Inlägg från: Lakrits |Visa alla inlägg
  • Lakrits

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Nu fick jag till det också!

  • Lakrits
    TuvaLi skrev 2007-12-17 23:08:37 följande:
    Urk, kännermig konstig i kroppen idag/kväll... det känns som myrkryp samtidigt som det värker i benen.. kan man verkligen känns så???Sen när jag tar Tryptizolen 2 tabletter a´10mg så blir jag helt konstig dagen efter, Jag skulle LÄTT kunna sova en hel dag på dessa piller!!!! måste jag verkligen äta dessa hemska tabletter. På läkaren verkade det som att jag va den enda i världen som kände av biverkningar på den men när man läser här inne så är det ju många av er som inte blivit hjälpta eller fått biverkningar. Konstigt, eller är det jag som är knäpp??Börjar jobba den 14 januari, gruvar och längtar samtidigt. Nån skrev att jag kanske får migrän av stressen inför jobbet. MInns inte vem av er (nixXi eller DIsan???) men jag tror inte att det är därför. Värken i käkarna kom efter sista förlossningen eller om det var efter tandläkarbesöket efter nyår... kom inte ihåg, och då hade jag ju knappt nån tanke på jobb samt att jag ej åt tradolan eftersom jag ammade. Sen blev den värre och jag fick ofta huvudvärk om jag inte tog nåt för värken i käkarna, vilket gjorde att jag tillslut var tvungen att sluta amma eftersom jag började med tradolan igen.Iaf, ikväll är ingen bra dag. Mår pyton.....
    Hej TuvaLi!

    Jag skrev och frågade om dina ökade besvär med migrän kan ha ett samband med ev stress inför jobbet!! Vet så otroligt lite om detta, trots jag har många i min omgivning som är drabbad.

    Oavsett varför du har det, så måste det vara enormt jobbigt att behöva det + andra värken!

    jag hoppas att du fått ha en bättre dag idag än du verkat ha igår!

    Skickar dig många kramar
  • Lakrits
    TuvaLi skrev 2007-12-19 13:13:24 följande:
    Lakrits: aha va det du som skrev! ja iaf, så har jag haft ont i käkarna hela detta året, och huvudvärken kommer därifrån känns det som, eller från nacken. Och det måste ju innebära att det inte är varken stress eller tradolan som gör att jag får migrän, eftersom jag inte åt dessa tabletter då. Jag ammade. Idag har jag en betydligt bättre dag än igår. Skönt! Har pratat med jobbet idag, ska ringa dit igen bara Isaac kunde somna nångång. Jag skulle oxå behöva vila. Har inte sovit så bra inatt. Kom på vid 21 att jag glömt ta Tryptizolen så då vågade jag inte ta dem eftersom jag skulle på 1-års kontrollen idag med min lilla son.
    Huvudvärken som jag får är verkligen jättejobbig, det har nästan blivit en stress i sig. Jag är så rädd att jag ska få ont i huvudet när jag åker bort att det nästan stressar mig och så får jag kanske huvudvärk bara av detta. Jag verkar ha hamnat i en massa onda cirklar som jag ej tar mig ur. Tänk om mina problem är neurologiska??? men det borde de väl ha sett på blodprover o annat...eller...??
    Tack Lakrits för alla varma kramar du skickar mig. Om du visste vad det värmer!!
    Kramar dig tillbaka!Vad är Hortons? har tänkt fråga er länge nu men glömt bort det.
    Vassegod!! jag tycker du verkar vara en pärla, som någon skrev tidigare.. *ler* Följer det du skriver, nickar ofta instämmande när du beskriver hur du mår osvosvosv. Jag lider också med dig eftersom du har det så tungt med all din migrän och med din värk.
    Det räcker ju mer än väl att ha värk i kroppen, man behöver ju inte ha det i knoppen dessutom.
    Nu är det dax för sängen(för länge sedan ser jag nu)..
    Varma kramar till dig TuvaLi och till er andra på tråden!
  • Lakrits
    NiXxI skrev 2007-12-19 21:45:53 följande:
    Jag har så många frågor och funderingar just nu.Är väldigt nerstämd och ledesn....kan inte acceptera min smärta alls just nu.Finns det forskning kring Fibromyalgi? Pågående forskning? För vad jag har förstått så finns det inget botmedel, inga svar och ingen direkt medicinering eller behandling som tar bort värken.Ska det vara så här i resten av mitt liv?Varför syns inte det någonstans i kroppen? Varför är en sådan påtaglig värk så osynlig? Ibland känns livet så väldigt inte värt att leva, fast jag aldrig skulle vilja dö.Jag saknar den jag en gång var...pigg...frisk...orkesfull....energisk och positiv.Nu är allt antingen hur bra som helst eller väldigt, väldigt mörkt...aldrig mellanting...aldrig medium...aldrig lagom.Usch....när kommer accepterandet? Är så otroligt ledsen.Vill bara att någon säger att de hittat botmedlet och allt kommer bli som förr.Förlåt för mitt otroligt deppiga inlägg, men jag har verkligen ingen bra dag alls.Var kram till er alla och tack för att ni finns, lyssnar och delar med er
    Hej NixXi!
    Precis samma som du skriver känner jag också ofta.. Man funderar vad det är för mardröm man befinner sig i, allt man vill är att hitta någon botemedel som gör att man få blir frisk.
    Tänk om man vetat att man skulle sitta här sjuk nu, herregud vad mycket jag passat på att göra innan som jag aldrig hann med.
    Att ha en kronisk sjukdom är ju en stor sorg, speciellt eftersom den är livslång.
    Vissa dagar känner jag tydligt att jag försöker motarbeta kroppen, därför att jag är så ARG på den!
    Men det kommer ju surt efteråt, fast just då pressar jag den till max.
    Jag har inte en dag som jag inte gråter över min situation, inte en enda dag då jag vaknar helt utan värk.. den finns alltid där, som en oinbjuden gäst.
    Hoppas du haft en bättre dag än du hade igår!
    Många långa kramar//Lakrits
  • Lakrits
    Annapanna1975 skrev 2007-12-20 20:37:39 följande:
    Lakrits,det med sorg känner jag igen. Kan säga att för några år sedan, när jag läste beteendevetenskap, läste jag en bok som heter Kris och Utveckling, av Johan Cullberg. När jag läste kapitlet om ålderdomens sorg insåg jag att det var det jag gick igenom. För en livslång sjukdom handlar inte om att hantera att man fått en sjukdom, som att bryta benet, som läker efter ett tag. Det handlar om sorgen att man förlorat sin kropp, sina möjligheter, FÖR RESTEN AV LIVET. Då först kunde jag förstå varför sorgen var så djup, så smärtsam, varför sorgearbetet tog så lång tid...Kram på er alla!
    Ja, precis så är det ju!! En enorm sorg!!
    Jag tror med handen på hjärtat inte att jag accepterat till fullo att jag har fibro och det är 5 långa år sedan jag fick min dom!
    Många månader efter jag fick min diagnos, började jag fundera i banor som; jag har lurat hela sjukvården, jag har inte fibro....Läkaren som gav mig diagnosen kan säkert inte sitt jobb, han var nog stressad just den dagen och plockade en lämplig diagnos, jag inbillar mig säkert bara att jag har värk i hela kroppen osvosvosvosv.. Helt sjuka tankar, men säkert väldigt vanliga när man går igenom en kris och sorg över att ha en kronisk sjukdom.
    Jag glömmer aldrig den dagen jag fick diagnosen. Min mamma sa under min utredningstid-vad som helst bara det inte är fibro(hon har det nämligen själv).. När läkaren berättat att det var det, lämnade jag mottagningen och skulle helt normalt gå ut och handla julklappar till mina barn. Det var 19 dec 2002.
    Det var fullt med folk som vanligt i juletider och jag tittade på folk som jag mötte och blev förvånad att livet gick vidare som vanligt. Folk gick och småpratade med varandra och stressade vidare, jag gick i min egen värld och fattade INGET!
    Det blev inga julklappar den dagen. Landade hemma efter ett planlöst vandrande på stan i 3 timmar.. Då kom tårarna! Tror jag grät mig igenom hela jul och det enda jag kunde känna mitt i alla andras julglädje var en tomhet större än jag någonsin känt.
    Kramar om er alla på tråden!
  • Lakrits
    Annapanna1975 skrev 2007-12-21 19:27:48 följande:
    Hej tjejer!Nu har jag julpyntat lite, med Carola i bakgrunden... Det känns kul och äntligen "juligt".Hade egentligen tänkt baka bröd oxå, men... jag skiter i det!Ha det gott, tjejer, och om jag skulle missa det:GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
    GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR till dig också Annapanna!! Det gjorde du rätt i, som struntade i bakningen.. Det finns jättefina och GOTT bröd i affären som någon som orkar med har gjort.
    Det blir en Light jul för vår familj i år. Har inte orkat med all bakning och måsten hit å dit. Varit illa i värken sista dagarna.. och faktiskt så känns det helt ok när jag kikar in i skafferiet och ser alla köpes kakor. I år ska vi lägga krutet på att umgås och bara vara. Inte stressa runt till kl 15 på julafton, då man sätter sig framför kalle och somnar av utmattning...
    Ha en underbar kväll alla töser!
  • Lakrits

    Kikar in och önskar er alla på tråden en riktigt GOD JUL!!!
    Ta hand om varandra och passa på att njuta av julen också!
    Många kramar//Eva

  • Lakrits

    Angående foglossningar under graviditeten, så var jag helt handikappad av dessa under min sista grav.. Kunde knappt gå från v 30 och fick besvären tidigt, redan i v 10. TENS, akupunktur fungerade inte.. så jag låg mest och var fången i vår lägenhet lång period. Aldrig har jag känt mig så utlämnad och oduglig som då.. Sista 10 veckorna av gravven var endast jobbiga och jag räknade dagar tills jag skulle föda. Nu har jag endast kvar lite foglossnings besvär, men det är fibro smärtorna som tagit över igen.
    Är glad iaf att mina fibro smärtor inte gör mig så pass handikappad att jag inte kan vara ute och gå, fattar inte hur man stod ut där i lägenheten, dag ut och dag in...

  • Lakrits

    Hoppas allt är bra med er alla denna annandag jul!
    Jag och familjen har haft en lugn och skön jul, något vi tänker anamma varje år hädanefter. Vi köpte kakor, och gjorde det väldigt lätt för oss! Så denna jul somnade jag inte framför kalle, utan orkade umgås med familjen hela kvällen!
    Vår minsta kille åt julpapper och allt var gemytligt*ler*

    Tillbaka nu till vardagen för oss iaf idag. Min man har varit ledig på julafton och juldagen, men idag har han jobbat och ska forts med det 10 dagar framöver i sträck.
    Sitter här hemma och deppar, känner mig så otroligt ensam ibland.
    Har ju fullt med barn vissa dagar, men ingen vuxen att dela tankar med.. Saknar ett normalt liv med min man, att man äter middag tillsammans, tittar på tv på kvällen, somnar bredvid varandra..
    Nu blir det så sällan. Min man jobbar på butik, och har nästan alla sina pass på eftermiddag till kvällen. Min högsta önskan är att han kan få ett annat schema som han sökt om, så det iaf kan bli 50/50 dagpass och kväll.. Nu är det 100 kväll.

    Värken har varit ok sista dagarna, men har nog tyvärr pajat magen med pronaxen. Magkatarr, vad e det??
    Nu slänger jag dessa tabl, klara dom inte och har aldrig gjort, men är dum och försöker ändå!

    Sköt om er! Kramar

  • Lakrits
    CissiLalia skrev 2007-12-26 16:30:49 följande:
    jag har haft kronisk magkatarr senad gymnasiet..fick de av stress och nu komemr de å går som de vil lmed sura uppstötningar halsbränna å hugg i magen:(
    Fy vad jobbigt för dig, jag tycker gott och väl att det räcker med några dar på raken.. då har jag fått nog redan! Klarar du av att äta anti inflammatiorisk? eller äter du andra värk tabletter?
    Förstår igentligen inte varför läkaren envisas skriva ut tabl mot inflammation, då fibro inte hör till detta.
    Ha en trevlig kväll/Kram
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?