• Änglatuss

    Tips för att få bort möss och andra gnagare..

    Märkt att vi blivit berikade med små gnagare, igår då vi satt och kollade på tv sprang en liten mus över källargolvet... dom är ju bra söta men inte så trevliga att ha inomhus! Tyvärr nått som alla husägare drabbas av under vinterhalvåret men det måste finnas något som möss och andra gnagare inte tycker om...

    VI har INGEN katt, det räcker med dom odjuren som springer här ändå, (alla grannars)
    Vi försöker damsuga efter varje myskväll vi haft så det inte ligger smulor på golven märkt att det är soprent om vi glömt damsuga nån kväll!

    Råttfällor ska vi sätta ut, men ändå... råttgift vill vi inte använda, men det måste finnas nått dom inte gillar??

  • Svar på tråden Tips för att få bort möss och andra gnagare..
  • 061104
    ANOF skrev 2007-11-18 13:19:45 följande:
    Men problemet med vanlig rått fälla är att den bara kan fånge 1 råtta sen måste man tömma den. Den andra fällan som används mycket med mat olja i behöver man tömma först när den är full, har man en stor burk eller hunk kan man klara sig länge utan att tömma den, det är bra om man har mycket råtta att fånga.
    Jaha, &? Gott det kommer lukta om man INTE tömmer då?
  • Måne och Sol
    ANOF skrev 2007-11-18 13:04:32 följande:
    Jag rekommenderar att ni tillverkar en egen rått fälla av en burk som ni fyller med mat olja, sedan lägger man i kalas puffar på ytan. Råttan kommer hoppa i för att äta kalas puffar och drunknar då i mat oljan. Fällan behöver inte tömmas mellan varje råtta utan man fyller bara på lite mer kalas puffar. Annars tror jag nog att rått gift är enklast, men det ville ni ju intre använda.
    Åh fy! Du förespråkar alltså att man ska plåga ihjäl dem genom att låta dem drunkna i olja? Av de metoder jag hört talas om så var nog det en av de sämre.
    En minut är riktigt lång tid i sammanhanget.
  • Zaria
    ANOF skrev 2007-11-18 13:15:19 följande:
    Det är inte plågande för djuren. Det är en metod som är vanlig att använda och råttan dör på 1 minut.
    Så gör min pappa i garaget,fast han har någon tippkonstruktion på hinken med en ostbit på,och kol i vattnet så råttan skall sjunka...Fast jag tycker det är vidrigt och onödigt djurplågeri att göra så.
  • 061104
    Måne och Sol skrev 2007-11-18 13:20:59 följande:
    Åh fy! Du förespråkar alltså att man ska plåga ihjäl dem genom att låta dem drunkna i olja? Av de metoder jag hört talas om så var nog det en av de sämre.En minut är riktigt lång tid i sammanhanget.
    Alla djur MÅSTE plågas & dö tydligen...
  • Måne och Sol

    Familjen Söderström skrev 2007-11-18 13:13:07 följande:


    dumle??? ja får väl bege mej till mataffären också och köpa godis men men, tror vi ska skaffa sån där råttfälla där dom hamnar i en bur så får vi dränka dom, gillar inte dom där huvudet hugs av, sen har vi en liten tjej som är nyfiken också!
    Ett snällare alternativ är ju att bege sig långt bort med buren och faktiskt släppa dem. Jag kan inte begripa varför det skulle vara okej att dränka djur, det finns mindre plågsamma sätt.
    Och den lilla tjejen som är nyfiken... vad är värre? Att lära barn att man ska respektera andra varelser eller att lära dem att det är i sin ordning att plåga djur?
    För nog tusan är det plågsamt att drunkna, det måste alla i rimlighetens namn kunna förstå.

    Har ni kaninen inomhus? I så fall är en elektroniska manicken som skickar ut ljud inte så lyckad. Men annars så.
  • Änglatuss
    Måne och Sol skrev 2007-11-18 13:25:15 följande:
    Familjen Söderström skrev 2007-11-18 13:13:07 följande: Ett snällare alternativ är ju att bege sig långt bort med buren och faktiskt släppa dem. Jag kan inte begripa varför det skulle vara okej att dränka djur, det finns mindre plågsamma sätt.Och den lilla tjejen som är nyfiken... vad är värre? Att lära barn att man ska respektera andra varelser eller att lära dem att det är i sin ordning att plåga djur?För nog tusan är det plågsamt att drunkna, det måste alla i rimlighetens namn kunna förstå.Har ni kaninen inomhus? I så fall är en elektroniska manicken som skickar ut ljud inte så lyckad. Men annars så.
    ja har varit med om det också men då hittar ju dom rackarna tillbaka.... och det vill man ju inte... nej kaninen är utekanin!
  • Ex ungue leonem
    ANOF skrev 2007-11-18 13:15:19 följande:
    Det är inte plågande för djuren. Det är en metod som är vanlig att använda och råttan dör på 1 minut.
    Intressant,var står det någonstans?
    Den som är utan skuld kastar första stenen.
  • Måne och Sol

    Familjen Söderström skrev 2007-11-18 13:56:07 följande:


    ja har varit med om det också men då hittar ju dom rackarna tillbaka.... och det vill man ju inte... nej kaninen är utekanin!
    Det är nog inte samma som kommer tillbaka.
  • Måne och Sol
    HolaBandola skrev 2007-11-18 14:04:35 följande:
    Vi köpte en sån här: www.clasohlson.se/Product/Product.aspx funkar jättebra. Sen finns det liknande grejer som kostar typ 4 gånger så mycket, men ni kan ju börja med en sådan här..
    Bra idé, men då gäller det ju att inte kaninen är inom räckvidden.
Svar på tråden Tips för att få bort möss och andra gnagare..