Inlägg från: Lakrits |Visa alla inlägg
  • Lakrits

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Fru U skrev 2008-01-25 13:18:54 följande:


    Det tar många år att acceptera att man är sjuk, att man inte kan göra allt som man vill. Jag blev sjuk som 13-åring (i en tarmsjukdom) och när var runt 20 slog all annan värk till men jag försökte leva som vanligt i alla fall. Vägrade låta sjukdomen stå i min väg vilket ledde till att jag för sju (snart åtta) år sen gick ordentligt in i väggenDå tvingades jag acceptera att jag inte har samma förutsättningar som alla andra och att sjukdomarna faktiskt begränsar mitt liv. Att stånga huvudet blodigt i ett försök att ändra det som inte går är lönlöst, bättre att satsa energin på det man faktiskt kan göraKram
    Du har såååå rätt i det du skriver fru u, Man måste acceptera att ens sjukdom gör en begränsad, så till vida att man inte kan eller bör försöka leva som man gjorde innan man blev sjuk. Det är en sorg som tar många år att landa i och bearbeta.. jag har dagar då jag accepterar min situation, men lika många dagar då jag försöker gå mot kroppen, trots all erfarenhet jag skaffat mig under dessa 7 år jag varit sjuk. Det tar tid och måste få göra det också.. Kram
  • Lakrits
    Annapanna1975 skrev 2008-01-25 16:59:25 följande:
    Hej vänner!Jag har löst FL-problemet (har Opera) genom att skapa en mapp som ligger i panelraden och där ha direktlänkar till de sidor jag oftast besöker. Löser också¨problemet med att man inte kan komma åt sina bloggfavoriter utan att klicka in sig på sin egen blogg!Jag mår inte sämre än vanligt, har fortfarande svårt att sova ordentligt nattetid men inatt gick det bra. Sitter och läser humorböcker nu för att hålla humöret uppe - en vän till mig har fått hjärtinfarkt och ligger nedsövd på intensiven. Bara familjen får besked om hans tillstånd och jag vill inte tränga mig på... Har skickat blommor till hans fru dock, med ett "tänker på dig-kort".Kram på er alla här inne!
    Hej Annapanna!
    Jag hoppas det går bra för din vän och att han klarar sig, Måste kännas tungt att inte veta vilket håll det går åt!!
    Humorböcker är underbara när man är och svajar mellan upp och ner..
    Jag brukar kolla på barnfilmer när det känns tungt.. Tittade häromdagen på "hajar som hajar". Har sett den många ggr innan, men det är helt enkelt suverän!
    Ha en trevlig helg alla goa tjejer härinne!
    Kram/Lakrits
  • Lakrits
    Annapanna1975 skrev 2008-01-25 21:27:03 följande:
    Hej igen tjejer!Min väns fru ringde, tackade för blommorna (och omtanken) och berättade att han är bättre, även om de fortfarande inte vet om han klarar sig. Han fick 3 hjärtstillestånd innan de fick igång hjärtat igen, men nu slår det för egen maskin (fast de fick operera in något hjälpmedel). Han är fortfarande medvetslös men däremot har de kunnat byta ut respiratorn mot syrgasmask och värmt upp honom till normal kroppstemperatur (för blodets skull kylde de ner honom). Läkarna är försiktigt optimistiska men vågar fortfarande inte säga om det kommer att gå bra, alltså om han kommer att vakna upp, och - om han vaknar upp - om han kommer att kunna fungera. Men det känns bra att ha fått information, också om att hans fru har deras barn hos sig och att de har ett starkt nätverk!Som jag - tackar innerligt för er omtanke!
    Jag håller tummarna för honom att han klarar sig igenom detta. Det verkar ha varit väldigt kritiskt. Men försiktigt optimistiskt är ju bättre än väldigt kritiskt.
    Skickar en stor kram till dig och hoppas du trots allt har en hygglig dag!!
  • Lakrits

    Välkommen in Trulsa1985. Stort grattis till bebben i magen!

    Hej på er andra töser!!
    Idag mår jag rätt ok, men har fan så ont i ena foten. Har inte en susning om vad jag gjort, om man stukar foten borde man väl känna detta?????.... Å andra sidan kanske jag varit elak på min man i sömnen och gett honom en jäkel *ha ha*!
    Det började lite smått igår, har inte direkt blivit bättre. Lite värmeökning men markant..
    Det lär väl visa sig vad som händer..(och fötter*flinar*)
    Ha en trevlig lördag och ät mycket godis, det ska jag göra!! Kramar

  • Lakrits

    Hej alla fina och trevliga tjejer.. Här kommer en stoooor kram från mig och ett kyligt Östersund.. vaknade i morse till gosssen skön sång, vid 7 tiden, ställde mig på ett iskallt golv och tjöt till!!!!!! Vi har onekligen något fel på vårt element därinne.
    värken är bajs idag, och påtal om bajs..

    NiXxi, jag tycker också det låter som hemorrojder du fått. Har eländet själv och det kombinerat med ISB, växlande stenhård och mjuk avföring, så blir det ont som attan.
    Blod i själva avföringen, är inte bra alls, det måste du kolla upp omgående. Många tarmsjukdomar ger som första symtom b.la blod i avföringen. Är du minsta lilla osäker varför du blöder bör du nog kolla med läkare för säkerhetsskull.

    Kim, häftigt med svart hår!!! Säger sonen är det ser COOLT ut, så kan du nog räkna med att det är klart godkänt!! Dom säger ju inte coolt till vad som helst nuförtiden*ler*.. Lycka till med hur du än bestämmer för att göra!

    TuvaLi, Hoppas det inte är något jätte allvarligt som hänt, berätta sedan någon gång om du orkar/vill. Vi finns här inne och väntar bara på att få stötta dig!!

    Disan, ska tipsa min karl att nästa gång jag vill bada så får han ge mig helkroppsmassage han också*ler* förstår du somnade gott sedan!!

    Annapanna, hur har det gått för din vän på sjukhuset?? Håller tummarna att det stabiliserats ytteligare!!!! Kramar från mig!

    Trulsa1985, Använd vädret som skäl till att inte behöva gå utanför dörren, mer än korta kiss stunder för dina håriga vänner.. Jag har själv alltid anledningar till attt inte ta dagliga promenader.. det regnar, solen skiner rakt in i vagnen på bebisen, det blåser för mycket(min frisyr blir förstörd), osvosvosvosv*flinar*. Enligt mig finns det alltid en anledning till att stanna inne!! Ta hand om magen och dig själv!

    Till er andra också Mängder av kramar från mig

  • Lakrits

    En annan sak som jag kom på angående godis och sötsug..
    Herregud som jag kämpar hela vinter halvåret... jag tänker alltid samma sak under dom mörka månderna, i sommar ska jag vara smal och brun. Men varenda sommar är jag BLEK och FET*ha ha*
    Dom där löftena om mer promenader och mindre godis, försvinner bland alla marabou papper och glass paket*flinar*
    Nä, jag har gått upp mer än vanligt sedan jag fick lill juvelen, nu måste jag skärpa mig..
    kramis

  • Lakrits

    Sossiq: vad bra att veckan med barnen gick bra!! Skönt att din man är tillbaka nu!! Hoppas också du får hjälp genom kommunen!!

  • Lakrits
    Annapanna1975 skrev 2008-01-28 17:58:04 följande:
    Nyheter om vännen! Han har vaknat upp och t.o.m. lyckats resa sig ur sängen, däremot inte prata. De ska flytta honom imorgon till ett lasarett på hans hemort, vilket betyder att han inte verkar behöva specialisthjälp längre!
    Åh, vad skönt!! Nu kan du andas ut Anna!! Jättegoda nyheter!
    Kramar//Lakrits
  • Lakrits
    Trollmillan skrev 2008-01-28 21:38:55 följande:
    Hej alla! Hoppas ni har det bra, trost värk. Jag är en tjej på 25 år som fick besvär med värk efter min första grav -05. 1,5 år senare (nov.-06) fick jag diagnosen fibromyalgi. Jag äter tryptisol och blir nästan helt hjälpt från smärta med den! Visst har den biverkningar bla att jag blir tröttare än vanligt, men det är det värt! Nu är det så att jag är gravid igen och måste sluta med medicin om en v. Utan medicin har jag skov (3 dagar smärta, bättre 1, 3 dagar osv)som innebär att jag knappt kan röra mig.. Bland mycket annat låser det sig så fruktansvärt i bröstbenet, vilket gör att jag inte kan röra överkroppen, nacken, huvudet eller armarna nästan alls. Bara en enkel grej som att diska gör min till "ett paket" resten av dagen. Iallafall, så är jag väldigt orolig för hur jag ska kunna föda på vanlig väg när jag är i såhär dåligt skick?! Jag ska till Spec. MVC på onsdag för att diskutera ett ev kejsarsnitt. Jag skulle gärna vilja veta hur det gått för er andra som fött? Vanligt eller kejsarsnitt? Hur lång tid tog det att återhämta sig? Ni får jättegärna ge mig era synpunkter på vad ni tror är bäst! Tack för ni orkade läsa!
    Hej Trollmillan!
    Till att börja med vill hälsa dig välkommen in hit till oss!Grattis även till bebis i magen!
    Jag skulle föda vår Liam vaginalt, men det blev ett akutsnitt efter en misslyckad igångsättning.. När jag födde mina andra killar (har 4 äldre söner också), så hade jag ännu inte insjuknat i fibron. Alla dom födde jag naturlig väg, men minsta juvelen har alltså en alldeles egen dragkedja i min mage numera*ler*.
    Så jag kan alltså bara svara på hur det är att bli snittad när man är sjuk med fibromyalgi. Jag tror med handen på hjärtat inte att såret gjort mindre ont om jag inte haft fibro, när jag blev snittad. Det gjorde djävuvlskt ont ändå! Men snäll personal på BB pumpade mig full med morfin första dagarna, det var bara när jag fick smärtgenombrott som jag plågades rejält av sårsmärtan.. Då hade jag så ont att jag skakade av värk. När jag kommit hem hade jag väldigt ont direkt från morgonen i såret, men efter att jag kommit på benen så blev smärtan mindre. Jag återhämtade mig helt från snittet ca 3 veckor efteråt. Idag är det inget jag ens tänker på, att jag blivit snittad!! Hoppas du får bra hjälp på spec mvc och att ni tillsammans kan ta ett beslut som känns bra, om vaginal fl eller kejsarsnitt!
    Kram//Lakrits
  • Lakrits
    Trollmillan skrev 2008-01-29 11:57:59 följande:
    Tack så mycket, Lakrits! För att du svarade och för gratulationen Det känns jättemysigt att vara gravid igen. Men jag är orolig till och från över hur allt kommer att gå.. framför allt med fibron, om den blir bättre/sämre än innan, hur jag klarar av att ta hand om en bebis och så vidare. Men jag har ju inget val; det är bara att bita ihop de jobbiga dagarna! Vet nårgon förrästen om det går att äta någon värktablett när man ammar?Så det var så jobbigt (du hade ont så länge) efter snittet.. Det känns i och för sig bra att du inte tror att det var värre för fibron. Jag förstår ju att det är en omfattande operation och ett ordentligt "sår"! Hade du ett skov efter förlossningen pga hormonförändringar? Eller var du ganska som vanligt? Min BM sade att det är vanligt att man får ett ordentilgt skov efter förl, men dom vet inte vad det beror på.. hormoner/påfrestning av förlossningen/annat.. Att bestämma om jag ska föda vaginalt el. med snitt känns ibland som att välja mellan pest eller kolera! Jag är jätterädd för snitt! Någon mer som kan ge sin sunpunkt? Ha en bra dag! KRAM
    Hej igen!
    Alvedon kan du äta när du är gravid och ammar utan någon som helst risk för bebisen!! Det gjorde jag när jag ammade.
    Jag fick tyvärr tillbaka full styrka av fibro värken när jag fått Liam. Tog någon/några veckor, sen var snurren i gång på allvar igen. Hade mest problem med foglossning under gravven, trodde då jag var fri från fibrovärk, men jag är nu i efterhand ganska inställd på att det vara fibron som satt i fogarna istället för det normala stället(nacke/axlar). Hoppas du förstår vad jag menar nu!! Skriver luddigt ser jag!
    Kejsarsnitt är ju en omfattande operation med sårsmärta och restriktioner ang att man inte får lyfta första veckorna efteråt. Men en vaginal förlossning är ju också en påfrestning för kroppen, så det är ju som du skriver, som att välja mellan pest och kolera. Hoppas personalen på spec mvc kan reda klarhet i dina tankar och funderingar. Jag känner igen din tankegång, för som du skriver att du tänker, så kände jag till å från hela gravven, hur ska man orka med bebis, hur ska min kropp klara av fl med all smärta som en sådan medför, hur mycket ska tröttheten förvärras iom nattvak med en bebis.
    Men undan för undan har bitarna hos oss fallit på plats. Visst är jag stundvis dötrött, men samtidigt har vi ju ett lyckopiller här nu på 8 härliga månader. Jag har mycket värk, blir mer dom dagar man bär guldklimpen oftare. Men för mig har allt gått bättre än jag någonsin kunde förvänta mig!!
    Håller tummarna att det blir så för dig också!
    Många kramisar//Lakrits
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?