Så mycket tjänar Per Gessle – sanslösa miljonlönen avslöjad

Per Gessle är en av Sveriges mest framgångsrika musiker – något som också givit honom klirr i kassan. Nu avslöjas hans enorma lön. 

När man tänker på svensk musik är det svårt att inte tänka på Per Gessle, 65. Han har en lång och gedigen karriär bakom sig och har berikat svenskarna med mängder av oförglömliga hits både som soloartist men även i band som ”Gyllene Tider” och ”Roxette”. 

Tillsammans med parhästen Marie Fredriksson skapade Per Gessle bandet ”Roxette” som även slog igenom utanför Sveriges gränser. Än idag har de trogna fans över hela världen. Duons kanske mest kända låt är powerballaden ”It Must Have Been Love” är en av popduons fyra listettor i USA. Låten har idag över en halv miljard spelningar på Spotify och nästan 800 miljoner visningar på Youtube. 

Per och Åsa har varit tillsammans i 40 år

Pers karriär är riktigt imponerande. Men något han sällan pratar om är sitt privatliv. Sedan 40 år tillbaka är han tillsammans med Åsa Gessle, paret gifte sig 1993 och tillsammans har de sonen Gabriel, född 1997. 

Åsa har tidigare sagt att hemligheten till deras långa äktenskap är mycket egentid. 

– Att vi har mycket att göra båda två är roligt eftersom vi alltid har saker att berätta om och diskutera när vi ses mot om man hade suttit i knäet på varandra hela tiden, berättade hon då. 

Så mycket tjänar Per Gessle 

Förutom Per Gessles enastående karriär som musiker är han också delägare i Hotell Tylösand. 

I Tylösands Kompanier Aktiebolag, där Aktiebolaget Tylösands Havsbad ingår, redovisade man en omsättning på 265,3 miljoner kronor och en vinst på 43,5 miljoner kronor i december 2022, enligt uppgifter från Alla bolag. Tillgångarna i bolaget uppmättes till sanslösa 331,1 miljoner kronor.

Han sitter också som ordförande i flera framgångsrika bolag. 

Men hur står det till med Per Gessles egna inkomst? Artisten hade nämligen, enligt handlingar från Skatteverket som Familjeliv tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 15 910 300 kronor under 2022, vilket är de senaste uppgifterna som finns tillgängliga.

Samma år hade Per Gessle ett överskott av kapital på nästan lika mycket, hela 15 273 542 kronor. 

Missa inte: 

Tomas Ledin och hustruns enorma lyxvåning – så mycket är den värd