• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    Jag brukar alltid ha en massa äggvita som jag intre vet vad jag ska göra med. Den här tråden ska handla om vad man kan göra för mat av äggvitan.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-10 18:19
    OBS! Det är viktigt att ni inte bara skriver VAD man kan göra med äggvitorna, utan även HUR man gör.

  • Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?
  • ANOF
    Jmia skrev 2009-09-12 00:03:55 följande:
    Det är gott. Nöjd så?
    Men jag har alltså 10 st i veckan över, ibland fler, kanske 20. Jag kan omöjligen använda alla om jag bara panerar kött med dom.
  • Grätchen
    ANOF skrev 2009-09-12 00:02:26 följande:
    Har man äggvita till det?Jag vill höra mer om matig suffle.
    Funkar nog.

    Googla lite på suffle. Finns massor på nätet.
  • Jmia
    katja74 skrev 2009-09-12 00:05:06 följande:
    Nämen? Nu är det ju rent snusk! Stoppa i munnen? Äggvita ska behandlas med respekt, inte bara stoppas i munnen hit och dit! Lite skärpning nu va?
    Åh jag ber det allra ödmjukaste om eder förlåtelse.. lågt blodsocker vet du, jag är lite småsugen på majonäs faktiskt.
    Någon som har ett recept? Helst med jordgubbssmak så jag kan återanvända resten till ansiktsmask sen.
  • ANOF
    Minnie69 skrev 2009-09-12 00:07:03 följande:
    www.recept.se/Opskrift_100187.Ingrediens_299.... Äggvitan består av 90% vatten. Torrämnet i äggvitan utgörs nästan uteslutande av olika proteiner.
    Är det alltså bara en massa vatten? Det kanske är meningslöst att spara på dom i så fall. Men ändå så innehåller det ju lite proteiner.
  • poppii

    Men seriöst Anof... du kan inte vara seriös med det här.
    Du har 35 sidor med svar.
    Du har praktiskt taget fått veta ALLT du kan göra med äggvitor... till å med mer saker än vad jag kan få fram på vårt kära internet!
    Å enklare saker... ja, då är det... (ledsen å säga det) maräng som gäller. Det är det absolut lättaste.
    Å maträtter??? Skojar du? Finns det nån MATrätt som innehåller mycket äggvita? Nja... skulle inte tro det...?
    Äggvitan är ju egentligen bara (rätta mig om jag har fel, nån) ett "bihang" till äggulan. Dock är det vitan som är nyttig med sina proteiner. Gulan består av ca 65 kval och mestadels består den bara av FETT... så varför göra nåt så fett som majonnäs av det...? (jag gillar också majonnäs, men äter det på räksmörgås eller smörgåstårta max nån gång i månaden!). Vitan innehåller bara 15 kcal så det är inte mkt för världen, men den innehåller protein. Ägg i sin helhet är väldigt nyttigt, men bör ändå ätas med måtta enligt kostrådgivare och liknande!!

    Slutsats: Försök minska majonnäsintaget, och koncentrera dig på att göra god mat med BÅDE äggvita och äggula.
    Du kan säkerligen inte förvänta dig mer hjälp i denna tråd, seriöst...
    Äggvita är en ingrediens i efterrätter och kakor... endast äggvita är "sällsynt" om än "icke förekommande" som ensam "äggdel" i en maträtt... i såna mängder bör understrykas.

  • katja74

    Smörgåstårta, tror jag! Jag är heltorsk själv så jag vet..


    Vision400 skrev 2009-09-12 00:07:19 följande:
    TS vad har du all majonäs till?
  • Jmia
    ANOF skrev 2009-09-12 00:07:08 följande:
    Men jag har alltså 10 st i veckan över, ibland fler, kanske 20. Jag kan omöjligen använda alla om jag bara panerar kött med dom.
    Ge dem till grannen. Bjud de på marängtårta, varje vecka. Något annat vore oartigt tycker jag faktiskt.
  • nollåtta
    ANOF skrev 2009-09-12 00:07:08 följande:
    Men jag har alltså 10 st i veckan över, ibland fler, kanske 20. Jag kan omöjligen använda alla om jag bara panerar kött med dom.
    Men köp majonäs som är färdig då så slipper du allt tjafs med vitorna. Kan inte vara hälsosamt att sätta i sig sådana mängder med majonäs för den delen heller.
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?