Jessica Wahlgren avslöjar missen i Fröken Sverige: "Gjorde bort mig"

Make up-artisten har ett förflutet som finalist i skönhetstävlingen Fröken Sverige. Nu öppnar hon upp om att hon skäms över vad hon sa på scen för över 25 år sedan. 

Jessica Wahlgren var tidigare gift med Linus Wahlgren. Idag är hon bästa vän med Pernilla Wahlgren.

Jessica Wahlgren blev känd för hela svenska folket när hon blev tillsammans med Linus Wahlgren. Året var 2002 och några år gifte de sig. Under förhållandet fick de två barn, Linn och Colin

2012 gick Jessica och Linus Wahlgren skilda vägar, och nästan tio år senare hittade Jessica kärleken på nytt, närmare bestämt i Magnus Norman. 2022 gifte de sig och hon heter idag Jessica Wahlgren Norman. 

Jessica Wahlgren i Fröken Sverige 

Men innan hon gifte sig första gången hette hon Johansson i efternamn. Jessica, som växte upp i Blekinge, var verksam i rampljuset redan då. År 1997 var hon nämligen med i skönhetstävlingen Fröken Sverige, detta efter att ha vunnit titeln Fröken Blekinge. 

När hon deltog, och kom på tredjeplats i Fröken Sverige, var hon bara i 20-årsåldern. 

Berättar om missen: "Skämdes"

I ett avsnitt av podcasten "Å andra sidan", som Jessica Wahlgren har tillsammans med artisten Hanna Hedlund, berättar hon om sin upplevelse i skönhetstävlingen. 

I podcasten berättar Jessica bland annat att hon inte trodde att hon skulle komma så pass långt som hon gjorde i tävlingen, vilket medförde att hon inte alls tänkt på vad hon skulle säga i sitt tacktal. 

När hon väl blev uppbjuden på scen blev hon tillfrågad vad hon planerar att göra för viktigt som eventuell vinnare av Fröken Sverige. 

– Det enda jag kunde tänka var "fuck, fuck, fuck, fuck", jag hade ju inte funderat ut vad jag skulle svara. 

Till slut utbrast hon något som hon skäms över idag: 

– Fröken Sveriges viktigaste uppgift är att locka hit turister. 

I podcasten förklarar Jessica att hon under många år inte ville veta av sin medverkan på Fröken Sverige-scenen. 

– Jag skämdes så mycket över det här och kände att jag gjorde bort mig så mycket, berättar hon i podcasten.