• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    Tack Asalu! Ska snart ta min spruta, detta borde verkligen bota min nål och sprutfobi.

    Välkommen Gerseml, låter som du hör hemma i denna tråd. Kollade dom din tapp senaste gången på spec.mödravården? Om du smygöppnar dig låter det ju som om du har cervixinsuffiens, jag hade ett missfall i vecka 18 då man misstänkte detta vilket det också visade sig vara och nu har jag ett cerklage sedan vecka 16-17.

    Ta det lugnt och ligg ner som mycket du kan, hoppas du är sjukskriven?

  • elaisa

    Hej alla vilande mammor!

    Vilket fantastiskt fint vinterväder, man blir ju sugen att ta en skidtur i spåret och sitta i solen med en varm kopp choklad..nej förresten det är ju så skönt i sängen.

    Paincake, vid min första graviditet,som var helt normal kom min son kom på BF datum, jag hade visserligen mycket sd. Men efter den förlossningen har jag fått missfall eller som denna gång varit på väg att få missfall alltid i vecka 17-18 pga försvagad livmoderhals. Min egen teori om varför det blivit så här är att jag vid första förlossningen fick en sfinkterreptur grad 4 och att även livmoderhalsen skadades då men läkarna vill inte köpa den teorin. 

    Hur farligt tror ni att det skulle vara att få kräksjuka i vårat tillstånd? Har min son hemma från dagis sen två veckor deftersom det går där, han börjar dock bli lite rastlös...

  • elaisa

    Åh, låter härligt!

    Nej, magsjuka vill man ju egentligen aldrig ha och särskilt inte nu...han får fortsätta vara hemma. Tur att Bolibompa finns.

  • elaisa

    Asalu, hur gick det på ul idag?

    håller tummarna{#lang_emotions_smile}

  • elaisa

    Hej,här är allt lugnt.

    Var på läkarsamtal angående förlossningen idag. Var helt inställd på snitt eftersom jag fick en total sfinkterruptur när Nils föddes men nu känner jag mig lite osäker. Läkaren sa att jag visst skulle kunna föda utan att spricka igen om förlossningen sker kontrollerat. Eftersom en vaginal förlossning är bättre för prematura bebisar skulle ett alternativ vara att föda tom vecka 33-34 och därefter välja snitt....
    Hursomhelst behöver jag inte ta något beslut om detta än och det känns ju ganska långt borta.

    Hej o hå vad vi kämpar på!

  • elaisa

    Går också på sös men inte heller fått bricanyl utskrivet att ta hemma, de vill att jag ska komma in istället. Idag pratade läkaren om adalat och hon beskrev det som betablock liknande preparat och att det skulle vara aktuellt om jag skulle läggas in.

  • elaisa

    Grattis Pilea, måste kännas så skönt!
    Vecka 28 är mitt hägrande mål just nu (är i v25+4) men för mig ingen bra helg... jag kan inte kliva ur sängen förrens magen blir sten hård och det sticker och ilar i min livmodertapp. Har velat fram o tillbaka om vi ska åka in men avvaktat.

  • elaisa

    Ja, jag håller med. Min sambo tyckte att vi skulle åka upp igår kväll men jag ville inte. Tror också att jag verkligen vet/kommer känna om vi måste det. Det här blir min fjärde graviditet och jag tänker att jag känner min kropp och dess signaler nu men å andra sidan har vi också åkt upp allt oftare och inte heller ångrat det efteråt, ibland behöver man ju bara få bekräftat att det inte var något.
     
    Nu känns det ialla fall lugnt.

  • elaisa

    Gud va härligt att packa bebisväskan! glöm inte kexchokladen...{#lang_emotions_smile}
    Min första bm pratade så mycket om vad jag skulle ha med till BB och jag packade pliktskyldigt ner allt från hennes lista. Sen hann jag inte ens öppna den innan sonen var ute samtidigt som sambon slukade alla kexchoklader,bananer o cola i ren nervositet.

    Idag har jag en städerska här som städar hela huset! En doft av såpa börjar sprida sig - helt underbart för här var så smutsigt och äckligt. Och jag bara ligger här...

  • elaisa

    Pilea, haha vilken rolig dröm! Bebisväskan och nu förlossnings drömmen känns som du mentalt börjar förbereda dig, visst föddes din son ungefär i den vecka du är nu i? Men hoppas den här bebisen stannar några veckor till i din mage.

    Asalu, va skönt o roligt att kanske snart få komma hem men oxå lite läskigt som du skrev.
    Är det valfritt - får du stanna om du vill el vad säger läkarna? Förstår iofs verkligen att du vill hem nu och längtar efter din familj. Angående städhjälp, kan verkligen rekommendera det! Visst tog det emot innan vi bestämde oss just för att det känns hemskt att låta någon annan ta hand om vår skit men idagsläget fixar vi faktiskt inte det och för familjefridens skull....
    Eller som min svärmor uttryckte det - ja, ni låter ju dagis ta hand om pojken så varför inte låta en städerska ta hand om städningen....eh what? Jag blev helt mållös, vad ska man säga.

    Linelus, jag är i vecka 25+6 idag och går på vanlig mv och spec mv var 2-3 vecka med cervixmätning och läkarsamtal.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar