Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    God morgon kära vänner!

    Hoppas vi alla har kvar våra små bebisar i magen idag? Min natt har varit orolig, tycker inte om att sova själv här och sambon är lååångt borta om något händer och det stör såklart min nattsömn. Men det är bra, då är jag kanske sömnig idag så jag kan ta mig en tupplur och sova bort några trista timmar mitt på dagen.

  • PennyJenny
    t0va skrev 2010-07-03 09:41:13 följande:

    Ska se om jag hittar en vagnsleksak eller vad det nu heter till vagnen vi hämtade i torsdags. För nu när jag ändå är i v.33 och TUL visade en liten men frisk bebis så kan jag börja slappna av, om 1.5vecka så stoppar de inte en pågånende förlossning här.  
    Underbart!
  • PennyJenny
    Mischooo: Hur är det med dig idag?? Jag har tänkt så mkt på dig!
    2små2stora skrev 2010-07-03 10:31:09 följande:
    Natten var bättre än kvällen

    Idag ska jag åka och bada med min syster och äldsta och yngsta barnet.  Då behöver jag inte stå och lyfta en massa för det är så mycket roligare att bada med storebror Det är riktigt bra att ha 2 kullar min äldsta är 13 år så då kan man få riktigt bra med hjälp om han är på det humöret förståss.
    Härligt :)
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-03 19:05:20 följande:
    Hej!
    Skönt att höra att alla (Mischooo???) verkar ha bebis kvar i magen! Låter härligt med bad och ikea och stadspromenader! Här på sjukhusrummet har det varit tryckande varmt idag och inte får man komma ut i solen heller!  Snart 8  veckors sängläge (dock med toabesök fortfarande) börjar känns i kroppen, fsärskilt nu efter 3 veckor i den stenhårda sjukhussängen, förra gången fick jag en tryckavlastande specialmadrass men nu verkar den försvunnit.

    Den här dagen har varit hemskt lång, känner mig lite ensam och övergiven, min man och lille son har varit i sommarstugan  en vecka nu, längtar så! Men det är ju jag som sagt att de borde åka dit, sonen måste ju få lite sommar med strand och bad oxå. det är ju hans första medvetna sommar. 

    Konstigt att en del dagar bara flyger iväg och en del, som denna, går fruktansvärt långsamt, försöker sova bort en timme då och då men man ska ju sova i natgt oxå. Nån mer som vaknar varje timme av sd och sen måste gå på toa? Är det normalt att gå på toa så ofta såhär tidigt i grav? eller är det sd som gör att det trycker på tror ni?

    Ja, det blev mycket klagan här Glad men vissa dagar är bara såna dagar, känns bättre när man skrivit av sig lite Glad
    Kunde varit jag som skrivit inlägget! Idag har dagen varit så fruktansvärt lång, man bara väntar på lunch, fika, kvällsmat  för att ha nåt att göra i en liten stund.... Och ALL mat har smakat skit idag. Blev så less på lunchen att jag grät när jag såg den kokta fisken under det vita såstäcket, snacka känslig! Min sambo är också iväg så man ligger här helt själv och glor på tv och datorn. Trist i längden så det skriker!

    Men samtidigt vill jag ju inte klaga, jag älskar ju att dagarna går utan att bebis tittar ut! Men vissa stunder tycker man det är överjävligt tråkigt att bara ligga såhär. En timme känns ju som tre....

    Kram
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-03 19:41:23 följande:
    Håller helt med dig!! Fick oxå fisk under vitt såstäcke idag och överkokt vattning potatis! Just vad jag längtar efter till middag en lördagkväll Glad
    Här brukar personalen alltid beställa hämtamat på helgerna och då brukar de fråga oss långliggare men idag var det ingen som tänkte på det, och jag kände mig så ledsen och bortglömd, snacka om att man är överkänslig!!
    Snart kvällsfika och sen är det inte långt tills man får sova Glad. Fast nattskiftet kommer alltid in vid 22 och säger hej, lite drygt för annars kunde man ju sova lite tidigare så blev man av med ytterligare en timme!
    Vad skönt det är att få gnälla lite ibland till människor som förstår hur man känner!
    Men imorgon blir en bättre dag, eller hur? Solig Kram
    Imorgon blir det säkert bättre, det får vi tro :)  Sov så gott sen!
    2små2stora skrev 2010-07-03 19:42:36 följande:
    PennyJenny: Har  de gjort någon mer kontroll på tappen?
    Nej det har dom inte men jag ska be dom göra det i nästa vecka. Är ju såklart orolig för hur det ser ut där inne efter cerklageoperationen och allt! Usch.... Hatar de där undersökningarna, har ju fått så dåliga besked de sista gångerna att jag har sjuk ångest :(
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-07-04 09:03:53 följande:
    Hur har ni andra haft det i natt?
    God morgon

    Har sovit som en kratta i natt, är så orolig att det ska hända något på natten. Alla mina förlossningar har hänt under natt/mkt tidig morgon så jag vågar knappt somna om kvällarna :( Är ännu värre nu när sambon är så långt borta också.

    Nåt jag INTE tycker om är att mina sd börjat kännas "down there" istället för i magen. Det gör mig fruktansvärt orolig. Imorgon är förhoppningsvis min dr tillbaka, jag vill verkligen att ha tittar efter hur det står till där inne! Borde väl vara inne i tillräckligt mkt veckor + dagar för att få kortisonsprutor nu?? (V22+4 imorgon)
  • PennyJenny
    Mischooo: Ååååh neeeeej Gråter Gråter när jag läser vad du återigen har fått uppleva. Jag känner att jag hittar inga ord just nu, det finns inga ord som kan trösta dig i detta fruktansvärda. Vill bara säga att jag tänker på dig och din familj och sänder er massor av kramar. Fy fan vad orättvist :(

    kramar i massor
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-07-04 12:15:00 följande:
    har för mig att man ska vara i v.23+0 innan de gör någe....
    men där är du snart!!
    Tror de ger i v22+5 här, har hört flera som fått det. Men vi får se... Verkar nästan som det beror på vem man frågar :o)
  • PennyJenny
    superelin skrev 2010-07-04 15:19:06 följande:
    Eftersom du kände att flickan fortfarande badade i fostervattet, varför kunde de inte göra akut kjejsarsnitt? Skulle hon inte överlevt då? Kunde man inte lösa det på något sätt?
    Hoppas det är okej att jag svarar på en av dina frågor. Men Mischooo var så pass "lite" gången att det skulle inte ha hjälpt att göra kejsarsnitt. Det handlar inte om hur bebisen föds i desssa veckor utan att innan v22-23 är lungorna (och resten av kroppen) så pass omogen att den inte klarar ett liv utanför mammans kropp :(  Jag är t ex i v22+3 idag och skulle min bebis födas nu klarar han sig med all sannolikhet inte.
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-07-05 11:15:22 följande:
    Jag ringde förlossningen för en stund sen. De gav mig en tid dit idag på eftermiddagen, fast jag bara är 21+3 idag. Anledningen att jag inte ringde dit först var att jag trodde man skulle va 22+0 minst för att få komma dit, men det var tydligen 21+0. Skönt att slippa vänta till onsdag.
    Lycka till!!
    .............................................................

    Har precis haft ronden här med "min" doktor som varit ledig över helgen. Rum är bokat på rätt avdelning, jag ska få flytta så fort ett enkelrum blir ledig, ska bli sååå skönt att slippa ligga här på "missfallsavdelningen" :)

    Diskuterade kortisonsprutor och det ges inte om det inte är indikationer på att bebis ska komma och det är det inte säger han. Känns både bra och dåligt... Han menar på att såhär tiidgt är det osäkert hur mkt nytta det gör, man riskerar bara en tillväxthämmad bebis ist.

    Mitt antibiotika sätts ut idag, nervöst!! CRP var igår helt ok och det är nu 11 dagar sedan cerklaget sattes. Han är iaf mkt hoppfull sa han idag och det känns ju skönt.

    kram på er
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar