• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    Jag brukar alltid ha en massa äggvita som jag intre vet vad jag ska göra med. Den här tråden ska handla om vad man kan göra för mat av äggvitan.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-10 18:19
    OBS! Det är viktigt att ni inte bara skriver VAD man kan göra med äggvitorna, utan även HUR man gör.

  • Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?
  • ANOF
    Vision400 skrev 2009-09-12 00:07:19 följande:
    TS vad har du all majonäs till?
    Ja, jag äter den ju.
  • Minnie69

    Osttillverkning kanske kan vara något?

  • Jmia
    ANOF skrev 2009-09-12 00:08:54 följande:
    Ja, jag äter den ju.
    Med sked, och salt och citronpeppar. Och en rädisa on top. Simsalabim.
  • ANOF
    poppii skrev 2009-09-12 00:08:26 följande:
    Men seriöst Anof... du kan inte vara seriös med det här. Du har 35 sidor med svar. Du har praktiskt taget fått veta ALLT du kan göra med äggvitor... till å med mer saker än vad jag kan få fram på vårt kära internet! Å enklare saker... ja, då är det... (ledsen å säga det) maräng som gäller. Det är det absolut lättaste. Å maträtter??? Skojar du? Finns det nån MATrätt som innehåller mycket äggvita? Nja... skulle inte tro det...? Äggvitan är ju egentligen bara (rätta mig om jag har fel, nån) ett "bihang" till äggulan. Dock är det vitan som är nyttig med sina proteiner. Gulan består av ca 65 kval och mestadels består den bara av FETT... så varför göra nåt så fett som majonnäs av det...? (jag gillar också majonnäs, men äter det på räksmörgås eller smörgåstårta max nån gång i månaden!). Vitan innehåller bara 15 kcal så det är inte mkt för världen, men den innehåller protein. Ägg i sin helhet är väldigt nyttigt, men bör ändå ätas med måtta enligt kostrådgivare och liknande!! Slutsats: Försök minska majonnäsintaget, och koncentrera dig på att göra god mat med BÅDE äggvita och äggula. Du kan säkerligen inte förvänta dig mer hjälp i denna tråd, seriöst... Äggvita är en ingrediens i efterrätter och kakor... endast äggvita är "sällsynt" om än "icke förekommande" som ensam "äggdel" i en maträtt... i såna mängder bör understrykas.
    Det har blivit förvirrinfg i tråden och det lilla konkreta som kommit fram har tyvärr förvirrats bort.
  • Minnie69
    ANOF skrev 2009-09-12 00:08:20 följande:
    Är det alltså bara en massa vatten? Det kanske är meningslöst att spara på dom i så fall. Men ändå så innehåller det ju lite proteiner.
    http://www.recept.se/Opskrift_100187.Ingrediens_299.100.0.html?g_load_recipie=1&g_alpha=B&page=1

    "Näringsvärdet för ett ägg fördelar sig olika mellan äggets gula och vita. Vitan innehåller lite över hälften av proteinerna, samt kaliumet och riboflavinet. "
  • ANOF
    Jmia skrev 2009-09-12 00:10:48 följande:
    Med sked, och salt och citronpeppar. Och en rädisa on top. Simsalabim.
    Nej, jag har oftast rödbeta till.
  • Grätchen
    ANOF skrev 2009-09-12 00:07:08 följande:
    Men jag har alltså 10 st i veckan över, ibland fler, kanske 20. Jag kan omöjligen använda alla om jag bara panerar kött med dom.
    Dag 1: Panera fisk
    Dag 2:Panera Kyckling
    Dag 3: Nudlar med äggvitor, grönsaker och fläsk
    Dag 4: Stek äggvitorna
    Dag 5:Baka en kaka
    Dag 6:Gör en ansiktsmask
    Dag 7:Släng resten.
  • katja74

    Ja, efter all smörgåstårta(?) kan man bli bra sugen.
    (och nu pratar jag bara för mig själv, min glupska j-vel..)

  • hundpuss
    ANOF skrev 2009-09-12 00:08:54 följande:
    Ja, jag äter den ju.
    Men gör du så mycket majonäs varje vecka att det blir 10-20 äggvitor över varje vecka?
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?