• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Åhhh vill inte ha det så här otydligt, men sedan imorse har det inte kommit mer blod?? Tog ett gravtest med 2 h sparat urin nu i em som var negativt. Får väl vänta och se. Tänker att oddsen är typ 85 procent att det är mensen som bara kommer igång lite segt. Har jag inte blött mer på onsdag kanske jag testar då. Hatar att man ska ha nåt slags hopp nu ändå! Vet inte så mkt om nidblödningar. Det var ju inte MYCKET, men det var absolut rött blod liksom. Ska inte nidisar bara vara rosa eller bruna?

  • DidoAeneis

    Ja. Men jag förväntar mig att mensen kommer igång imorgon, så blir jag iaf inte besviken om den gör det. Känns konstigt att jag plötsligt skulle få nidblödning när jag aldrig har fått det tidigare. Har visserligen inte heller haft en sån här långsam start på mens nånsin förut heller, men känns ändå troligare.

    Du är på äl+...4? Lång väntan!! Men, den som väntar på nåt gott. Nu får du vara framgångshistorian för oss båda den här månaden!

  • DidoAeneis

    Jag tror det är mens, det har fortsatt så där...fjunkigt. Inte så konstigt kanske med så kort lutealfas. Din var väl också väldigt lätt förra månaden? Kroppen verkar inte redo, tror jag ska försöka sluta amma helt. Psykande dock att jag fick pos gravtest förra månaden! Men tror ändå amningen stör i mitt fall. Min partners ex var också tvungen att sluta helt för att kunna bli gravid igen. Hur går dina tankar kring amning?

  • DidoAeneis

    Ja, mensen har tilltagit i styrka nu, så jag ger upp helt. Trök, men så äre. Kommer fler chanser - rätt snart ju!

    Jamen precis, äl är äl - men allt annat... Jag tror att befruktning sker lätt för mig, men alla andra förutsättningar ska ju också vara rätt. Amning frigör ju massa hormoner som säkert för vissa kan ställa till det om de vill bli gravida. Sen GÅR det ju absolut ändå, men kanske kan försvåra. Eller så är det nåt helt annat i mitt fall, men lutealfas på 10 dagar känns skumt! Men hade oregelbunden cykel efter förra barnet också, då även efter amningsavslut, så det kanske bara är så det är ett tag för mig.

    Haha oj, vad mysigt ändå med amningsfantast, men ja, då är det kanske svårare att sluta. Min unge är inte så intresserad förutom nattetid. Tar inte napp och dricker inte välling, så det lär bli kaos att sluta. Men nästa barnfria vecka ska vi göra ett försök. Ska till BVC på fredag, tänkte be om lite tips där.

    Drygt att sova dåligt! Att sova på dagen hjälper kanske inte, men det är ju så gott, så fortsätt med det du. Tror säkert inte det påverkar gravchanserna, är kroppen redo så är den, och det hoppas vi verkligen på. Vi behöver en framgång nu!

  • DidoAeneis

    Nej, inte så skoj med all press, men har nästan börjat känna att jag njuter lite av spänningen, haha. Invänta positivt test, se när vi hittar tiden att ligga. Sjuk man är. Men ja, skoja inte om att det är tur vi har varandra! Pratar typ nada med mannen om detta, mer än nu typ att jag var besviken över mensen och att jag kanske borde sluta amma. Har min syster också som jag pepprar med tankar, hon är värsta detektiven, googlar upp en massa info om allt.

    Vi samsover, ja. Och ja, hon roddar väl rätt bra med tutten själv, men sätter jag bara på mig behå så har hon ju inte direkt access. Hon somnar rätt bra om man har henne i famnen och bär eller guppar, så det är väl vårt hopp. Hon kommer säkert vakna så fort vi lägger ner henne igen, men så småningom inser hon väl att det är lönlöst, att tutten inte är ett alternativ. Känns lite hårt, men det ger nog bättre sömn för oss alla i längden också. Sist slutade barnet självmant vid ett år, så det är ju inte så mkt tidigare nu. Hon fick dock välling på natten länge, så det var väl typ det jag tänkte fråga BVC om, om man ska typ erbjuda nån annan mat eller tom ersättning, eller om det är lugnt att hon inte får mat nattetid nu.

    Alltså dåliga magkänslan beror säkert bara på att det gått skit för mig!! Du är fan tio år yngre än jag, bara en sån sak! Kommer gå lätt för dig, jag tror det tom går lätt för mig när allt ordnar upp sig i kroppen. Vi har lätt för att bli gravida, Kvinnan. Glöm inte det.

  • DidoAeneis

    Sov skit i början av första graviditeten, så det kanske är ett tecken! Är väl kanske också det att man är lite på helspänn där mellan äl och BIM. Även om man inte kan göra nåt, så är det ju ändå väldigt spännande, alltihop. Hoppas det ordnar upp sig snart iaf, tråkigt med dålig sömn. Här skedde fan ett mirakel inatt. Ungen sov! Hela natten! Ammade en gång kanske 23, sen inget mer! Haha, helt sjukt, har inte hänt sen hon var typ 4 månader. Var förmodligen bara en slump. Men det bådar ju gott inför amningsavslut.

    Jaaa, jag har verkligen haft noll koll på cykeln tidigare, tagit dagen efter-piller när jag säkert inte har behövt osv. Tagit trökiga, lustförstörande p-piller i åtta år! Kan inte fatta att jag inte bara utbildade mig lite istället. 

    Okej, man kan göra lite olika då. Vår dotter äter riktigt bra på dagarna, så jag tror att hon näringsmässigt inte behöver nån mat på natten. Vore skönt om vi slipper introducera nåt nattmål. Men vi får se vad BVC säger, och viktkurvan för den delen. Vår dotter får middag typ 17.30 och sen gröt också 19 för att försöka maximera mättnadskänslan inför nattsömnen. Men jag brukar ändå amma vid nåt kvällsuppvak, för brösten är så fulla då när jag inte ammat på hela dan. Det lägger sig nog snart.

    Jamen där ser man! Prolaktin. Förstörare av lust och graviditeter. Ja, jag tror säkert inte jag skulle behöva sluta helt, men vissa nätter har det blivit 4-5 gånger liksom, det är nog för mycket (för min kropp, obs). Men jag kan inte begränsa det, hon är ju som en liten missbrukare, så då får jag sluta helt 😂

  • DidoAeneis

    Var självklart bara en engångsföreteelse! Tror hon ammade 4 ggr inatt. Suck!

    Ja, alltså det är nog bara att bita i det sura äpplet och göra det. Vagga, ge vatten, trösta. Det löser sig nog, hon vänjer sig. Jag slits lite mellan att tycka att det är synd om henne samtidigt som jag verkligen inte vill gräma mig över att jag inte slutat amma om jag inte blir gravid. Det lär ju bli lite "synd" om henne oavsett när jag gör det, så det är väl lika bra att dra av plåstret. Jag njuter ju inte av det nu heller iom att jag misstänker att min kropp hade mått bra av att sluta. Min syrra fick tillbaka mens när hon ff helammade - hon påverkades säkert inte lika mkt av prolaktin som jag verkar göra. Tog ju jättelång tid med första barnet, trots att jag hade bytt ut alla mål och bara ammade på natten och en, två gånger om dagen. Kanske inte gör skillnad i gravidsyfte, men känns ändå skönt att göra det jag kan.

    Nää, känns ju som de flesta inte känner nånting! Omöjligt att säga varken bu eller bä så tidigt. Men oavsett väldigt drygt med dålig sömn! Gött de andra sover dock. Min sambo är likadan, somnar på två sekunder och vaknar när det krävs nattetid, men tycks ej störas av det eller bli mer trött dagen efter. Själv kan jag ligga och grubbla ibland, haha, trots att bebisen sussar sött. Men jag har fått ett jobb tror jag! Så jag är astaggad just nu och känner att livet fortsätter även om jag inte blir gravid snart. Så skönt! Var och vikarierade idag också i några timmar - så extremt roligt att komma ut bland folk! Jiho.

  • DidoAeneis

    Nääää!! Vad fan! Men det står ju att prolaktin kan göra lutealfasen kort! Har säkert frågat förut, men hur lång var din lutealfas innan barn? Fan fan fan! Så jävla trökigt när man optimerat ligg, gått och väntat och känt efter och så bara...blargh. Usch, vet precis besvikelsen. Jag har sån jävla lång mens också, så ska man gå här och hånas varje dag i en vecka. Piss.

  • DidoAeneis

    Vilket fint och sårbart inlägg. Du sätter ord på mycket som jag har känt och känner också. Jag tycker också det känns hårt att "tvinga" min bebis att sluta amma, men i mitt fall känner jag inte att jag har något val. Jag är 35, min partner är 43. Han har satt en maxgräns på 44 (fyller i januari nästa år), så jag har ingen tid att förlora. Du är ju fortfarande ung, så du kan absolut vänta ju, både för att låta sonen "amma klart" och för att slippa få barn i december eller januari. Jag vill helst inte ha ett vinterbarn för att jag tänker på alla sjukdomar, men bebisar är väl ofta hyfsat skyddade tack vare amningen. Får jag lov att tänka, haha. Sen skulle ju hela familjen på en långresa nästa vinter var tanken, men jag får försumma den då om jag är gravid eller nyförlöst.

    Det där med jobb ju också en jävla nöt att knäcka. Jag tänkte ju också så, jag behöver inte ha nåt jobb, för i augusti ska jag ändå föda barn. Men så händer inget på gravidfronten och så blev jag plötsligt jättestressad. Jag hoppas hoppas hoppas jag har säkrat ett jobb till augusti nu, men jag fattar verkligen dina känslor kring att "planerna" grusades!! Jävla skit.

    Och ja, mens är så jävla sämst!! Om det fanns nåt enkelt man kunde göra för att slippa ha det (och ändå kunde bli gravid) så skulle jag göra det direkt. Nu har jag haft så sköra slemhinnor dessutom, så jag har varit tvungen att ha binda!!! Hemskt, haha! Känner mig som 14 bast. Min mensvärk har faktiskt minskat efter barnen, riktigt trök att din gått åt andra hållet. Men du får ägna dig åt lite självömkan och egenvård nu. När min kom köpte jag godis och bara göttade mig, lät mig tycka riktigt synd om mig själv. Det var najs. Och för min del iaf så dröjde det bara några dagar innan jag var lite mer på banan igen. Men låt dig vara dränerad och trött på skiten nu, så tar vi nya tag snart. Kram!

  • DidoAeneis

    Okej! Bra att ni har fattat ett beslut som känns rätt för er. Tråkigt för mig bara att inte ha nån att obsessa med här nu i två månader, haha. Kommer ni skydda er under de riskabla dagarna? Eller kör ni bara på "som vanligt" fast utan äl-test?

    Ja, alltså jag är väl inte "rädd" för att barnet inte ska klara sig eller så, mest att det är så jävla drygt med sjuka bebisar. Haha, hatart. Ju mindre desto jobbigare. Mitt första barn blev kräksjukt typ 5 månader gammalt. Hemskt! Och hon var majbarn plus ensambarn, men det hjälpte ändå inte, haha. Så jag kanske får sluta oroa mig. Men jag har en känsla av att jag ändå inte kommer bli gravid förrän i sommar, så ingen idé att fundera på ens.

    Jag ska dit nästa onsdag för att gå bredvid en dag, så jag hoppas jag får skriva på ett kontrakt då! Rektorn antydde det. Jamen bra beslut kanske att stanna kvar där tills efter nästa barn. Börja på ny kula då liksom, snarare än att göra nåt halvhjärtat nu. Jag har inte heller plockat ut så mkt föräldrapenning nu, men jag blev asstressad över utebliven pension och bristande möjlighet och spara häromdagen (nåt som ju inte drabbat min partner detta år!!), så jag flippade lite och sa att jag måste få börja jobba deltid snart. Så nu ska jag vikariera ungefär en dag i veckan.

    Min mens var aslång nu, fick den ju i söndags, och jag blöder fortfarande lite. Har läst att det kan vara tecken på utebliven ägglossning. Kul... Haha. Kollade i min gamla mobil häromdagen, och jag hade verkligen sjuuuukt konstig cykel efter förra barnet, kunde ha mens i 10 dagar, och cykler på typ 21-24 dagar. Och det var EFTER amningsavslut!! Blev supernojig av att titta på det, så det var inte så bra, hehehehehe. 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning