• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    Jag brukar alltid ha en massa äggvita som jag intre vet vad jag ska göra med. Den här tråden ska handla om vad man kan göra för mat av äggvitan.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-10 18:19
    OBS! Det är viktigt att ni inte bara skriver VAD man kan göra med äggvitorna, utan även HUR man gör.

  • Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?
  • Jmia
    katja74 skrev 2009-09-12 00:16:06 följande:
    Äter ni något annat till majonnäsen eller kör ni raka puckar och bara slevar i er?
    Det var visst straight up med en rödbeta. Det är grejer det.
  • ANOF
    Vision400 skrev 2009-09-12 00:15:16 följande:
    Okej, låter som väldigt mycket majonäs. Du vet att det går att frysa äggvitor va?
    Men varför ska jag frysa in om jag inte har något att göra av dom? Jag vill ju inte samla på vitor.
  • Spicy Women
    ANOF skrev 2009-09-12 00:18:17 följande:
    Men varför ska jag frysa in om jag inte har något att göra av dom? Jag vill ju inte samla på vitor.
    Du kan leka äggvitekrig när de är frysta.
  • ANOF
    Grätchen skrev 2009-09-12 00:18:24 följande:
    Ja!
    Man kan? Hur mycket kakao ska i och hur mycket och vilken typ av vanilj ska i om man gör med det?
  • Minnie69
    http://www.tasteline.com/Recept/rostade_wasabiartor

    1 burk(ar) konserverade kikärtor, 400 g     1 tsk wasabipulver, (japansk pepparrot i pulverform)     1 st äggvita(or)     0,5 tsk salt    

    Tillagning

    Receptet ger ca 3 dl rostade ärtor

    1. Sätt ugnen på 175 grader, skölj de färdigkokta kikärtorna och lägg dem på en plåt och rosta i 30 minuter i mitten av ugnen.

    2. Vispa ihop äggvita, wasabi och salt, fördela blandningen över ärtorna och rosta ytterligare i 15 minuter.

    3. Servera som snacks till fördrink eller som tillbehör på en asiatisk buffé.

  • Jmia
    ANOF skrev 2009-09-12 00:19:46 följande:
    Man kan? Hur mycket kakao ska i och hur mycket och vilken typ av vanilj ska i om man gör med det?
    Nej! Man kan INTE byta ut ingredienser!
  • Grätchen
    ANOF skrev 2009-09-12 00:19:46 följande:
    Man kan? Hur mycket kakao ska i och hur mycket och vilken typ av vanilj ska i om man gör med det?
    Tills smet smakar gott.
    Vaniljsocker hade jag nog kört med.
  • katja74
    Jmia skrev 2009-09-12 00:17:31 följande:
    Jag vill helst att den blir sur så jag kan använda den till rengöring sen. Kan du garantera det, jag vill inte behöva googla. Varför förvirrar du mig?
    Den kan bli förjävla sur, men då räcker det inte med ett par dagar tyvärr. Låt stå åtminstone en vecka, sen kan verkligen göra underverk på det mesta. Men jag måste förtydliga; majonnäsen måste naturligtvis vara av första klass. Annars finns inga garantier.

    Och jag ber om ursäkt för förvirringen. Sådant händer lätt när man diskuterar livets nödtorft. Häpp!
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?