Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    2små2stora skrev 2010-07-16 10:36:06 följande:
    Använder de inte tractocil i Lund? det ger inte samma biverkningar som bricanylen.

    Hoppas att det håller sig lugnt nu. 
    Det sätts nog in när det är mer värkar än sd man har? Har klockat mina sd och de verkar dessvärre inte komma mer sällan, bara mindre starka :(

    Nya infektionsprover tagna idag, ev blir det halvakut ulj av tappen senare under dagen oxå. Detta känns lite småjobbigt, är sååå rädd att få barn nu :(
  • PennyJenny
    jmynt skrev 2010-07-16 14:44:38 följande:
    nu har jag läst ikapp lite, lider verkligen med er som har det jobbigt. Hoppas det lugnar ner sig, hur går det med sd pennyjenny? lugnar de sig nåt?
    Ja, det har lugnat sig igen och jag hoppas det håller sig så nu :) Tack! Lycka till själv!
  • PennyJenny

    Hej

    Det gjordes ett akut vul på mig på rummet idag. Tappen har krympt från 2 cm till 8 mm sedan förra mätningen för 8 dagar sedan. Det buktar även ut i "fönstret" i livmodern vid sd. Men ännu så länge ingen panik alltså. Hoppas det håller ett par veckor till åtminstone!!

  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-07-16 22:22:06 följande:
    Om de får stopp på värkarna/SD ordentligt med dropp så borde väl tappen växa till sig lite.

    Tror inte den kommer göra det med tanke på allt som hänt. Det är en funneling ovanför cerklaget där hinnblåsan buktar ner också, så längre kommer den nog inte bli :(  Har ju haft dessa problem i de andra graviditeterna också, fast inte lika tidigt och allvarligt dock.


    Demyra: Lycka till!

  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-07-16 22:33:09 följande:
    Håller tummarna för att det inte krymper mer.
    Tack :) Det gör jag med! Dr sa att det har med hormonerna att göra att den krymper så egentligen är det inte så mkt man kan göra, mer än att fördröja med värkhämmande medicin då. Vissa stunder känner man sig jättehoppfull, nästa stund får man lite småpanik - tänk om vi får barn NU liksom?! Hua....
  • PennyJenny
    Kavi81 skrev 2010-07-17 16:26:51 följande:

    En fråga till er experter: kan många sd under en dag påverka tappen och göra att man läcker lite vatten? låter långsökt men är lite orolig (och ensam hemma) så jag måste fråga. Men även om tappen skulle kortats jättemycket är väl inte det en anledning till att det kommer vatten? hör de sakerna ihop liksom? Är det farligt om man skulle läcka lite vatten om man känner bebisen röra sig lika mkt som vanligt?
    det är nog inget vatten dock, inbillar mig säkert, det är ju lätt att det känns så med all värme och flytningar och dyl, någon som  känner igen det?


    Nej, det har egentligen ingenting med varandra att göra! Du kan gå med utplånad och öppen cervix utan att vattnet går, så länge hinnorna är hela! Precis som du kan få vattenavgång innan cervix är helt öppen/utplånad. Det kan t ex hända mig, då jag är stängd från cerklaget och ner men öppen upptill så hinnblåsan buktar ner. Hoppas det bara är flytningar, har själv trott att jag läckt vatten flera ggr men det har det inte varit.  Vatten sägs ju dessutom lukta nästan lite som havsvatten/sperma säger dom som vet ;)
    Bohman skrev 2010-07-17 16:19:58 följande:
    Hej tjejer.
    Är på semester, och tittar in.
    Hoppas att allt är bra med er tjejer, hinner inte läsa igenom nu.
    PennyJenny: Hur är det med dig?

    Tack, jag ligger här så vackert :) Bebis är livlig och busig idag, känns skönt!


    Kavi81 skrev 2010-07-17 15:19:27 följande:
    PennyJenny: hoppas tappen håller sig nu!! Förstår att du måste vara sjuk av oro men tycker att du är så tapper! Du är nog den av oss som är i värsta läget just nu och ändå verkar du hålla humöret och kämparandan uppe! Men det är som min man brukar svara alla de som frågar hur jag klarat av att ligga så länge, 10 veckor idag, - "men vad har hon för val?" och så är det ju.
    Fast på sjukhuset där jag låg var det flera långliggande mammor som trots strikt sängläge smet ut i rullstol och rökte 5-6 ggr/dag med 8 mm tapp och då kunde orsaken till förkortade tappen enligt bm vara just rökning... så alla hanterar sånt här olika! (inget ont om rökare alltså men för mig hör inte graviditet, särskilt högriskgraviditet, och rökning ihop, men det är ju bara min personliga åsikt)

    Känner igen det sen mina andra sjukhusvistelser, folk som bara måste ut och röka fast bm nästan skäller på dom för att de absolut inte får. Är själv inte rökare och ska väl inte komma med moralkakor men man funderar ju lite... Vi var faktiskt ute en kort sväng i rullstol igår, efter ok av dr (som tyckte det var en bra ide). Men nu har man ångest och tänkte att det var kanske dumt... :(

    Jag har börjat blogga, vill ni läsa kan ni inboxa mig. Vill inte lägga ut den här.

  • PennyJenny
    jmynt skrev 2010-07-19 09:50:18

    alltså min mage är helt ur balans, vet inte vad jag ska göra. (äckel varning). Vad jag än äter så får jag dearé och nu har jag varit på toa så ofta sista dagarna att jag knappt kan torka mig, det svider som fan och blöderGråter. har en massa sd som inte ger sig och min bm säger att jag får ta bricanyl ända fram till fl om jag tycker att biverkningarna är behagligare än sd, men så ont gör de inte och när de gör så ont att jag hellre skulle vara darrig illamående och ha hjärtklappning och huvudvärk då är vi nog på väg in till förlossningen. så nu tror jag att jag ger upp tabletterna och hoppas att det ska gå tiden ut ändå. men nu är jag så trött på det här så nu får han komma när han vill även om vi måste vara på neo ett tag. jag orkar med sd o så men min mage alltså, vad kan det vara som gör den så ur balans
    Min mage är likadan, har varit det i ca en vecka nu :( Är asjobbigt, springer på toa ofta och får magknip efter varje måltid osv. Trodde ett tag att förlossningen var på G men nu har det ju som sagt gått en vecka och inget har hänt, lyckligtvis. Ingen aning vad mitt beror på men jobbigt är det och ont gör det :(
  • PennyJenny
    jmynt skrev 2010-07-20 20:41:35 följande:
    Nu är jag väldigt säker på att det är på g snart. kommer mer o mer slempropp var gång jag går på toa och det trycker väldigt hela tiden tycker jag, men men vi får vär se. en del av slemet har haft en lätt rosa ton idag, annars brukar det se mer gult ut. Har massa sd också så jag tror inte att jag kommer i väg till liseberg nåt i år. men det kan man leva utan
    Lycka till"!
  • PennyJenny

    Hur mår ni alla tjejer? Många som är på G nu, spännande!!

    Idag var jag på TUL, liten väger 728 gram :) Allt ser finemang ut med honom, vilket är skönt. Hade hoppats på de skulle kollat tapp och livmodervägg idag men det var "bara" en bm som utförde TUL idag.

  • PennyJenny
    t0va skrev 2010-07-22 11:12:30 följande:
    Se till att få massa energi nu och du gör helt rätt i att inte ta det tunga sakerna :) 

    Min natt har varit rätt så lugn, och nu väntar jag bara på att klockan ska bli 14 och vi ska på UL så får vi se om bebis växt till sig. Vägde mig idag och jag har gått ner 1kg på 10 dagar, och 0.5kg sen förra TUL, känns ju inte så lovande. Men sambon lugnade mig med att bebisen ju faktiskt kan växa och bli större även om jag går ner i vikt, för bebis tar från mig.

    Känner mig mer nojig nu än i början, fast det kanske är för att det känns mer på riktigt nu.

    Hur går det för er andra som kämpar med era små?  
    Du behöver nog inte oroa dig :) Jag har gått ner mer än 3,5 kg under mina sjukhusveckor. Sista veckan -0,6 kg och har alltså bara totalt gått upp 2,5 kg sedan min inskrivning. Men bebis har växt som han ska där inne - allt går till dom små som tur är :)
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar