Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    Måste höra med er här inne som också har/har haft "sängarrest" eller varit beordrade vila av dr. Alltså... vad innebär "du ska vila och ta det lugnt"? Att jag ska ligga hela tiden? Kan man t ex sitta vid bordet när man äter?

    Jag har legat pall sedan i förrgår och går bara upp för att duscha, gå på toa och ta nåt lätt att äta under dagen. Äter, surfar, glor på tv - ja allt - liggande. Jag vågar helt enkelt inte sitta vid bordet knappt men gjorde det nu ikväll när sambon dukat fram middagen i köket. Sen vips in till soffan igen på momangen. Överdriver man?

  • PennyJenny
    Bohman skrev 2010-06-11 20:52:08 följande:
    nej det tycker jag inte att du gör.
    har du blivit beordrad sängarrest så är det de som innebär.
    ♥(¯`°•.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.•°´¯)♥
    Både ja och nej. "Vila" har dom sagt. Men jag tar förstås det säkra före det osäkra.
  • PennyJenny
    Noemi skrev 2010-06-11 21:58:22 följande:
    Jag fick också rådet att vila men när min tapp plötsligt blivit 2 cm drygt från 3,5 så låg jag ner utom när jag åt, gick på toaletten och duschade. Vid en ny mätning en vecka senare var tappen 3,5 cm igen! Så under en period skulle jag absolut göra som du gör nu. Det värsta som kan hända är att du vilat lite för mycket och det är ju tråkigt men inte så farligt, eller hur! Heja dig! Skrattande
    Tack, tack tack :) Preciiiiis sånt här behöver jag höra :) Att man faktiskt kan få tappen längre med vila. I morse när jag gick på toa så kom det massor av blött, jag blev faktiskt helt livrädd att det var vatten (kom när jag "tog i lite lite lite"). Men det har liksom inte runnit eller så nu efter, så det är nog ingen fara va? Vore det vatten borde det väl inte slutat där? Man ligger ju med rumpan i högläge så jag hoppas att det bara "samlat på sig" under natten där inne (uh... låter ju superäckligt!).

    Idag känns allt lite jobbigt och tungt igen... Försöker att inte tappa modet men det är så svårt just nu... Beställde ett par byxor och body igår i strl 32, har så sjuka tankar att bebis måste ju ha nåt på sig om den föds nu och jag vill inte begrava honom naken. Är jag ensam om att tänka såhär ibland? Det är inte hela tiden, men det lurar i bakhuvudet hela tiden att "tänk OM det går snett"...
  • PennyJenny
    kg8 skrev 2010-06-12 16:04:18 följande:
    Nä det har inte kommit mer o det är därför som jag inte tror att det var det, under min förra förlossning så var det vatten överallt efter att dom tagit hinnorna. Fick byta i sängen flera gånger för det blev aldrig torrt. Det var i sängen, på mig, på golvet och på Barnmorskan
    Men å andra sidan så sa barnmorskan och sköterskan att jag hade ovanligt mycket vatten den gången.

    Sitter o klockar mina förvärkar och det är runt 1,5 till 2 minuter mellan dom, men dom gör inte så ont iallfall.
    Tycker också det lät som om det vore ditt vatten som gick :o)  När är BF?
  • PennyJenny
    kg8 skrev 2010-06-12 18:14:51 följande:
    Jag har inte BF förräns 28/7 så det hoppas jag att det inte var
    Men jag var hos Bm på förmiddagen igår och då var tappen mjuk, sluten och runt tre cm, då borde det väl ändå inte vart vattnet som gick?
    Dessutom är det väl mer vatten som kommer då?
    Sen har jag har hört att om bebisen är fixerad när vattnet går så brukar det liksom bara sippra, och min bebis var så gott som fixerad igår.
    Aha.... Nä då kanske det var nåt annat
  • PennyJenny
    kg8 skrev 2010-06-12 19:36:03 följande:
    Jag hoppas det
    Men min kära make är lite uppstressad här, förvärkarna börjar göra lite ondare nu med, så jag gjorde honom glad genom att packa i ordning BB-väskan
    Han har tjatat på mig i ett par veckor nu att jag ska göra det och det känns faktiskt lite lugnare nu på något sätt, när den står sprängfull i hallen o väntar...

    Hur går det för dig PennyJenny?
    Oj oj... Men då kanske det är på G iaf :) Spännande, det är ju ingen fara för bebis om den kommer nu

    Här går tiden lååååååångsamt. Tankarna mal och kroppen värker av att bara ligga stilla. Vill bara sova bort 10 veckor eller nåt :( Så det är väldigt tufft, tack för du frågade :)

    Lycka till!
  • PennyJenny
    kg8 skrev 2010-06-12 19:48:23 följande:
    Hoppas inte det, barnvakterna är lite långt borta för tillfället Men men det löser sig väl...
    Jag förstår att det är skitjobbigt, när var det du hade Bf?
    3/11... Ett tag till alltså Förvånad
  • PennyJenny
    Happyme skrev 2010-06-12 20:46:40 följande:

    PennyJenny jag känner så väl igen tanken,söv mig snälla nån och väck mig efter v 28 igen.
    Jag var livrädd! MEN det går, man klarar så mycket när man måste. Gör det som känns rätt, låt sängarrest bli just som det låter, trist men du ser att många här har vilat sig till längre tapp!!
    Nar jag fick order om vila så blev det mentalt väldigt jobbigt, det tog kanske två veckor att att acceptera och ställa om sen gick det lite lättare att ligga still.
    När har du nästa kontroll?
    Ja, det peppar mig nåt enormt att jag hittat denna tråden! Annat var det för 11 år sen när jag väntade första barnet och låg från v15 (han föddes i v28 sen). Då hade jag bara ett par tummade Vänta Barn-tidningar med en ynka artikel om extremt tidiga prematurer att läsa!
     Har nästa kontroll den 23 juni... Känns långt dit :(

    .....................

    Ni är ju många som ätit Bricanyl här. Vilken vecka har ni fått dom utskrivna? Och har ni hört att det bara hjälper ca 4 veckor?? Jag har inte fått Bricanyl utskrivet men skulle gärna vilja ha det, men jag minns sedan tidigare att dr sa att det hjälpte bara i ca 4 veckor och därför ville man inte ge det för tidigt. Resonerar man så ännu?
  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-06-13 09:57:18 följande:
    Jag åt bricanyl i 8 veckor så nog hjälper de längre och de hjälper längre om man inte tar de regelbundet.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
    Tack, i vilken vecka började du med dom? Tror jag ska ringa SMVC imorgon och fråga om jag inte kan få Bricanyl att ta de stunder/dagar då sd är kraftigare och kommer oftare...
    kg8 skrev 2010-06-12 21:39:06 följande:
    Hej igen, nu har jag pratat med förlossningen och ska upp på en kontroll, håll tummarna nu för mig. Jag tror absolut inte att det är förlossning på gång, jag har värkar med ca 3 minuters mellanrum som håller i sig ca 1 minut men dom gör liksom inte förlossningsont.
    Mer ont i rygg o höfter, som jag får anda mig igenom, men det är ju ingenting mot hur ont jag hade när jag faktiskt skulle föda barn!

    Hon som jag pratade med trodde absolut inte att det var vattnet som gått för när det hände så här tidigt så är det tydligen så mycket vatten att det är svårt att ta miste.

    Usch vad jag börjar bli trött på dessa turer fram o tillbaka till förlossningen, speciellt när man får höra att allt ser bra ut, fast det är klart det är ju inget kul att höra att det ser dåligt ut
    Men man känner sig så hysterisk som åker upp när inget har hänt.

    Hoppas bara att jag slipper stanna över natten, jag avskyr det!
    Hur har det gått??? :)
  • PennyJenny
    kg8 skrev 2010-06-13 13:38:31 följande:
    Skrev vi samtidigt? Jag har precis skrivit ett långt inlägg över dig
    Vi gjorde nog det :) Åååååh, gott att höra

    Mäter man verkligen om bebisen efter v20? Till mig har de sagt att det gör man inte då alla bebisar växer olika då. Jag skulle nämligen vilja ha vår bebis ommätt eftersom jag  blev bakåtflyttad på RUL men är helt säker på att det är fel. (Nu vill man ju dessutom ha alla dagar framåt man kan få!!)
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar