Anna Wijk: Sambon, barnen och comebacken

Innebandyspelaren Anna Wijk medverkar i "Mästarnas mästare" 2024. Här kan du läsa mer om henne, sambon, barnen och comebacken.

Anna Wijk medverkar i 'Mästarnas mästare' 2024. Läs mer om henne här.
Anna Wijk medverkar i "Mästarnas mästare" 2024. Läs mer om henne här.

Anna Wijks ålder

Bandyspelaren Anna Wijk föddes den 20 juni 1991, vilket gör att hon fyller 33 år gammal sommaren 2024.

Anna Wijks partner

Anna Wijks partner heter Jesper Eriksen.  De bor tillsammans i Vega, Stockholm.

Anna Wijks barn

Anna Wijk har två barn tillsammans med Jesper Eriksen, sonen Colin född 2021 och lillebror Ted född 2023. 

Anna Wijks karriär

Anna Wijk har spelat för klubbar som IBK Alba, Gävle GIK, RIG Umeå IBF, IKSU och KAIS Mora IF. Wijk är särskilt känd för sin tid i KAIS Mora IF där hon spelade fram till 2020. 

Hon har vunnit sex stycken VM-guld med det svenska landslaget år 2009, 2011, 2013, 2015, 2017 och 2019. Efter att ha avslutat sin spelarkarriär 2020 har hon även medverkat som expert i SVT:s innebandy-VM-sändningar. 

Anna Wijks comeback 

Efter att ha avslutat sin innebandykarriär 2020 gjorde Anna Wijk en överraskande comeback. Bara tre år efter att hon meddelade sitt avslut från sporten, återvände hon till planen, denna gång representerande AIK. 

Wijk motiverade sitt beslut med att hon uppskattade klubbens satsning på damlaget och ville bidra till lagets framgångar. 

– Jag gillar satsningen de gör på damlaget. Sen har de en tunn trupp, svårt att spela på tre femmor och så fick jag frågan om jag var sugen på att spela och det känns fint att hjälpa till, sa hon till SVT Sport.

Är Anna Wijks med i "Mästarnas mästare" 2024?

Våren 2024 deltar Anna Wijk i "Mästarnas Mästare", där hon tävlar mot andra kända idrottare som Anja Pärson och Tony Rickardsson. För tidningen Mitti berättar hon om inspelningen: 

– Det var jättetufft. Tittare kommer att se att jag var ett mentalt vrak som längtade efter barnen. Väl hemma så hade allt så klart gått bra så jag ångrar lite att jag inte njöt mer av upplevelsen på plats.

Anna Wijk på Instagram

Anna Wijk finns på Instagram under användarnamnet @annawijk.