Inlägg från: Lakrits |Visa alla inlägg
  • Lakrits

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    NiXxI skrev 2008-01-08 13:50:35 följande:
    Åhhh, det är så då?? Så jag ska prova ändå?? Är så livrädd för medicin då jag har fått så många olika (känt tmig som en testkanin många gånger). Sitter t.ex just nu och ser ut som Lina i Emil, när hon hade tandvärk. Stooooor bula på kinden och hängande läpp pga svullnaden. Bet sönder tanden och har icke råd att gå till tandläkaren...hmmm....Nåja, tusen tack tjejer för er feedback. Vad skulle jag gjort utan er? Litat på läkarna som inte hjälpt än? *skratt*....Nä, men allvar, tusen tack för att ni finns och ger mig ljus i min tillvaro.Ska genast beställa hem medicinen (arbetar ju i butik med apotekombud, så jag kan hämta den där.Stor, stor kramps...att ha tandvärk är liiiiite positivt ändå, för den dämpar den andre värken
    Jag tycker också du ska prova medicinen.. Hört mycket positivt om den och du kan ju alltid sluta om den inte fungerar för dig!!
    Stor kram
  • Lakrits
    TuvaLi skrev 2008-01-08 16:45:21 följande:
    Tänk att stress kan göra en så sjuk. Det är verkligen en av våra största folksjukdomar nu eller hur? visst måste det vara så?Jag har mått bättre, inte med själva värken men med min ork. På nåt sätt tror jag att det var thaimassagen som gjorde det! Ska gå en ggn varje månad nu o se om det blir nån skillnad. Funderar på att testa akupunktur också.Nån av er som testat akupunktur, gör det ont?? jag är lite halvskraj för dessa nålar!
    Ja, jag har testat akupunktur.. Aldrig mer säger jag.. blev ännu sämre av behandlingen innan jag var innan. Dessutom gjorde nålarna tillslut så grymt ont att jag skrek rakt ut när sjukgymn satte dom. Så det blev, tack å hej!
    Men för vissa fungerar det ju återigen väldigt bra. Testa ska du nog göra, för vilken lättnad om detta skulle göra dig bättre!!
    Går det bra med sötnöten då?? Håller tummarna för det!
    Sköt om dig. Kram Eva
  • Lakrits

    Hej alla härinne!
    Stardust, Känner igen det där med känslighet för ljud, är likadan själv. När lillen testar rösten och skriker, så känns det som mitt huvud ska explodera. När våra tonårskillar spelar musik, vill jag bara lägga mig ner och dö*ler*..Dom får alltid använda lurar här annars fungerar inte min tillvaro. Man kan ju dock inte stänga av en 8 månaders kille, så det är nog bara att köpa öronproppar eller ngt!!!!

    NiXxI, jag hoppas medicinen kommer att fungera för dig, ska bli spännande att höra om den gör någon verkan för dig. Förstår dig i dina tankar, det är inte enkelt om man jobbar, det är inte heller enkelt att vara hemma sjukskriven.. som att välja mellan pest å kolera anser jag. Kram till dig!

    Annapanna, lider med dig.. det är super jobbigt att inte kunna sova.. Hoppas du lyckas vända tillbaka så du får sömn innan din tenta! En person berättade till mig att när man varit vaken helt utan sömn i 3 dygn, då kan man börja få hallucination osv. Inte konstigt att dom använde denna metod som sätt att tortera förr i tiden.

    Cissilalia, styrkekramar till dig.. Är likadan själv. Fundera om jag blivit bättre i vissa perioder, eller till och med helt friskt, men sedan kommer det som en blixt från en klar himmel, värken med stort V.. Och då är det helt plötsligt inget snack om vad jag har..

    Ekorrfamiljen, jag är också inne på att stress är negativt i samband med kroniska värk sjukdommar. Är jag stressad känner jag nästan hur axlarna åker upp mot öronen. Sedan har jag väldigt svårt att få ner dom, då det verkar vara ett normal tillstånd för axlarna numera. Kan också som du är inne på bli stressad av min egen familj, alltid är det något som händer, någon som är hemma och pockar på uppmärksamhet.. Ibland vill jag bara vara själv, sitta vid tv.en och sappa utan att någon stör överhuvudtaget. Jag hoppas att du genom att bo själv under en period återhämtar dig så pass att du klarar av att bo med din familj igen, om det är det du önskar. Jag älskar min man och min familj och kan inte tänka mig leva utan dom.. men tanken dyker upp ibland, vill bara vara ensam. Är så mycket tankar och funderingar som snurrar i huvudet på en vissa dagar så det är svårt, nästintill omöjligt att ta in mer information eller intryck.
    Sköt om dig. Stor kram//Lakrits

    Fru U, Lampan låter som en god ide.. ljuset är ju livsviktigt. Här uppe i Östersund blir det ljust vid 9 på morgonen och sedan försvinner ljuset vid 16 på eftermiddagen.. SÅååååååå deprimerande!!

  • Lakrits

    TuvaLi, lider med dig!
    Tycker liksom fru u att dom behandlar dig dåligt.. dom verkar inte ha förståelsen alls för hur det är att leva med smärta.
    För precis som du skriver, vad ska du göra av dina barn när du har som mest ont????
    Man måste ju orka med barnen även om man kan sänka kraven på hemmet.. Många har varit på mig också att sänka kraven osv, och det har jag försökt göra, men mina barn kan jag ju inte strunta i.. Dom behöver ju mig varje dag och jag kan ju inte dra täcket över huvudet då lilleman vill kliva upp på morgonen.. Även om man skulle vilja göra det dom dagar man mår värst.
    Det är väldigt enkelt för dom att råda dig, dom sitter ju inte i din situation. Smärta går ju inte att mäta, din upplevelse av din värk är enbart din.. ska så också respekteras.
    Alla vet att tabletter inte är bra!! Men trolla är det ju ingen läkare som heller kan göra, därför äter många tabletter, för att orka leva.
    Förstår vad du går igenom, tänker på dig!
    Stor varm kram//Eva

  • Lakrits
    Annapanna1975 skrev 2008-01-11 11:46:46 följande:
    En helt annan sak och en känslig fråga, kanske:Jag skulle inte säga att vi hade ett dåligt sexliv men ibland tar det så väldigt lång tid för mig att komma igång för smärtsignalerna blockerar lustsignalerna, om ni förstår vad jag menar. Dessutom har jag torra slemhinnor så vi måste alltid använda massor av glidmedel...Har ni andra också det så? Är det en vanlig del av värkproblematiken eller?
    Ja, så har jag det också... Det tar extremt lång tid för mig ibland, dels att tända och sedan också att komma..
    Min man är dock en tålmodig och påhittig karl, så det brukar fixa sig tillsist.. Vi har också ett bra sexliv, men min lust är helt kopplad till mina bättre perioder. Vilket å andra sidan inte alltid är så långa/många. Vem vill ha sex när kroppen värker och man går i dimman av trötthet, inte jag iaf!!!
  • Lakrits

    Ekorrfamiljen, jag tycker ert upplägg på hur du ska få rå om dig själv, verkar väldigt klokt och förståndigt..

    Jag hoppas du nu har tid att ladda batterierna i ditt eget goda sällskap, för att orka med vardagens alla krav!! Gudarna ska veta att det inte är enkelt att få ihop alla bitar, har man dessutom inte hälsan, så har man ett stort hinder.

    Känner igen mig i det du beskriver, väldigt mycket!

    Idag har jag en sådan dag, att jag inte vill/orkar med något, helst vill jag lägga mig och dra täcket över huvudet.. Men livet går obarmhärtigt vidare.. och jag försöker hänga på!!!

    Kram från mig!

  • Lakrits
    Disan skrev 2008-01-13 10:03:46 följande:
    Hej alla goa tjejer!Jag har inte hängt med den senaste tiden, har haft väldans ont i kroppen, har inte kunnat äta mina mediciner som vanligt och huvudvärken och ryggen och benen och händerna har varit helt otroligt sjukt dumma!!  men nu skall det börja bli bättre, det är jag säker på! Är åter i tråden och kommer att följa er till minutiös nogrannhet Hoppas att ni inte har det alltför dåligt...*kram* 
    Hoppas du blir bättre i värken.. Vi finns här för dig när helst du vill! Kramar från Lakrits
  • Lakrits

    TuvaLi: Hoppas din första dag på jobbet idag gick bra!! Håller tummarna för dig!!

    AnnaPanna; stort grattis till att du lyckades genomföra tentan och att det känns som det gick ok!!! Vilket jobb du genomfört, att trots skov plugga till en tenta*imponerad*

    Till er andra goa tjejer härinne kastar jag iväg ett gäng kramar!

    Ni är alla min livlina i tillvaron och änglar var och en på sitt eget sätt!!

  • Lakrits

    Härligt Cissi!!!!! Att ni har ett ofta återkommande och öppet sexliv! Man känner sig helt klart sexig efter en dust i sänghalmen, jag upplever också värk lindring när vi myst.. samt att själen mår toppen!! Min man brukar gå förbi mig och klappa mig på rumpan på dagarna och säga... Ikväll, älskling!!! När kvällen sedan kommer sitter vi i varsin soffa och snarkar HÖGLJUTT!! Det var den sexakten*he he*


    CissiLalia skrev 2008-01-14 20:22:38 följande:
    tycker lite synd om er som inte orkar ha sex ...själv gör jag ju ingenting och har inga parn att passa så vi har ett riktigt bra och hett sexliv ....flera gånger i veckanmen jag förstår fö vissa dagar när värken e som värst då orkar man inte...men har upptäkt att jag måste ha sex för att få bekräftelse och använder sex för att få mej att känna mej älskad och snygg och sexig...inte bara söt och gullig som jag jämt annars är....utan SEXIG!!men min sambo vet det och förstår att jag mår dåligt över mitt utseende och han stöttar mej verkligen...senaste tiden har vi piffat till det och varit öppna för förslag och köpt hem diverse sexlekasker och jag lovar att det gör de hela ROLIGARE SKÖNARE OCH LÄTTAREde skadar ju inte att prövamen sen är ju jag en människa som gilalr lite hårda tag i sänghalmen men vissa dagar vill jag bara ta de lungt ...vad vimsigt detta blev nu mewn de e sån jag e ..vimsig alltså
  • Lakrits

    Sov gott alla fina underbara människor härinne på tråden.. Ni är alla äkta ÄNGLAR!! Vad skulle man göra om ni inte fanns??? Inte må så bra som man gör när man sitter framför skärmen iaf!

    kramar//Lakrits

Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?