Sanslösa summan för Björn Ulvaeus nya hus – betalade det dubbla

Björn Ulvaeus har köpt prinsessan Madeleines ex-pojkväns hus på Djurgården. Nu avslöjas sanslösa summan.

Björn Ulvaeus lyxhus på Djurgården.

I februari 2022 gick Björn Ulvaeus, 78, och Lena Ulvaeus, 74, skilda vägar efter 41 år som gifta. De senaste 28 åren i äktenskapet bodde ex-paret i en villa på Djursholm. Året efter skilsmässan sålde paret villan för 248 miljoner kronor, rapporterade Expressen. Det ska vara den näst högsta försäljningen någonsin i Djursholm. 

Sommaren 2022 stod det klart att Björn har en ny flickvän i form av skivbolagskvinnan Christina Sas, 52. Kort därpå flyttade Christina in i Björns våning på Östermalm i Stockholm.

Men nu har paret införskaffat sig ett nytt hus – och affären gick på en och en annan miljon. 

Björn Ulvaeus och Christina Sas.

Köpt Jonas Bergströms villa på Djurgården

Det är Svensk Damtidning som avslöjar att Björn har köpt en lyxiga Villa Stora Astringe på Djurgården i Stockholm. Det gula sekelskifteshuset är 285 kvadratmeter stort och har en vacker utsikt mot vattnet. 

Men det är inte vem som helst som bott i huset tidigare. Björn köpte nämligen bostaden av  Prinsessan Madeleines ex-pojkvän Jonas Bergström och hans hustru Stephanie Bergström. Enligt uppgifter till Expressen betalade Jonas Bergström och Stephanie cirka 30 miljoner kronor när de köpte villan 2019. 

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström 2009-

Sanslösa summan för huset 

Men Björn fick gräva betydligt djupare i fickorna för att få Villa Stora Astringe i sin ägo. Paret Bergström hade nämligen inte tänkt sälja huset, men efter att Björn sökt upp Jonas Bergström gav han paret ett erbjudande de uppenbarligen inte kunde tacka nej till. 

Enligt Svensk Dam så betalade Björn det dubbla för Villa Stora Astringe. Ulvaeus ska alltså ha betalat hela 60 miljoner kronor för huset.