Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    Kavi81 skrev 2010-07-11 16:06:19 följande:
    Vilket jobbigt besked! Vad är det för defekt (om jag får fråga)? Kommer du alltså att snittas oberoende av när bebisen kommer? Förstår att du känner dig ledsen och orolig och tråkigt att du inte får komma hem ens på permiss! Men du får tänka att du ialla fall är på bästa stället om det skulle bli något, även om det är en klen tröst just nu. Har dina två tidigare graviditeter gått bra tillslut trots sjukhus, vila mm? Har du haft samma defekt då eller har problemet varit något annat? Jag håller alla tummar för att din bebis ska stanna ännu några veckor i magen (helst månader men det är ju viktigt att ta vecka för vecka och uppskatta varje dag bebisen är kvar, så försöker jag tänka i mitt fall i alla fall), även om det innebär många långa ensamma dagar i sängen för din del Gråter.

    Tänker på dig och skickar en styrkekram Nalle
    Jag blev katastrofsnittad i v28 med första barnet. Andra barnet föddes vaginalt. Tredje barnet skulle födas vaginalt men då blev det ruptur i kejsarsnittsärret och blev nytt katastrofsnitt. Får därför aldrig komma i värkar mer och därför blir det snitt nu oavsett vecka. Nu snackar dock dr här att det kanske inte var en ruptur pga snittet utan en annan defekt jag har. mer än så vet jag inte just nu. Känner mig bara ledsen och trött....

    kram
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-07-11 18:20:25 följande:
    Tack gumman, det har varit många tuffa år.
    Men jag har mina underbara barn i livet också, tack vare dom så kan man leva vidare.
    MEN jag trodde jag skulle förlora min dotter idag...skakar än...*gråter*
    fy fan alltså....läs på min blogg om hela händelsen...
    mammabohman.blogg.se/
    Vad har hänt? Jag kan inte öppna din blogg nu heller
    Kavi81 skrev 2010-07-11 18:05:31 följande:

    PennyJenny: lider verkligen med dig! Har du någon som kan komma och vara hos dig som du kan prata med nu när din sambo åkt hem? Allt blir ju så mycket värre när man är ensam och har tid att tänka på allt som skulle kunna hända... Du har ju verkligen haft jättejobbiga graviditeter och förlossningar! Fattar inte att du fixat det!
    En fråga till, svara bara om/när du orkar, hur blev det för barnet som kom i v 28? Här har de sagt till mig att allt är öugnt bara jag kommer till v 28, stämmer det? Det verkar ju himla tidigt...  visst förstår jag att barnets chanser för överlevnad är stora då men hur blir det sen? Ibland tycker jag att läkarna har så svårt att leva sig in i hur det är att ligga här med all oro och alla tankar. För dem är det ett barn men för mig är det ju MITT barns hela liv det handlar om!


    Känns som ett virrigt inlägg men det blir lätt så med alla tankar som hiner snurra runt i huvudet Glad


    Ja, jag har nog råkat ut för allt utom havandeskapsförgiftning under mina graviditeter! Så läkaren tyckte att nu får det vara bra, jag har för mkt emot mig för att fixa ytterligare en graviditet.... Iaf, min pojke kom i v28 pga utplånad cervix pga mycket sd. Han är född för 11 år sedan och på den tiden har det hunnit hända MYCKET inom neonatalvården :) Kommer jag till v28 kommer jag känna mig rätt lugn faktiskt :)

    Han är världens underbaraste, klokaste pojke. Mån om alla och snäll så det skriker om det :) (Helt opartiskt skrivet va, hahaha!) Men han har inga som helst men av sin tidiga start förutom att han är väldigt tunn och lite kortare än sina kamrater.
  • PennyJenny
    mariamamman skrev 2010-07-12 11:08:36 följande:
    Bohman: usch vad hemskt!

    PennyJenny: jobbigt att vara ensam med alla sina tankar och funderingar. Och jobbigt när läkarna kommer med olika besked, en ser något som en annan inte ser. Tänker på dig!

    22+3 idag så jag har passerat mitt första mentala lilla mål 22+0. Nu är målet 24+0. Hoppas tiden ska gå snabbt för oss alla!
    Gott att höra Mitt första mål var oxå 22+0, nu är mitt nästa stora v24+0...

    Dr har varit här inne idag. Hon förklarade att jag har som ett "fönster" i livmodern som är 2 x 3 cm stort där det inte finns någon muskel utan bara hinnan som håller emot. Hon vet inte när jag kommer föda - kan bli nu och det kan bli om flera veckor. Det verkar dock som om jag får mina k-sprutor i v24+0 iaf vilket känns skönt.
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-12 11:31:44 följande:
    Hurra!! Jag får åka hem idag efter nästan 5 veckor här!! Solig
    Mätning av livmodertappen visade att den blivit över 3,5 cm!! Otroligt! Känns helt fantastiskt! Är dessutom i v 26+2 idag så om det skulle hända något kan de ta emot barnet här och det betyder att jag bara har ca 5-10 min bilväg till sjukhuset!
    Så sängläge ger tydligen resultat, nu gäller det bara att hålla sig i sängen därhemma oxå, det är ju lätt att man går upp för att hämta det och det när man hemma. Men får komma på kontroll varannan vecka s¨det känns skönt att de har koll. Och så får jag med en burk bricanyl hem!
    Wooohoooo!!! Ååååh, underbara nyheter! GRATTIS
  • PennyJenny
    jmynt skrev 2010-07-12 11:44:06 följande:
    sen slog det mig en tanke igår när det är så här varmt ute hur ska man då kunna märka om vattnet gå, om det liksom bara sipprar? Kul att komma in till fl och få till svar : sorry bara rövsvett!!!!Skäms
    Hahahaha, förlåt att jag skrattar men det var en så rolig kommentar
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-12 16:11:11 följande:
    Tack! Det bekräftar min egen känsla av att barnet är precis lagom, tyckte tom att det kändes stort Glad
    Nästan beredd att hålla med dig :) Sonen vägde 965 gram i v28+3 när han föddes. Så 950 gram redan nu är ju bra! :)
  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-07-13 12:45:11 följande:
    27+5 idag och viktuppskattningen blev 950g.
    Tappen är mjuk men drygt 3.5
    Gott att höra, grattis

    Själv har jag sjukdomskänsla med ont i huvud och kroppen, så nya infektionsprover är tagna :(
    Kavi81 skrev 2010-07-13 15:52:27 följande:
    PennyJenny: hur går det för dig? Har du fått veta något mer eller är det bara vänta som gäller nu? Hur ofta kollar de cerklaget? kämpa på med liggandet {#emotions_dlg.flower}
    Status quo här... De kollade cerklaget förra veckan, för 5 dagar sedan. Blir ny koll snart skulle jag tro.
  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-07-14 09:32:14 följande:
    Idag är dagen kommen, idag fyller jag 25år....
    Grattis {#emotions_dlg.flower}

    ----------

    Igår togs infektionsprover på mig som stigit igen, kände mig väldigt dålig igår men bättre idag. De har tagit nya prover idag, ev blir det ny antibiotika igen :(

    Har äntligen fått min första kortisonspruta och imorgon är jag 24 fulla veckor. Härligt
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-07-15 22:04:57 följande:

    Sicken jävla rövläkare jag har!!  Åh jag är så förbannad!!!
    Tog upp mina sd idag och att jag har många och att de gör ont..
    Ja men det är 3:e barnet och då är det så. Det får man räkna med...

    Snittet kommer inte bli förrän 25 aug (bf enligt sista mens) och 9 dagar innan bf enligt ul. Det känns som en fucking jävla evighet!!! Hallå det är mitt 3.e snitt och jag har en tunn livmoder, jag ska snittas lite tidigare än så tycker jag... men noll förståelse för något hade han...han lyssnade inte ens på mig... Nu ska jag gå till v. 38+4 tror jag det blev innan snittet och så långt har jag aldrig gått innan...
    Tror ni man kan få ändra datumet? Eller det är lönlöst att ens försöka få dem att förstå min oro för att min livmoder ska spricka om det sätter igång innan?
    Det är i Lund jag ska snittas... Läkaren jag träffade heter Gudmundur Gunnarsson (om någon av er här träffat honom)...


    Jag har träffat honom förra veckan. Tystlåten doktor men enl en annan läkare här är han bland Sveriges bästa ulj-läkare. Han kollade min livmoder och sa att till min dr här att jag kunde gå fullt ut. Men det vill inte min dr (jag har som ett fönster i livmodern där det buktar vid sd!!) så det blir snitt senast v34. Självklart kan du be om ett andra utlåtande av nån annan! Absolut!!!
  • PennyJenny

    Hej tjejer

    Ligger här och skakar i sängen, fått bricanylspruta för en stund sedan pga många, onda sd nu på morgonen :( Känns inget vidare just nu! Men det verkar som om sprutat gjort nytta, det har iaf lugnat sig igen, skönt det.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar