Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    3Busfrön: Jobbigt :( *Kram*

    Mari80: Oj, vilken solskenshistoria! Härligt!! Grattis till de två andra barnen också, snart i mål med sista då :)

  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-06-09 10:12:05 följande:
    Tack gumman...
    de är lite svagare idag iallafall, tackolov hjälper bricanylen iallafall lite...
    har två änglar i bagaget -05 och -09, vill inte föda ett dött barn till....
    (har också två barn i livet -07, -08)
    Får jag fråga vad som  hände med dina två änglar? Beklagar sorgen, verkligen :( Har själv förlorat ett barn och är katastrofalt livrädd för att behöva gå igenom det igen!
    Demyra skrev 2010-06-09 09:00:34 följande:
    Var till läkaren igår och allt såg bra ut, tappen var över 4 cm så inget att oroa sig över.
    Känns bara så hemskt när dom inte gör nåt, dom säger att jag gå små promenader men jag kan ju inte för får så ont och sd hela tiden...Å ingen medicin får man här om man inte öppnat sig, nåå huvudsaken är ju att lillen hålls kvar och att den mår bra, bara 9 veckor kvar att lida.

    PennyJenny håller tummarna att allt ser bra ut idag.
    Tack   Skönt att höra att din tapp är så lång! Min har nog aldrig varit 4 cm, ens som ogravid tror jag :)) Åh, vad jag önskar jag vore i din vecka nu med mina fjuttiga 19 veckor! Snart i mål ju
    Kavi81 skrev 2010-06-09 10:55:31 följande:

    Tack för alla svar! Har ringt idag till spec mvc men de sa att de inte brukar göra GBS test om man inte haft infektion tidigare, men när jag ska på mätning av tappen nästa torsdag kan de göra ett test sa de... känner mig lite orolig fram tills dess...


    Här är dom också "snåla" med det :( Vet inte varför egentligen....
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-06-09 11:33:43 följande:
    Mycket att berätta, har skrivit om dom i min blogg här på fl.
    RIP HAMPUS
    RIP WILLIAM
    Okej, ska gå in och läsa lite då.
  • PennyJenny

    Hej tjejer

    Här har ni en ledsen PennyJenny. Har varit och mätt min livmodertapp idag i v18+6. Den är bara ca 2 cm lång och öppen upptill :( Imorgon ska vi till specialister i Lund för att diskutera cerklage. Min doktor jag hade idag var jättedålig och skrämde upp mig rejält att detta kanske inte slutar så bra osv.

    Är jätterädd och så fruktansvärt ledsen, vill inte förlora min bebis Gråter

  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-06-09 20:01:46 följande:
    nej vad tråkigt, hoppas verkligen att de kan sätta cerklage. Du får ligga ned med bäckenet på en kudde så att det inte trycker på tappen.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Vi får se imorgon. Är ev för långt gången plus att det är ökad risk för komplikationer pga att jag haft livmoderruptur oxå. Hela min värld rasade idag, är sååå ledsen alltså.
  • PennyJenny

    Hej tjejer

    Måste börja med att säga - herreguuud vad jag är glad att denna tråden finns, ni förstår precis vad jag går igenom.

    Ligger här på soffan med kudde under rumpan och har ont i benen som bara den... Var i Lund idag och träffade dr Peter M ... nånting. Mkt lugn och sansad dr. Han mätte tappen och fick den till 3,7 cm (Tjoohoo) och efter tryck mot magen till 2,8-3 cm. Helt normalt tyckte han och funneleringen var inget allvarligt utan mkt liten och inget att lägga någon vikt vid. Cerklage skulle inte sättas då jag har öppnat/förkortat mig pga sd. Då kan cerklage istället trigga igång en förlossning istället för att hålla bebis inne.

    Har fått ny tid för mätning om 1 månad igen men med stränga order att komma in om sd ökar på. Gör dom det kommer jag inte åka till CSK utan direkt till Lund, de känns sååå mkt mer proffessionella där än på CSK där dom enbart skrämde ihjäl mig igår.

    Jag undrar oxå - får ni mer sd efter undersökningar? Jag har haft mkt sd både igår och idag, mer än vanligt. Kan det bero på man varit inne och kört med stavar och rotat? Jag är ju helnojjig här och de närmaste 8-10 veckorna kommer gå olidligt långsamt.. Mitt första mål är faktiskt v23+0 för då försöker de åtminsone rädda honom om han kommer. Nu gör dom ju absolut ingenting och det är så fruktansvärt skrämmande.

    Kram på er alla där ute!

  • PennyJenny
    arkeologitjejen skrev 2010-06-10 17:57:18 följande:
    Skönt att det gått bra. Har tänkt på dig en hel del. Vet du, jag tror att det är stressen och oron snarare än själva undersökningen som gör att sd ökar i de lägena. Plus att man tar sig dit, går ofta lite mer än vanligt och nojjar i allmänhet.
    Linnea 080310 & BF 100930
    jag har jobbat fram tills igår då jag blev sjukskriven direkt och har då inte haft sd direkt när jag legat ner som nu. Som du säger, det är förmodligen all oro och ånget man har som triggar... Suck... Kan man inte koppla bort hjärnan i några veckor??
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-06-10 18:51:34 följande:
    PennyJenny:
    Nämen vi tillhör ju samma sjukhus!! :p
    Jag gillar inte heller csk, bara 1 barnmorska i så fall och det är Margit Ek, resten gillar jag inte något vidare så jag drar mig med för att åka dit, men sen har jag 10 mil till Lund enkel väg och ensam med 2 små som jag i så fall måste hitta barnvakt till. Lättare då att åka till csk även om jag inte gillar dem.
    Jag kommer få föda i Lund pga min dotters missbildning och det känns jätteskönt att få slippa csk och deras läkare (främst då barnläkare).
    Jag håller tummarna för att din bebis stannar så länge som det behövs för att h*n ska klara sig.
    Kramar!!
    Jaså där ser man Stackars oss ;) Har ringt till Lund nu men de måste ha remiss till spec-mvc där för att ta emot mig. Min BM-mott har stängt så jag har fått ringa in till spec-mvc på csk och väntar nu på att vår favoritdoktor (INTE!!) där inne ska ringa upp mig. Hoppas verkligen hon går med på att skriva remiss, annars river nog sambon sjukhuset.
    ---------------------------

    Skönt att hör att man inte är själv om mkt sd och oro v18-22. Så har det varit i mina andra graviditeter också, sd har avtagit ju längre upp jag kommit i graviditeten. Så visst hänger kropp o själ ihop.

    Liten ligger dessutom i sätesändläge och sparkar nedåt heeela tiden, så fruktansvärt obehagligt, det känns som han sparkar sig ut snart :( SD har annars lugnat sig lite idag, men kommer direkt då jag är uppe. Ska jag be dr om bricanyltabl när jag ändå har henne på tråden tycker ni?

    Har även en fråga till er ang era relationer till era män. Hur har det funkat för er när ni varit sängliggande? Har dom varit hjälpsamma o förstående? Min sambo är väldigt sympatisk men jag känner sån ångest över att jag bara ligger här. Hur får man en "normal" relation när allt är så komplicerat och man inte får göra nånting? Vad har ni gjort för att hålla den vid liv och inte bara snöa in på att man inte kan göra nånting?
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-06-11 10:40:40 följande:
    klokt att du åker till svärföäldrarna i helgen, utifall att du skulle behöva åka in.
    skönt att de lugnat sig, det har det gjort här med.
    ♥(¯`°•.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.•°´¯)♥
    Gott att höra x 2 :)
  • PennyJenny

    kh1: Jag fick sprutor i båda mina första graviditeter. Och har lungorna väl mognat en viss grad har jag svårt att tro att det skulle kunna gå tillbaka...

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar