Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    kg8 skrev 2010-06-13 13:55:19 följande:

    Sist jag låg inne ( i vecka 29)  så gjorde dom ett tillväxt UL och igår mätte han huvudmåttet, men han sa att det inte gick att lita på ett mått, att om jag skulle bli flyttad så var man tvungen att göra det flera gånger tror jag. Men jag vet inte riktigt. Min bebis kanske bara har ett stort huvud Jag är också ganska säker på att BF som jag fick på RUL är lite fel. Men för mig är det inte så viktigt, eftersom jag ändå känner mig ganska långt gången. Men jag förstår att du är nyfiken.

    Kan du inte ringa någon privat och be dom om ett tillväxt-ultraljud så kanske dom kan hjälpa dig, om du berättar om läget?


    Vi har tyvärr inga privata i närheten som gör TUL, närmaste är Malmö ca13 mil härifrån. Vågat inte åka så långt just nu...
  • PennyJenny
    kg8 skrev 2010-06-13 14:14:15 följande:
    Nä det förstår jag verkligen, Usch vad jobbigt för dig alltsammans... Men du ska se att det går bra. Hur lång var tappen nu sist?
    Han i Lund fick den till 3,7 oprovocerad och 2,8-3,0 cm provocerad (trýck på magen),
  • PennyJenny
    Happyme skrev 2010-06-13 19:40:01 följande:
    Skönt att bebis stannar kvar lite till kH1!

    PennyJenny, vi väljer att tro på mätningen i Lund. 3,7 utan tryck är väl ändå åt det bättre hållet så håll modet upp, kommer säkert gå bra!
    Tack, hoppas du har rätt...
  • PennyJenny

    Flyttar fram BF-listan, jag har noll minne :) Är alltid kul att veta när ni har BF. Hoppas jag hittat den senaste listan??

    Maj


    PuH84 - 25 Maj

    Juni
    Fröken sol - 22 Juni
    Giraffen och Tiger - 26 juni

    Juli
    Shee - 6 Juli
    Noemi - 8 Juli
    Lana - 16 Juli

    Augusti
    Mari80 - 2 Augusti
    Demyra - 11 Augusti
    Jmynt - 18 Augusti

    September
    Icka76 - 19 September (snitt 2 veckor innan)
    Happyme - 22 September
    Arkeologitjejen - 30 September

    Oktober
    3busfrön - 6 Oktober
    MariaOMarkus -10 Oktober
    Kavi81 - 15 Oktober

    November
    PennyJenny - 3 November (planerat snitt ca 3-4 veckor innan)

    December
  • PennyJenny

    Nu är jag både knäckt och förbannad här, ligger här med tårarna sprutande, så det blir säkert en del svordomar i mitt inlägg (ber om ursäkt för det). Ringde ju till SMVC i Lund för att jag vill gå där. Klåparna på CSK har väldigt dåligt rykte och jag litar noll och ingenting på dom efter min sons död. Men för att Lund ska ta emot mig krävs remiss. Och det kan min bm skriva säger dom.

    Min BM har semester, hela mottagningen är stängd till nästa vecka. Ringde därför grann-MVC som tagit över som i sin tur kontaktade SMVC på CSK. Men nu vill den där j-a klåparläkaren som skrämde livet ur mig förra veckan (bebis kommer typ födas NU och dö!) inte skriva nån remiss utan jag ska minsann invänta nästa veckas läkarbesök där och mätning av tappen innan nåt sånt beslut tas. Så det så.

    Jag blev så paff när bm därifrån sa det att jag bara jaha ja... Men nu känner jag att vad f-n det är väl upp till MIG var JAG vill gå???? Det är väl ändå fritt vårdval? Det ska inte den oempatiska, idiotläkaren där inne bestämma?!

    Nu har jag messat sambon som är iväg på jobb att han får ta tag i detta. Jag orkar bara inte... Har snart varit gravid i 1,5 år utan bebis, mina krafter tryter enormt just nu rent mentalt. Får såklart massa sd också pga att jag är så upprörd :(

    Skit oxå Gråter

  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-06-14 09:42:48 följande:
    I dag ska jag till läkaren för mina sammandragningar.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Lycka till!! Ser fram emot att höra vad läkaren säger! hoppas på goda nyheter :)
    icka76 skrev 2010-06-14 10:19:15 följande:
    Nu var det ett tag sedan jag var inne och skrev. Har haft det ganska lugnt på Sd-fronten förutom vissa dagar då det har varit jobbigt. Var inne på tappkontroll idag och läkaren var jätte förvånad. På 2 veckor har tappen utan anledning eller vila ökat från 4 -över 5 cm. Hon sa att min kropp verkligen ville hålla kvar den lill* där inne Jag är glad och nöjd över det. Är inte längre lika nervös över att bebis ska komma. Går in i v. Det verkar ha varit en tuff vecka för ånga av er här inne och jag hoppas det lugnar ner sig för er. Grattis till de bebisar som dykt upp/ut. Frk Sol har inte varit inne på ett tag, bebis där må hända?
    Gott att höra, grattis
    honungsgatan skrev 2010-06-13 22:25:40 följande:
    hej hej alla! är gravid i vecka 22 med tvillingar och har sedan ett par veckor tillbaka känt av mer och mer sammandragningar. Är nu sjukskriven på heltid från och med imorgon, bland annat pga av detta.

    Men iom att det här är mina första barn vet jag liksom inte vad som är normalt och inte. Sammandragningar i sig ska ju vara normalt, men i vilka mängder? Jag får dem både när jag rör mig och när jag är stilla, på dagen och på natten. De gör inte jätteont, men känns obehagliga och som svag mensvärk medan livmodern blir som en hård boll.

    Hur tidigt kan livmodertappen börja bli påverkad? Hur vet man om man borde kolla den? Jag tycker det är så himla svårt att veta vad som är normalt och var som signalerar varningsflagg... Obestämd
    Välkommen hit! Tycker definitivt du ska få din tapp kontrollerad, du har ju dessutom dubbel vikt där inne som trycker på! Min tapp var påverkad i v21 med första barnet, föddes i v28. Nu med mitt fjärde barn var jag påverkad redan i v18+ och ligger alltså i 100% sängvila.
  • PennyJenny
    MariaOMarkus skrev 2010-06-14 08:52:11 följande:
    Om 1 vecka ska jag ti min bm..ska pasas påa tt prata om mina SD då. ibland gör dom riktigt ont och jag tappar andan :/
    Malou - Mi amor - Mi vida - BF 10-10-10
    Usch och fy, låter inget vidare :(
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-06-14 12:21:18 följande:
    Hej.
    Tänkte jag också kunde vara med här. Är gravid med bf 11/11 alltså v 18+3 idag. Har en jobbig graviditet med flera UVI som gjort att jag fått sammandragningar som i sin tur påverkat cervix (2.5 cm lång vid senaste mätningen för 1 veckan sedan). Har även placenta previa (moderkakan täcker helt cervix). Har legat på gyn 5 dygn med cyklocapron (för att stoppa blödning) + Claforan (för att få bort UVI).

    Skrevs ut för exakt 1 vecka sedan och är nu helt sjukskriven och ska vila. Ska ta Furadantin 1 gång per dag resten av graviditeten för att förebygga ny UVI. Ska göra cervixkontroller var 14 dag på gyn.mottagningen.

    Har en son som är förr december -05 i v 34. Hade under den graviditeten också UVI flera gånger och massor med sammandragningar. Har även haft 3 mf/ma mellan Elias och denna graviditeten.
    Välkommen hit! Här har du en till som inte gått så långt, bara 19+4 idag :( Detta kommer bli låååånga veckor... Får bara ligga ner och gå på toa. Man känner sig inte som världens roligaste mamma precis. Men vad gör man inte!

    Skriv gärna in dig på BF-listan!
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-06-14 13:35:01 följande:

    Hej tjejer...
    (klickbara blider)
    Ser ni va bred magen magen har blivit, haha
    Vad tror ni gömmer sig därinne?


    ♥(¯`°•.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.•°´¯)♥
    Fin mage, tror på tös där inne
    Happyme skrev 2010-06-14 13:28:57 följande:
    Skit oxo PennyJenny, kan de inte ta lite hänsyn till dina tidigare erfarenheter? Det i sig borde ju vara en anledning för att gå till spec mödravården. Hoppas det löser sig!

    Välkomna ni nya, även fast man helst inte vill se ngn ny här.....

    Har varit till specmvc idag för uppföljning av min sjukhusvistelse och proverna är återställda så allt är på rätt väg, lågt hb men det hör ju till, lite trassligt bara att magen inte vill ta emot järntabl. bara.
    Heltidssjukriven till mitten av juli, skönt. Tror inte det blir mer jobb för mig.
    Mina sd har ju varit lugna men ändå är tappen  blivit ngt kortare, dock forfarande på rätt sida . Dvs 3-4 cm. Cervix låg i mittimellanpos. mot tidigare helt tillbakalutad och man kunde få upp ett finger i livmodermunnen, jag är alltså inte öppen men ngt lite mjukare längst fram i mynningen.
    Den här infon gjorde ju mig lite ängslig  då jag ju inte ens haft sd. Men hon menade att det kan se ut så här för omföderskor i den här veckan ( är ju 25+2) utan att det betyder en prematur baby. Kan också vara så att det varit lite så tidigare men de inte sagt ngt för att oroa, på läkarintyget skrev hon ändå opåverkad cervix men jag ska ändå vila o inte lyfta tungt eller ta långa promenader.

    Så var det med det.

    Noemi så du snarkar också som en gris Hoppas förkylning släpper o ni kan njuta lite av allt mysigt som händer i stan!

    Önskar er en fin dag {#emotions_dlg.flower}
    Sambon har ringt in så läkaren ska ringa upp honom i em.... Får se om hon ändrar sig då. Har ju som dom sa i Lund en "tung anamnes bakom mig" så jag förstår inte varför jag ska behöva slåss om en sånhär sak...

    Skönt att det ser bra ut för dig hos dr :) Jag ska till dr nästa vecka, hoppas jag, det kanske blir ändrat nu. Är jättenervig!
  • PennyJenny
    Åååh, jag är så förbannad och ledsen just nu :( Nu har sambon ringt och pratat med läkaren vi hade där i onsdags på spec-mvc.

    Nu tillhör jag en högriskgraviditet med allt vad det innebär men de vägrar skicka mig till spec i Lund som är min önskan för det kostar dom pengar :(  Alltså, jag menar - det är DERAS fel att jag ligger här idag med risk för både mig och mitt barns liv. Spricker min livmoder igen (hög risk) så dör både jag och bebis inom loppet av några minuter.  ÄNDÅ har dom mage att vägra mig min önskan. Är sååå ledsen och arg och besviken :( Det enda de gjort varenda gång jag varit där på bokade besök är att fråga varför jag är där och vad som hänt. :( Det borde dom väl ändå veta snart????

    Vad kan man göra nu? Jag vägrar ge mig, jag måste få känna mig trygg där jag går och på csk känner jag mig helt otrygg :(

    Skit och depp :(
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar