Lotta Engberg om tuffa uppbrottet: ”Inget som man räknar med”

Lotta Engberg talar ut om uppbrotten i en intervju med Hemmets Journal. 
– Det var liksom inte tänkt att bli så, säger hon. 

Lotta Engberg och Mikael Sandström har varit ett par sedan 2020.

Det har gått över fyra år sedan Lotta Engberg sa i en intervju i Aftonbladet att hon var intresserad av doktor Mikael Sandström och hade tackat ja till en dejt, om han bjöd ut henne. Vilket han nappade på! 

I en intervju med Hemmets Journal fick Lotta nyligen frågan om vad det var hon föll för hos doktor Mikael, och hennes svar var självklart: 

– På riktigt, undrar du det? Han är ju skitsnygg, jättesexig, intelligent och busig. Det är kanske inte är så många som får se den sidan, men han är fruktansvärt busig. Jag har aldrig skrattat så mycket med en partner som med Mikael.

Paret bor idag i en stor villa i Göteborg och de åker ofta på resor, spelar golf, umgås med alla barn och barnbarn och unnar sig god mat och dryck. 

Lotta Engbergs kärleksliv

Men Lotta har även två äktenskap i bagaget. Innan hon fann kärleken i Mikael var hon nämligen gift två gånger. 

Hennes första make Anders Engberg, träffade hon redan 1984 när de körade bakom bröderna Herreys när de tog hem vinsten i ”Eurovision song contest”. De gifte sig 1987 och äktenskapet varade i 7 år, 1994 valde paret nämligen att gå skilda vägar. 

1999 gifte Lotta om sig med musikern och musikproducenten Patrik Ehlersson. Paret var sedan tillsammans i 16 år innan de valde att gå skilda väger 2015.

Lotta var alltså singel i nästan sex år innan hon träffade Mikael. Idag beskriver hon ensamåren som enormt lärorika. 

– Men om man istället vänder på det: De åren jag varit själv hör faktiskt till de mest lärorika i livet. Man lär känna sig själv, som under de sex sista åren innan jag träffade Mikael, uppfostrade jag mig själv till att begripa att det räcker att jag älskar mig själv. Någon annan måste inte älska mig, jag är okej ändå, säger hon till Hemmets Journal. 

Tuffa uppbrotten

När Lotta får frågan om vilka som varit de tuffaste perioderna i hennes liv, så nämner hon separationerna från sina ex-makar. 

– Det finns såklart en massa privata saker. Jag tror till exempel inte att det finns någon människa som går igenom en skilsmässa utan att känna en sorg. Båda mina ­separationer har varit tuffa, men sorgliga på olika sätt. En skilsmässa är inget som man räknar med, det var liksom inte tänkt att bli så.