Gravida Alba Augusts ärliga ord om måendet: ”Ville liksom avsluta”

Alba August och pojkvännen Pontus Winnberg väntar sitt första gemensamma barn. I en intervju med TT berättar Alba att hon mådde oerhört dåligt under graviditetens första tid. 

Alba August väntar sitt första bar tillsammans med pojkvännen Pontus.

Skådespelaren och sångerskan Alba August, 31, föddes rätt in i det svenska kulturlivet, med skådespelerskan Pernilla August och regissören Bille August som föräldrar har hon vuxit upp bland kultureliten. Själv har hon gått i samma fotspår med skådespeleriet, men hon har också en framgångsrik karriär inom musiken. 

Under sommaren har Alba befunnit sig några veckor på Grå Gåsen på Gotland för att spela in höstens säsong av ”Så mycket bättre”. Till Aftonbladet, berättade Alba August om känslorna inför inspelningen av programmet: 

– Det var lite som att vara på ens egen begravning. Man fick höra vänner och familj prata om en på ett otroligt fint sätt. Det var jätterörande saker. Att se sitt liv och sin karriär utifrån var verkligen känslosamt.

Mamma Pernilla August har stått i rampljuset nära inpå hela sitt liv.

Alba August om måendet under graviditeten

Alba August och stjärnproducenten Pontus Winnberg, 49, har varit ett par i två år och för några månadar sedan avslöjade paret att de väntar barn ihop! 

– Jag är gravid. Det känns verkligen jättekul och nu syns det verkligen att jag är det. Allt känns bara så roligt. Livet…, säger Alba till Aftonbladet

– Jag är halvvägs nu. Pontus har barn sedan innan och det är väldigt lyxigt att födas in i en familj med massa gulliga syskon. Jag har inte ens förstått att jag väntar ett liv. Men jag tar en månad i taget.

Men Alba har inte mått speciellt bra, iallafall i början av graviditeten. 

– Jag mådde piss i början och ville liksom avsluta mitt liv, men nu mår jag bra. Man är ju liksom trött och stressad, men det är egentligen ingen skillnad från innan. Men det är kul! Det är på något sätt skönt att släppa kontrollen och bara åka med, säger Alba till TT

Pontus Winnberg och Alba August väntar sitt första gemensamma barn.

Så blir livet efter barn 

Alba jobbar på som vanligt och är högaktuell med uppsättningen  ”Closer” på Stockholms stadsteater. Men om hon kommer fortsätta i samma tempo när bebisen föds, är hon osäker på. 

– Det går ju inte att säga hur det här kommer att förändra. Morsan jobbade ju, hade ju liksom tre barn och värsta karriären när vi var små. Det är väldigt inspirerande och jag har inte sett så många exempel där det inte har funkat.