• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    min får gärna stanna tills måndag då det är dags, ska snart in till Sös på förbesök - det börjar verkligen närma sig. Lite obegripligt är det...

  • elaisa

    Kan ju vara slemproppen men tyvärr verkar den kunna lossna och återbildas fast nu är du ju så sent i graviditeten så vem vet..
    Dags att åka.
    Hej{#lang_emotions_smile}

  • elaisa

    Hallå!
    Tillbaka från Sös o förbesöket. Fick se en film om ett par som förlöses m planerat ks och hela proceduren från att de skrivs in på morgonen tills de kommer till BB- avdelningen med klassiska brickan. Sen fick vi träffa narkosläkaren, kirurgen och en barnmorska och ställa alla frågor vi kunde tänkas ha. Blev lite lugnare och om det nu inte sätter igång tidigare utan sker planerat så ska nog allt gå bra. Fick också exakt tid 7.10 måndag morgon ska vi vara där sen sker snittet ca kl9. Skumt att veta så här precist när vi kommer ha henne...

  • elaisa
    mammaNena skrev 2010-04-29 16:18:27 följande:
    är det NU på måndag? jag ska på mitt möte i morgon om igångsättning.. känns som jag inte ens vill gå dit. orkar inte med fler motgångar nu. har lust att krypa in under sängen och bara skita i detta nu
    ja NU på måndag är det dags! Hoppas du får igenom igångsättning el ännu bättre att det självmant sätter igång nu. Tycker att du ska beskriva de här känslorna, att du inte känner någon glädje mm.

    Icka76, ja visst är det konstigt och jag berättar gärna hur det var efteråt. Får jag fråga varför du ska snittas?

    Happyme, ja herregud så okänsliga människor kan vara, som att det skulle vara skönt att ligga fastnaglad i soffan i 3-4 månader med konstant oro för hotande förtids börd. Och kommentaren "att det kommer nog gå bra" visar bara på noll förmåga att kunna ta till sig el vilja förstå situationen - ja man blir ju både ledsen o förbannad!
    Kämpa på o hämta kraft från de som förstår och jag tror precis som Noemi försök få sjukskrivningen förlängd. Kram Elaisa
  • elaisa

    Men hörrni borde inte Anna1975 o Gersemi varit inne på sajten nu om inget hänt, ojoj spännande...

  • elaisa
    icka76 skrev 2010-04-29 18:01:10 följande:
    Är så jäkla arg på min sambo som inte fattar vad vila innebär. Igår när han kom hem gnällde han över att jag inte börjat med maten och idag var det tvätten han gnällde över att jag inte plockat in. Jag har ju minsan varit hemma hela dagen. När han var arbetslös så var det rent och undanplockat och middagen var färdig när jag kom hem fick jag höra. Vilket är en sanning med modifikation. Fick ett rejält utbrott på honom och nu har jag riktigt ont i magen Enligt honom så är det farligare att ha datorn bradvid sig än att röja hemma. Jag blir så trött!!!
    Är han beredd att ta risken att ni får missfall el jätteprematur bebeis? Ta med honom till specmvc så han får höra att du verkligen bör vila/ha sängläge från en läkare.
  • elaisa
    mammaNena skrev 2010-04-30 11:01:04 följande:
    PÅ TISDAG!!!! Det blev dagen för igångsättning! såvida inget händer innan. läkaren gjorde en hinnsvepning och trodde mycket väl det kunde starta. hon sa tom att hon hade jouren på söndag, om vi kanske skulle ses då Va öppen 3 cm och va helt mogen. hon trodde att det bara va att ta hål på hinnorna så startar fl SÅ skönt att ha något att verkligen se fram emot och veta att det är slut på detta jobbiga där! Happyme: jag får oxå sånna där "stötar" på cervix. ont som tusan gör det!
    Åh grattis Helenas83! va skönt för dig{#lang_emotions_flower}

    Gersemi, gud va jobbigt du har haft, låter verkligen inte inte skönt...hoppas du blir igångsatt nu, kram

    Icka76, skont att tappen inte påverkats och härligt att komma ut lite igen men säkert bra att just vila en vecka till{#lang_emotions_sunny}

    Jag ligger ute på solsängen i bara linne - superskönt! Börjar faktiskt bli lite brun trots blåa ringar under ögonen..ska bli så skönt att få tillbaka en normal kropp snart.

    Glad valborg!
  • elaisa
    Gersemi skrev 2010-05-01 22:18:04 följande:
    Hej tjejer Tittar in lite snabbt bara, återkommer med större rapport vid tillfälle. Igår, 17.58 föddes lilla Elvira <3 47 lång och vägde 3240 g. Stark och livskraftig *lycka* Och visst, jag har ff ont i baken, men inte alls på samma sätt. Sitter ner när jag skriver detta Stooor kram, i synnerhet till Helenas!
    Grattis till Elvira!
  • elaisa
    Noemi skrev 2010-05-02 11:47:01 följande:
    Gersemi! Stort grattis till Elvira!!!  Vilket fint namn och vad underbart att det har gått bra! Happyme! Vad skönt att tappen var opåverkad!!! Hoppas du slipper hepatosen den här gången. Den kan ju också bli lindrig i fall den kommer. Hm, det var länge sedan Anna75 skrev. Någon som vet något? Lite nyfiken bara. Jag kämpar vidare i soffan. Har haft en ganska dålig helg med massor av sd. Så jag har ätit bricanyl och mått därefter, skakig och med hjärtklappning. Men det har lugnat sig och känns lite bättre idag. Drygt 1,5 vecka kvar till 32... längtar! Fick en helt otroligt vacker blomsterbukett från mitt jobb levererad i fredags. Så himla gulligt, tänk vad en sådan sak gör mycket! Ha en fin söndag alla!
    Usch jobbigt med bricanyl effekten, vet bara när jag fått sprutor hur darrig jag blivit, men skönt att den fortfarande har verkan :) Ja, visst är det härligt när ens jobb o vanliga omgivning inte glömt bort en för den känslan kan man ju lätt få när man är så här isolerad...man blir lite rörd.
  • elaisa
    icka76 skrev 2010-05-02 19:34:17 följande:
    Gersemi: Grattis till lilltjejen Elaisa: Lycka till i morgon
    Tack icka76! just nu känner jag mig konstigt lugn men jag kommer säkert ha svårt att sova inatt o vara jätte nervös imorgon bitti...kl 7.10 ska vi infinna oss på SöS kejsarsnitts mottagning och troligtvis är hon född ca 9-9.30.

    Jag hör av mig o meddelar er alla hur det gått, tills dess - vila på alla starka tappra!

    Kram Elaisa
  • elaisa
    Izzen skrev 2010-05-02 22:19:13 följande:
    I onsdags 37+0 så kom Sigges lillasyster Rut!! En fantastisk förlossning och en stark liten tjej som kom med raketfart! GRATTIS till Er andra som oxå fått era sötnosar i veckan!! KRAM KRAM
    Jätte grattis Izzen! Va häftigt medven fantastisk förlossning{#lang_emotions_sunny}
  • elaisa

    Hej!

    Nu är vi hemma, kom hem igår eftermiddag. Allt gick jättebra och hon föddes kl 8.37 i måndags 3210g och 50 cm. Vi kom dit fick byta om i o vänta 30 min sen gick vi till operation tillsammans m vår barnmorska, spinalbedövning las och katet sattes, efter 5min var hon ute sen tog det kanske 30 min till att sy ihop allt och plocka bort cerklaget. På uppvaket var vi i två timmar o sen till bbavdelnningen.
    Hon är världens snällaste och bara äter o sover men shit va ont det gör att amma....hade liksom förträngt det. Nu börjar det dock kännas bättre och mjölken har runnit till.
    Jag ska försöka lägga ut en bild, nån som vet hur man gör? 

  • elaisa

    Hej alla!

    har fullt upp här med amning och mjölkstockning så jag lämnar tråden ett tag men önskar alla er som är kvar lycka till och märker att tråden fylls på med nya behövande{#lang_emotions_smile}

    Kämpa på och jättekramar till er alla{#lang_emotions_heart}

    Ps återkommer med foto snart.....

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar