Inlägg från: Lakrits |Visa alla inlägg
  • Lakrits

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    JuliaåRonjasmammis skrev 2007-12-26 16:52:10 följande:
    Hej på er!!Har haft det lite stressigt innan jul, men hade en lugn ch mysig julafton. Igår skulle vi varit hos svärfar och hans fru, men vaknade med en helt outhärdlig värk. Där fick man för att man stressat! Maken fick åka med barnen och jag fick en egen hemmadag framför brasan i nya tofflor och ny fleece. Tände många ljus, njöt av granen och ett julpypntat hem och läste en bok. Guuud, så skönt det var!Laktrits; jaha, fler som har butiksanställda män! Maken åkte kvart över sex i morse, skulle jobba från 06.45 till 19.15 pga rean. Han jobbar 5 dar framåt, men är ledig nyårsafton och nyårsdan. Man får försöka mysa till det när han väl är hemma.Han gick faktiskt ner i arbetstid just för att det blev konstiga tider. Nu jobbar han ca 70-75% på rullande 2-veckorsschema. Veckan stora barnet är här jobbar han bara 3 dagar!Det skulle nog inte gå eknomiskt om han inte hade provision på jobbet, men som det är nu, jobbar han stenhårt när han väl är där, så vi förlorar inte så mkt pengar.Cissilalia; hoppas du mår lite bättre nu än innan jul!God fortsättning och kramar till er!/Kim
    Vad skönt Kim att du fick en egen dag!!! Lät underbart att sitt framför brasan med god bok och mysa*ler*
    Jo, man försöker ju mysa när älskling är väl är hemma.. Men han sliter ont av tiderna själv också nu, vill vara med familjen på mer normala tider åtminstone ibland.. Nu ska han få nytt schema efter 8 januari, sedan har han blivit lovad en tjänst 1 feb, så vi håller tummarna att det blir bättre tider.
    Många kramar från mig
  • Lakrits

    Välkommen ekorrfamiljen och lotts! Kul ni hittat in till oss.
    Läget idag med er alla?
    Här är det "berg och dalbane dag".. Har värk till max, gråter och surar samtidigt.. stackars min familj, huvva vad jag lider med dom*suckar*
    Hoppas ni alla har en bättre dag än jag!
    Många varma kramar

  • Lakrits

    Jag har inte kunnat jobba på många år och har hel sjukersättning. Är också föräldrarledig f.n med liten som är 7 månader.
    Skulle ljuga om jag skrev att jag stortrivs med att vara hemma! Är mysig att få umgås och se min minsting växa upp, men jag saknar vuxen kontakt och tempot ute i samhället.
    Samtidigt vet jag med facit på hand att jag snabbt blir utmattad av jobb/studier/rehabilitering. Har gjort många försök och dessa har alltid slutat med att jag blivit sämre och det har tagit lång tid för mig att komma igen.
    Åh, vad jag önskar jag fick vara frisk igen.. Jag har så mycket drömmar och så mycket som jag inte hann göra. Nu lever jag för mina barn, men ibland undrar jag.. Hur ska jag kunna ge av mig själv, när inget fyller på mig??
    Jag har otroligt svårt att släppa kontrollen, det är ofta jag önskar att tvätten eller disken kunde få stå då jag har för ont, eller helt enkelt inte känner för det. Min tid när bebisen sover går tyvärr åt till att röja upp här hemma.
    Nu är det dags för sängen!
    god natt alla tjejer!

  • Lakrits
    JuliaåRonjasmammis skrev 2007-12-28 00:18:48 följande:
    Skickar en sen lite natthälsning till er värkisar!!Ja, inte är det lätt, ett heltidsjobb att vara sjuk ibland, ganska ofta tom!!Själv är jag 100% sjukskriven till årsskiftet, ska till af's spec rehab den 7/1, får se vad det ger. Målet är väl att åtminstone kunna jobba 25-50%, men allt beror ju på vilken sorts arbete och restid osv. Jag bor ju "på landet" en bit utanför Sthlm, 2 km till bussen som går 1 ggn/h, inte tal om att jag kan åka kommunalt!Jag har arbetat med reklam/marknadsföring och även som frilansskribent, så jag hoppas kunna etablera mig igen inom det området. Inte lätt i dagens konkurrens. Men å andra sidan är jag inte rädd för att vidga vyerna heller, bara jag klarar av jobbet ifråga.Arbetet för mig har alltid varit viktigt, att vara självförsörjande (vilket jag inte är idag, med F-kassa & makens lön som stöd...) och inte behöva lita på partner eller föräldrar. Sen är det en stor del av min identitet; min hjärna, mitt yrkesliv, att vara med i ett större sammanhang osv. Vi är alla olika, men ändå så lika! Det sköna i den här tråden är att man kan vara sig själv, precis så skröplig eller hyfsat bra som man är den stund man skriver!!Tack alla för att ni delar med er av erfarenheter! Sov så gott & kramar/Kim
    Ja, jag håller med dig Kim... det som är sååå kanon med denna tråd är att vi kan vara oss själva. Inga masker behövs utan man delar med sig av sitt liv precis som det ser ut, just i skrivandets stund.
    Är så glad att vi har varandra härinne, Vi med all vår erfarenhet skulle kunna göra stor skillnad ute i samhället när det gäller kronisk värk!
    Ha det bra tjejer!
    Kram//Lakrits
  • Lakrits

    Hej Flickor!! Välkommen alla nykomlingar!!
    Hoppas ni har det bra och laddar upp inför årets sista dag imorgon!!!
    Tänkte kasta ut en fråga åt er och se vad ni tror..

    Sista tiden har jag varit så oerhört trött, både i kropp och själ. Haft en yttre och inre stress också sista månaden som sätter sig på huvudet.

    Jag kan prata med någon i telefonen för att sedan inte kunna återge samtalet åt min man några timmar efteråt.. Har inte en susning vad personen jag pratade med sa.
    Kan heller inte berätta om min dag, då jag inte kommer ihåg om det var idag, eller igår en viss sak hände.
    Tankar snurrar hela tiden och på nätterna ligger jag vaken och kan inte sova..

    Jag känner mig som ett UFO, kan inte hänga med i ett samtal, glömmer spisen på, och måste skriva upp på post it lappar viktiga saker jag inte får glömma. Har sämre koncentration än vanligt, och hänger inte längre med i filmer eller nyheterna på tv.

    Jag känner mig hela tiden så super stressad och distä..
    Kroppen värker från morgon till kväll, och jag har haft huvudvärk sista veckan varje dag.

    Vad tror ni?? bara ökade fibro besvär, eller en utmattningsdepression på G????

    Många kramar från Lakrits

  • Lakrits

    Tack CissiLalia, Annapanna, ekorrfamiljen!!
    ja, det är nog stressrelaterat tror jag också.. Känns exakt som du ekorrfamiljen beskriver, som att hjärnan har stängt av och går på sparlåga.. Väldigt jobbig känsla, jag undrar ofta om jag är helt normal!!!!! Det har varit lite för mycket här ett tag, känns inte som jag har någon egen tid alls heller för mig själv och det sliter just nu....
    Ha det så bra tjejer!! Kramar

  • Lakrits

    Hoppar in och hojtar GOTT NYTT ÅR till er alla fina mysiga tjejor härinne!!
    Ni betyder så mycket för mig hela bunten och jag är såååå glad att denna tråd finns!!
    Ikväll ska vår familj äta gott, ha tv,e spels turnering samt mysa tillsammans tills nästa år!!
    Sköt om er!! Många kramar//Lakrits

  • Lakrits

    Tjoho.. jag får vara först ut på tråden år 2008... Kul!
    Hoppas ni alla har det bra årets första dag.
    Här är det värkigt och tröttsamt, väntar bara tills jag får gå och sova!
    Sköt om er!! Kram//Eva

  • Lakrits

    Mycket bra smärtskala..
    Fru U skrev 2008-01-02 11:52:38 följande:


    Jag har äntligen hittat en smärtskala som jag faktiskt tycker är vettig och det är Andera Mankoskisfrån endoliv.se
    Andrea Mankoski har skapat en smärtskala som tar hänsyn till de fysiska reaktionerna på smärtan. Med denna skala blir det lättare att mäta smärtan på samma sätt från dag till dag.

    Ingen smärta alls.
    Mycket obetydlig irritation - enstaka mindre stick/hugg av smärta. Ingen medicinering behövs.
    Obetydlig irritation - enstaka kraftiga stick/hugg av smärta. Ingen medicinering behövs.
    Irriterande nog att distrahera. Milda smärtstillande medel (Alvedon, Ipren, Neurofen etc) tar bort all smärta.
    Kan ignoreras om du är ordentligt engagerad i ditt jobb, men är fortfarande distraherande. Milda smärtstillare tar bort smärtan i 3-4 timmar.
    Kan inte ignoreras mer än 30 minuter. Milda smärtstillande medel dämpar smärtan i 3-4 timmar.
    Kan inte ignoreras mer än korta stunder, men du kan fortfarande jobba och delta i sociala aktiviteter. Starkare smärtstillande medel (kodein, morfinpreparat etc) dämpar smärtan i 3-4 timmar.
    Smärtan gör det svårt att koncentrera sig och stör sömnen. Du kan fortfarande fungera, men med ansträngning. Starkare smärtstillande medel är bara delvis effektiva.
    Fysisk aktivitet starkt begränsad. Du kan läsa och konversera med ansträngning. Illamående och yrsel träder in som en del av smärtan.
    Oförmögen att prata. Skriker eller stönar okontrollerat. Nära delirium.
    Medvetslös - smärtan får dig att svimma av.
  • Lakrits
    Annapanna1975 skrev 2008-01-03 22:18:28 följande:
    Kram på dig själv, CicciLalia!Här är ytterligare en som ska va igång 30 minuter per dag (promenera). Och låta bli socker (godis, glass, kakor, läsk)...Min kropp liksom brinner, det har den gjort i flera veckor. Kan inte beskriva känslan på annat sätt, den liksom brinner inuti, främst i tender points, och massor i nacken.
    Känner igen det du beskriver om den brinnande känslan. Har främst detta i nacken och det är hur obehagligt som helst.
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?