Anders Ekborg har gift sig – ovanliga detaljen på bröllopet

Skådespelaren Anders Ekborg och kärleken Lisa har gift sig och de valde att göra saker något otraditionellt. 

Anders Ekborg och Lisa Lind har gift sig!

Anders Ekborg, 63, slog igenom redan som 22-åring i musikalen ”Kristina från Duvemåla”, där han spelade karaktären Karl-Oskar. Sedan dess har han synts i flera olika välkända produktioner. En av de kanske mest kända filmerna som Anders Ekborg medverkat i är ”Tomten är far till alla barnen” där han spelar Tomas. 

Skilsmässan från Lia 

Anders Ekborg och skådespelerskan Lia Boysen blev tillsammans i början av 90-talet och de gifte sig 1997. Äktenskapet varade i 15 år men 2012 valde paret att gå skilda vägar. Under relationen fick Anders och Lia döttrarna Channa Ekborg och Dina Ekborg, tillsammans. 

Anders Ekborg, Lia Boysen och döttrarna 2009.

Detaljerna om bröllopet 

Idag är Anders Ekborg tillsammans med en kvinna vid namn Lisa Lind, 52, sedan tolv år tillbaka. De förlovade sig i juni 2019 – och i vårad avslöjade skådespelaren att paret äntligen skulle bli äkta makar. 

Till sajten Hänt kunde han ge detaljer om det lyxiga bröllopet. Bland annat berättade han att  de kommer gifta sig i Malmö och bröllopet kommer vara i 3-4 dagar. Bland de inbjudna gästerna fanns flera kända namn: 

– Det kommer väl vara ganska kändistätt. Helen Sjöholm kommer ju, Claes Malmberg, Per Andersson, Per Morberg och min bror och min syster och sådär och så några till, säger han. 

Anders Ekborg och Lisa Lind.

Stora bröllopslyckan 

Under tisdagen den 23 juli som Anders och Lisa sa ja till varandra framför 150 gäster. 

– Vi bjöd 220 gäster, men alla kunde inte. Men det är kul att så många kan och vill komma. I vår bransch, som vi båda befinner oss i, är det många som ändå har ledigt nu, sedan är det mycket föreställningar, konserter och annat, berättade Anders till Aftonbladet innan bröllopet. 

Paret kunde även avslöja några detaljer om hur vigseln kommer gå till. 

– Bröllopet kommer vara vid havet. Det är fantastiskt fint där och det ligger vid en liten fyr. Vi kommer åka dit med en båt tillsammans med våra döttrar och där kommer vår gode vän och gitarrist Anders spela. Där kommer också alla våra gäster stå och så har vi vigseln där ute, säger Anders till tidningen. 

Bryter mot traditionerna

Men den som förväntade sig att Lisa skulle vandra ner för altaret i en vit klänning, har fel. Paret har nämligen valt en helt annan stil på bröllopet. 

– Vi ska ha röda kläder på oss. Det är för att vi älskar röda färger, men däremot ska gästerna ha vita kläder på sig med en liten röd detalj, berättar Anders. 

– Bruden kommer vara otroligt vacker, precis som vanligt.

Vidare berättar Lisa att hon kommer byta efternamn till Ekborg men välja att ha kvar Lind som mellannamn.