• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hallå alla!

    precis hemkommen fr specmv och där fick vi se att det är en liten tjej i magen!
    Helt fantastiskt som jag längtat! Allt såg bra ut normal tillväxt, vägde ca 1040g.
    Moderkakan ligger visserligen precis vid livmoderhalsens öppning men läkaren trodde nog att den skulle flytta på sig tills v32. Cerklaget såg fint ut men jag är ju öppen hela vägen ner till det, alltså stängd 13mm så ett fortsatt strikt sängläge är ordination. Blev också sjukskriven fram till förlossning istället för tre veckor i taget + att kejsarsnitt bestämdes om bebisen kommer efter v34.

    Nu ska vi fira med semlor, hej så länge!

  • elaisa

    Arrhg! jag blir galen... måste bara gnälla/skälla av mig lite. Eftersom vår situation är som den är med mig sängliggande och sambon tvungen att jobba jättemycket får vi hjälp av våra pensionerade mammor varje vecka.Varannan vecka är min mamma här och nästa sambons. Självklart är vi ju väldigt tacksamma att de kan ställa upp o vet inte hur vi annars skulle fixa denna tid rent praktiskt.

    Nu är alltså min svärmor här...och vi krockar hela tiden. Jag försöker svälja och gå undan men känner hela tiden av hennes kritik o ifrågasättande. Igår när vi berättade att det är en flicka i magen är hennes helt spontan reaktion - Men nej! Detta bara för att hon då själv fick två söner, såklart det bästa för flickor är ju så svåra, falska och jobbiga i puberteten enligt henne. Hon är korkad,bitter och en äkta besserwisser - och det börjar bli riktigt påfrestande att ha henne här varannan vecka.
    Dock älskar hon vår son och är oftast jättebra med honom.

    Jag vet att det bara är att stå ut, jag har ju inget val men guud så jobbigt det är!

  • elaisa

    Oj, vad tyst det blev i tråden...hoppas inte någon tog illa vid sig{#lang_emotions_smile}

  • elaisa

    Hej alla!

    Tack för förståelse och stöd ang min hemska svärmor{#lang_emotions_ghost}

    Gerseml, jag vet det är så himla obehagligt när bebisen sparkar mot tappen både mentalt o fysiskt. Min lilla har vänt sig sen någon vecka o ligger med huvudet neråt och det känns mycket mera skonsamt mot tappen, dock också väldigt vild i magen och särskilt sen kvällstid/natt så man somnar ju ganska sent.

    Makane,som jag uppfattar det, sammandragningar kan man ju till viss del stoppa med bricanyl o dyl men värkar som mens och molvärk kan ju vara förlossning som smyger igång och det kan man ju aldrig stoppa. Så ring FL och kolla med dom, tycker jag.

    Styrkekramar till alla{#lang_emotions_heart}

  • elaisa

    Hej allihopa!

    Idag var jag på vanliga mvc för rutinkoll. Mitt blodtryck låg på 120/80 och det tyckte min bm var lite högt i förhållande till de tidigare trycken och ska därför tillbaka på måndag igen för ny koll. Vad har ni andra för blodtryck?

  • elaisa

    Tyckte inte heller det lät så högt men vid förra kollen hade jag också 100/70 så det var väl ökningen som kanske var lite oroande...

  • elaisa

    Hej

    linelus o pilea, vi är nästan exakt lika långt gångna! jag är 28+0 idag och gjorde ultraljud 27+2 och då vägde bebisen 1014g -11% alltså nästan lika stora bebisar också{#lang_emotions_smile}

    Fick tid för mitt kejsarsnitt idag, måndagen den 3:e maj, känns overkligt att få en dag då allt det här är tänkt att sluta. Dock fyller jag år den 28:e april och tänkte kolla om det är möjligt att få ks då  istället, tycker det skulle vara så roligt att ha samma födelsedag som min efterlängtade lilla flicka!

  • elaisa

    Linelus, tror väl egentligen inte heller att jag kommer gå till dryga 38v men det känns onekligen bra med ett datum och liksom normalt som det borde vara. När jag nästan fick missfall i v16+2 trodde jag aldrig att jag skulle komma så här långt. Men nu har magiska v28 passerat och det känns ju så otroligt skönt så kanske, kanske.....{#lang_emotions_smile} Är dock jätte rädd för att göra ks men det blir ett senare problem.

    Anlo80, jag har också hotande förtidsbörd men det var inget problem enligt kvinnan jag pratade med på if, tänkte iofs att det var märkligt, om du nu menar den här gratis mamma gravid försäkringen på if?

  • elaisa

    Anlo80, jaha, jo har precis skickat in snartfödd + hälsoformuläret där jag skrev just hotande förtidsbörd mm men då kommer den antagligen inte gå igenom{#lang_emotions_frown}

  • elaisa

    Asalu, hur går det att vara hemma? Vilken vecka är du i nu?

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar