalt en aning långt upp......förvirrad! Har just nu som en kraftig mensverk och små sammandragningar..inte alls skönt!
    Det är ju väldigt påfrestande mentalt att inte kunna få veta vad som är fel! Och jag känner igen det här med olika läkare hela tiden och de har så olika åsikter att man bblir lite rädd ibland... jag har nu "turen" att detta är andra gången det händer och även om jag träffar olika läkare vid varje undersökning så var många av läkararna med förra gången jag låg inne i 11 veckor och känner igen mig så jag behöver inte kämpa lika mycket denna gång. Hoppas att du kan få samma läkare nu när semestrarna är slut. Jag har också haft som kraftig mensvärk till och från under hela tiden och till mig har de sagt att det är livmodern som växer...
    Men vad skönt att allt ser bra ut vid VUL ialla fall! Försök ta fasta på det men också lyssna på din kropp och stå på dig gentemot läkarna om du känner att något är fel! Är det första barnet eller har du fler därhemma att ta hand om också?
  • Kavi81
    PennyJenny skrev 2010-08-12 09:40:51 följande:
    Idag är jag 28 FULLA VECKOR Är helt underbart!!! Detta är mitt absolut största mål på hela vägen, att komma upp i magiska 28 veckor! TJOHO!!

    hur mår ni andra?
    Grattis!! Härligt!! Visst känns det magiskt att passera den gränsen efter så många veckors oro!
    IrisBlå skrev 2010-08-12 13:38:34 följande:
    Hej Jenny och hej alla andra!
    Jag fick tipset om denna tråden av Jenny i en annan tråd. Här hänger tydligen ni med tidiga sammandragningar... Glad Här har ni en till... Jag har varit sjukskriven sen v.20 för sd och påverkad livmodertapp, låg inlagd en vecka men är nu hemma och vilar mig. Är i v.27 nu...
    Har inte läst igenom hela tråden men ska göra det en dag!  Solig
    Välkommen {#emotions_dlg.flower}! Hur lång är din tapp nu? Har vilan hjälpt?

    Själv är jag 31 fulla veckor imorgon!! Kan knappt fatta det!! Ny tappkontroll på måndag, hoppas att den har slutat krympa, men tror tyvärr inte det då sd har ökat trots både bricanyl och adalat. Har också jättemycket foglossning, men hellre det än sd som påverkar tappen, foglossning är ju inte farligt ialla fall även om ögonen tåras av smärtan ibland!
    Och nu har min stora lille son börjat på dagis! Känns tråkigt att inte få vara med men idag (3:e inskolningsdagen) så berättade min man att sonen hade kommit in storgråtandes och letat efter pappa (föräldrarna skulle fika inne medan barnen lekte ute) och när de sedan provade igen sa fröken att min man skulle gå in igen trots att sonen grät "häng med". När min man sen kom ut igen stod sonen och fröken och åt hallon så då verkade det gå lite bättre. Men känner nu att det är rätt skönt att hans pappa tar hand om det, han är nog lite mindre blödig än jag Glad.
  • Kavi81

    3Bus: håller tummarna för dig! Är de regelbundna oxå? Hoppas bricanylen hjälper! Det tycker jag att den ibland inte gör längrfe, ibland får jag ta två ganska tätt och då hjälper det tillslut.

    Känner mig lite deppig, var på kontroll igår och läkaren sa att tappen bara fortsätter krympa så hon lade in mig igen i strikt sängläge Rynkar på näsan. Visserligen känns det ju jätteskönt att vara på rätt ställe och jag vill ju att lill*n ska stanna åtminstone 3 veckor till, men efter 14 veckor i sängläge så börjar kroppen protestera mot den hårda sjukhussängen! Och så jättemycket foglossning! Men nu har jag fått ett speciellt lakan som gör att man kan vända sig lättare. Dessutom ligger jag på en 3-sal med två andra och deras män som tittar på tv med volym 10/10 hela tiden! Förstår inte hur man kan ha jättehög volym på tvn när man delar rum!
    Jaha, det här var dagens gnäll- och egorapport Glad! Känner bara att jag måste få ur mig lite frustration. Man är ju oneklingen rätt skör nu efter så lång tid av oro och sd och liggande.

    Hoppas att ni alla får en lugn natt och får sova hyfsat ialla fall!

  • Kavi81
    PennyJenny skrev 2010-08-26 20:10:28 följande:
    KL 10.37 SÅG VÅRT MIRAKEL DAGENS LJUS Hjärta

     EN UNDERBAR LITEN GOSSE PÅ 1645 GRAM OCH ÄNNU OKÄND LÄNGD TITTADE UT. HEEEELT FANTASTISK! VI MÅR BRA ALLA TRE OCH KAN INTE VARA LYCKLIGARE <3 TACK ALLA HÄRLIGA VÄNNER FÖR ERT STÖD UNDER VÅR JOBBIGA RESA. NU TAR EN NY RESA MED NYA MÅL VID :)
    GRATTIS!! Vad härligt att höra att ni all mår bra! Hoppas att allt går bra även på denna nya resa!

    Det verkar som om många har det jobbigt här i tråden men nu pga att barnet inte vill ut... hoppas att det snart sätter igång för er så att ni får hålla era små i händerna snart! Börjar själv längta men hoppas att lill*n stannar några veckor till.
    Själv firar jag 16 veckor i sängläge idag och har fått löfte om att om allt ser "bra" ut på undersökningen på torsdag så får jag äntligen lämna sjukhuset och komma hem till min familj tills det är dags! Känns underbart att det gått såhär långt, läkarna tycker det är fantastiskt att bebisen är kvar för det trodde de inte!
  • Kavi81

    t0va: vilken förfärlig upplevelse!! Skönt att det gick "bra" tillslut! Hoppas nu att smärtan ger med sig och att får njuta av att vara hemma med din man och bebis och bara mysa.

  • Kavi81
    2små2stora skrev 2010-08-30 19:25:58 följande:
    Håller tummarna för att allt ser bra ut så att du får komma hem. 

    Själv har jag sammandragningar där vissa gör mer ont än andra, det kommer äckliga slemmiga flytningar i varierande färg. BM trodde inte att jag skulle gå en hel vecka till.  Bebisen ligger djupt fixerad i bäckenet. 
    Vilken vecka är du i nu? Måste kännas jobbigt att det är så utdraget med onda sd, slempropp och flytningar, svårt att veta när det kör igång ju... vet du om tappen är helt utplånad nu?
    Jag börjar också få mer och mer sd och bricanylen hjälper oftast inte längre men nu är det ju 33 veckor så det känns inte fullt så jobbigt även om det vore hemskt skönt om bebis stannade så länge att vi slapp ligga på sjukhus med tanke på att jag legat här så många veckor redan...
  • Kavi81

    Grattis TinaLi!! Skål 
    Här trillar bebisarna ut Glad. Spännande att se vem som blir näst på tur. Verkar luta åt 3Busfrön... lycka till i natt!


     

  • Kavi81

    Lycka till 3Busfrön! Måste vara så jobbigt att ha så täta värkar natt efter natt!!!

  • Kavi81
    Tjorvet skrev 2010-09-02 14:41:35 följande:

    Den här tråden var precis vad jag behövde nu. Tack för att den finns! Jag är från igår sjukskriven pga prematura värkar och riskerar missfall. Är i vecka 21.
    Hade liknande sammandragnigar med mitt första barn och gick då ända till v.33+2 så nu ska det vilas!
    Bloggar nu om allt på www.frudola.blogspot.com


    Välkommen hit! "Tvärr" är ju de flesta av oss ganska  långt gångna nu, flera här inne vill inget hellre än att bebis ska komma och själv har jag bara ett par veckor tills jag oxå kommer att vilja klämma ut den Glad (i 34 fulla veckor imorgon imorgon och har haft sängläge sedan v. 17). Tyvärr så kommer väl tråden ständigt att fyllas på då detta inte verkar vara helt ovanligt... hoppas att du går många veckor till och och slipper sjukhuset!

    3Bus: Det var väldigt vad segt det var för dig!! Typiskt nu när bebisen väl får komma ut så vill den inte!

    Bohman: härligt med 2900 g! Det vägde min son när han kom!


    Jag var på vul och tul igår, tappen är nu 17 mm och bebisen har vänt sin lilla viktdipp och väger nu 2300 g!! Så imorgon kommer jag äntligen få åka hem från sjukhuset. Så underbart att få vara med familjen igen. Längtar så efter god maaaat!!! Mannen har köpt krabba tills imorgonkväll Solig mmmm

  • Kavi81

    Stort grattis 3Busfrön!! Vad härligt att han mår så bra! Men vad fort det verkar ha gått! Till mig har de sagt att de tror att det kommer gå jättefort denna gång då det gick fort förra gången så jag är lite orolig att inte hinna in i tid... Fick du värkar före eller efter vattnet gick? Kändes det stor skillnad mellan förvärkarna och värkarna? Hur långt vad öppningsskededt resp krystningsskedet? Hoppas det är ok att jag frågar så mycket, du väljer själv vad du vill svara på!

    Jag är nu i v. 34+2 och äntligen hemma från sjukhuset!! Så skööönt! Dock har läkarna sagt sängläge 2 veckor till helst. Det enda jag nu bryr mig  om är att bebis stannar en vecka till för då flyttar mina föräldrar hit och då har vi äntligen någon att lämna sonen till när det blir dags. I dagsläget vet jag inte hur vi skulle lösa det riktigt, iaf inte om det sker på natten... så håll tummarna att bebis stannar en vecka till!! Har dock fått mycket mer sd nu, typ var 6-7 min som pågår under ett par timmar och sen glesar det ur för att sedan komma tillbaka igen. Bricanylen hjälper typ 1/5 gånger, tar biland två ganska tätt och då hjälper det ibland.

    En fråga till er andra som varit sjukskrivna 100%: har ni fått vara sjukskrivna fram till barnets födelse och vad har då stått på era läkarintyg efter v. 36?

  • Kavi81

    Happyme: tack för svar! i mitt fall var det de på försäkringskassan som frågade varför lökaren inte sjukskrev mig fram till BF medan läkaren sa att hon bara kunde sjukskriva mig till v. 36... men jag har nu pratat med läkarna och jag får komma på koll innan 36+0 och sen sjukskriver de mig för något så att jag får ha sonen på dagis för det finns ju ingen chans att jag kan ta hand om honom hela dagarna efter att ha haft 100% sängläge i 4 månader. Kroppen är ju väldigt försvagad efter det, sjukgymnasten som var och pratade med mig sa att det är väldigt ovanligt att bli liggandes 100% i 4 månader och att det är viktigt att ha respekt för vad det gör med kroppen...hoppas att  försäkringskassan förstår det oxå... Glad.

    Bohman: håller tummarna för att de sätter igång dig snart! Varför inte  undrar man ju! Fast jag har frågat om de kan sätta igång mig om jag går till v. 38 men de har sagt att det inte är aktuellt förrän v. 42!! Även om jagf inte tror att jag går så långt när jag väl börjar röra mig om två veckor.

  • Kavi81

    hej alla!

    vad roligt att läsa att det gått så bra  för så många här inne, har inte varit inne sen min gustav föddes ;)
    tänkte bara berätta att jag nu sitter här med min lille gustav i famnen och njuter av min bebis. han föddes i vecka 34 efter 4 månaders strikt sängläge, varav drygt 2 mån på sjukhus och vi blev kvar på neo ytterligare en månad. han är fortfarande liten men växer ganska bra nu. storebror 27 mån är så förtjust i sin lillebror. men nu är vi nog färdiga med barnafödandet efter två graviditeter med totalt 7 månader i strikt sängläge varav5 mån på sjukhus! puh! men slutet gott, allting gott!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar