Allt om Niklas Ekstedt: Familj, kända hustrun, restauranger och sommarprat 2024

Här kan du läsa mer om kändiskocken Niklas Ekstedt!

Allt om Niklas Ekstedt!

Den framgångsrika kändiskocken Niklas Ekstedt har hunnit med mycket i sin karriär. Han driver flera restauranger och har skrivit flera kokböcker. Här är allt du vill veta om Niklas Ekstedt. 

Niklas Ekstedt ålder – hur gammal är han? 

Niklas Ekstedt föddes den 28 november 1978, vilket innebär att fyller 46 år under vintern 2024. 

Har Niklas Ekstedt fru? 

Niklas Ekstedt är gift med författaren Katarina Ekstedt sedan 2010. Paret lärde känna varandra långt innan dess, redan i gymnasiet. Några år efter studenten, runt år 2005-2006, tog paret upp kontakten igen. 

– Styrkan i mitt liv är att jag har ett väldigt lyckligt förhållande och att vi aldrig bråkar och att det aldrig stormar. Att hitta rätt i kärleken och som sambo i livet är ju en välsignelse skulle jag vilja säga. Jag ser många kollegor som har det stormigare i sina privata liv och det tär ju hårdare på dem än vad arbetsbördan gör. Och det blir ännu värre om man har båda två. Jag är väldigt glad att jag har min fantastiska fru, har Niklas Ekstedt tidigare sagt i podcasten ”Ofiltrerat”. 

Enligt kocken är paret bästa vänner och kompletterar varandra snarare än att konkurrera med varandra.

– Hon är aldrig avundsjuk eller svartsjuk på min framgång och jag är aldrig svartsjuk eller avundsjuk på hennes framgång, sa han i podden. 

Niklas Ekstedt och hustrun Katarina.

Har Niklas Ekstedt barn? 

Niklas Ekstedt och Katarina Ekstedt har två barn, sönerna Vinston och John.

Niklas Ekstedt och sonen John 2024.

Vilka är Niklas Ekstedt restauranger? 

Niklas Ekstedt driver flera framgångsrika restauranger, som alla ligger på Östermalm i Stockholm. Exklusiva restaurang Hillenberg, naturvinsbaren Tyge & Sessil och flaggskeppet Ekstedt med en stjärna i Michelinguiden. Den sistnämnda restaurangen serverar svenska smaker efter säsong, men framför allt gör man det över öppen eld.

År 2021 öppnade kocken en restaurang utanför sveriges gränser, Ekstedt at the Yard i London.

– Jag älskar London. Det är en kosmopolitisk stad där människor lever sida vid sida. Du kan vara i östra London och möta ett muslimskt par och ett queer-par utanför ett ställe som säljer pakistanskt bröd. Kulturer lever sida vid sida och respekterar varandra i samhället, har Niklas Ekstedt sagt till White Guide.

Niklas Ekstedt på restaurang Ekstedt.

Har Niklas Ekstedt släppt kokböcker? 

Niklas Ekstedt har givit ut fem kokböcker genom åren. 

  • 2004 Niklas kokbok 
  • 2006 Niklas mitt i veckan 
  • 2008 Niklas smaker 
  • 2011 Niklas Husmansklassiker  
  • 2013 Grilla med Niklas

Är Niklas Ekstedt programledare? 

Niklas Ekstedt är förutom en framgångsrik kock, även en framgångsrik tv-personlighet och hat gjort sig känd för att laga mar i tv-rutan. 

Han blev känd för svenska folket genom sitt egna matlagningsprogram ”Mat”, som senare blev uppkallat efter honom: ”Niklas mat”, på SVT. 

Han har även gjort matlagningsprogram som ”Vår restaurang”, ”Konsten att leva länge”, ”Vilda kockar” och ”En bit av Norden”. 

Ska Niklas Ekstedt sommarprata i P1? 

Sommaren 2024 har Niklas Ekstedt fått den stora äran att vara en av 58 svenskar att leda sitt eget sommarprogram i ”Sommar i P1”. Niklas sommarprat sänds den 21 juli i Sveriges radio, P1 klockan 13.00 eller streamas i SR-appen från klockan 07.00. 

21 juli ! – Mitt Sommar i P1 handlar om de fem grundsmakerna och varför de är viktiga för oss. Jag ska också prata om varför jag hela mitt liv strävat efter att vara näst bäst. Hoppas ni kommer lyssna.”, skriver Ekstedt om sitt sommarprat på Instagram.  

Läs mer: Här är alla sommarpratare i Sommar i P1 2024 – hela listan

Niklas Ekstedt Instagram

På Instagram heter Niklas inget mindre än @niklasedstedt, där delar kocken en hel del bilder på mat och annat gott. 

MISSA INTE: 

Allt om Ludvig Åberg: Flickvän, familj och längd

Sommarpratare 2024: Här är datum för alla Sommar i P1-värdar