Christer Sjögren slutar helt – dystra beskedet: ”Dagen är här”

Christer Sjögren har en lång och gedigen karriär bakom sig. Nu avslöjar han att det är dags att gå i pension. 

Då går Christer Sjögren i pension

Christer Sjögren, 74, och hans ikoniska dansband ”Vikingarna” har släppt många hits som toppat listorna genom de många år som bandet varit aktivt. Med superhits som ”Leende guldbruna ögon” och ”Till mitt eget Blue Hawaii” är Christers röst välbekant i många hushåll.

I december 2022 kom beskedet att bandet släppt albumet ”The Final Tour – Live In Concert”, ett album som är en liveinspelning från Cirkus i Stockholm tidigare under året där ”Vikingarna” samlat bandets allra största och legendariska hits.

Nya Vikingarna!

Då går Christer Sjögren i pension 

Under 2024 har Christer och hans ”Vikingarna” varit ute på, vad de uppger, är sina sista konserter. Men Christer Sjögren har även en spektakulär solokarriär, och under hösten tar han sig an några av landets största konserthus med turnén” The Best of Christer Sjögren – Amazing Grace”. 

Men sedan får det vara nog. I en intervju med Allas berättar sångaren att dagen för pensionen är kommen:

– Allting har ett slut någon gång, även om det kommer att kännas väldigt konstigt att inte stå på scenen och möta sina fans mer då den dagen är här. Jag fick ju som alla andra artister känna på det under pandemin och det var väldigt märkligt att för första gången i sitt liv vara arbetslös. Jag har ju haft den stora förmånen att kunna jobba med musiken på heltid ända sedan jag var 18 år. 

Christer Sjögren har bestämt sig för att gå i pension.

Christers sorg

Men det är inte med lätthet som Christer lämnar scenen. Däremot tror han inte att ett plötsligt avslut är vägen att gå. 

– Självklart kommer jag att sakna kickarna jag får av publiken, som mer eller mindre är omöjligt att få någon annanstans. Men jag kan ändå inte säga att jag är rädd för att sluta. Däremot tror jag på en långsam nedtrappning i stället för att helt plötsligt bara lägga av efter att ha haft många spelningar. Då ärdet nog lättare att ställa om och an­passa sig, förklarar han för tidningen. 

Christer Sjögren hälsar på kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Det ska han göra efter pensionen 

När Christer Sjögren kliver av scenen för sista gången, väntar ett betydligt lugnare liv. I 50 år har Christer varit gift med hustrun Birgitta, i ett stort hus med en stor trädgård strax intill Vänern. Tillsammans har de dottern Charlotta och barnbarnen Norah och Nellie. 

– Jag älskar att vara morfar och att träffa barnbarnen så mycket som möjligt. De bor bara sju kilometer från oss på Hammarö. 

Han oroar sig inte för att inte ha något att göra efter pensionen. Det är mycket arbete i det stora huset. 

– Vi har ju också en stor trädgård som behöver skötas om. Vissa delar lejer vi bort, men framför allt hustrun gillar att pyssla i rabatterna och odla. Jag brukar få hjälpa till att bära tunga jordsäckar, men rycker även in och gör annat också. Fast gröna fingrar har jag nog inte riktigt, det är mer min fru som står för den delen, berättar Christer. 

Christer och Birgitta Sjögren har varit ett par sen de var 19 år gamla.