• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    Jag brukar alltid ha en massa äggvita som jag intre vet vad jag ska göra med. Den här tråden ska handla om vad man kan göra för mat av äggvitan.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-10 18:19
    OBS! Det är viktigt att ni inte bara skriver VAD man kan göra med äggvitorna, utan även HUR man gör.

  • Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?
  • Jmia
    Vision400 skrev 2009-09-11 23:48:15 följande:
    Men släng äggvitan då?
    Men sluta nu, du måste skoja?!
  • Minnie69
    http://www.matklubben.se/matprat/oenskelaadan_41/recept_med_mycket_aeggvita__6254.html

    Måste beundra aktivitetsgraden i den här tråden, frågan har ju uppenbarligen vädrats förut, men utan att röja ett lika stort intresse. Wow, säger jag bara, hade ingen aning om att äggvitor var ett så fascinerande ämne, men faktum är att problemet även drabbar mig ibland. Mina brukar bara hamna i frysen och sedan blir det aldrig något mer av med dem så jag måste helt klart memorera tipsen i tråden. {#lang_emotions_cool} Ansiktsmask var iof sig redan bekant användningsområde, nog det enda som jag har testat. Själv gillar jag nämligen inte maränger vilket var det enda matlagningsalternativet som jag kände till (ursäkta min okunskap). Om någon kommer på ett inte så sött alternativ så se till att hålla mig uppdaterad .
  • Minnie69

    Flarn


    50 g smält smör 50 g florsocker 50 g äggvita 50 g vetemjöl

    Rör ihop alla ingredienser, vispa ej.


    Bred ut med en palett till lagom stora flarn på bakplåtspapper.


    Grädda i 180 C tills dom är gyllenbruna. Låt svalna på plåten

    Kanske något?


  • Jmia

    Minnie, fryst cheesecake ska det äggvitor i. Kanske nåt för dig?


  • ANOF
    Minnie69 skrev 2009-09-11 23:50:15 följande:
    www.matklubben.se/matprat/oenskelaadan_41/rec... Måste beundra aktivitetsgraden i den här tråden, frågan har ju uppenbarligen vädrats förut, men utan att röja ett lika stort intresse. Wow, säger jag bara, hade ingen aning om att äggvitor var ett så fascinerande ämne, men faktum är att problemet även drabbar mig ibland. Mina brukar bara hamna i frysen och sedan blir det aldrig något mer av med dem så jag måste helt klart memorera tipsen i tråden.  Ansiktsmask var iof sig redan bekant användningsområde, nog det enda som jag har testat. Själv gillar jag nämligen inte maränger vilket var det enda matlagningsalternativet som jag kände till (ursäkta min okunskap). Om någon kommer på ett inte så sött alternativ så se till att hålla mig uppdaterad .
    Ja, jag vill också helst ha något som inte är en efterrätt eller kaka, utan mer mat.
  • katja74
    ANOF skrev 2009-09-11 23:42:06 följande:
    Jag vill ha enklare saker som man blir av med mycket äggvita på.
    Men jösses kvinna! Nu får du ta dig samman och göra en spettekaka, ansiktsmask, tårta eller vad som. Eller så får du vara lite liiite tacksam för alla människor som jobbar häcken av sig för att hitta något som passar dina vitor. Okej?

    Gör för h-e en äggvitesjö för skojs skull. Häll upp i en skål och stoppa ner en blomma; vips har du en sagosjö med näckrosor i. inte vet jag.
  • ANOF
    Minnie69 skrev 2009-09-11 23:52:07 följande:
    Flarn
    Ja, men vad är det egentligen? Hur äter man det och hur smakar det?
  • Minnie69

    Verkar nog som äggvitor mest hör till efterrätts och bakverkssfären

Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?