• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Men faaan vad skumt! Också att det är oklart liksom. Låter vettigt att testa i helgen om du är osäker på vad det är, det kan ju vara graviditet ändå. Blödde du nåt under förra?

    Det är väl det som är jobbigt här också, fick jag bara mens nu så kunde jag gå vidare med mitt liv. Men det är KLART att en liten del av mig tänker: det är fel på testet!! Haha. Men det är det ju inte. Jag har inga fler test hemma i dagsläget, kommer inte att köpa fler just nu. Tror jag! Säger jag nu! Jag tror att jag bara inväntar mensen som förmodligen kommer. Hoppas det blir förr snarare än senare, ska utomlands på söndag, vore tråkigt om hela resan gick åt till att tömma menskopp! Sen är jag lite rädd för att jag ska ha väldigt ont också, som vid ett riktigt missfall...

    Väntan väntan väntan! Och då har vi "bara" försökt en månad. Kan inte föreställa mig hur det är för dem som försöker i år. Hu. Men jag känner mig ändå hoppfull! Kroppen försökte bli gravid, men nåt var fel på embryot, så det fick inte ens fästa. Bra detekterat, kroppen!

  • DidoAeneis

    Jaaa, har också varit så tacksam för min lillunge idag! Tänk att det blev ett barn den gången!

    Mensen har kommit! Är tacksam! Tänk vad bra kroppen funkar ändå. Men sjukt att jag inte hade vetat om nåt om jag inte testat. Idag var ju min BIM. Men är ändå glad att jag visste, annars hade jag väl nojat över att jag inte blev gravid.

    Trist att du förmodligen verkar ha mens också. Men det innebär kanske att vi är exakt lika typ till nästa försök! Ett ljus i mörkret.

    Jaaa är så drygt när man har sina planer och så blir det inte som man har tänkt. När jag fick plus nu tänkte jag perfekt, då kan vi åka på den resa vi har planerat till nästa jul med en fyramånaders typ. Värsta vore ju typ att vara höggravid då så man ej får flyga 🤦?♀️ Men vi ska inte måla fan på väggen. Denna gång åker vi bara "lilla" familjen. Stora barnen har skolplikt och det blir så jävla dyrt när alla ska med 😂

  • DidoAeneis

    Ja, vi får lita på att det blir rätt i slutändan. Jag kände mig lite lugnare igår kväll, den där jagade känslan släppte lite. Det blir ju tätt även om det tom skulle bli två år liksom. Min sambo har två år mellan sina större barn, de har varit som ler och långhalm länge (olika kön, så nu i förtonåren börjar det bli lite svårare). Nu tror jag inte att det ska behöva ta så lång tid, men det löser sig oavsett hur det blir.

    Gött att ni också ska bort lite! Och kul att ligga på annan ort - med barnvakt! Haha, minns inte senast vi kunde det, vi är båda två inflyttade här i vår stad, så vi har inga släktingar på plats. Men ja, min beräknade äl är också i månadsskiftet. Kommer också att äl-testa tror jag. Känns bara skönt att få den bekräftad. Men får jag äl dag 15-16 även denna månad kanske jag skippar det nästa. Men då är jag väl ändå gravid så! 😎

  • DidoAeneis

    Haha, ja, det kanske är för att man sitter här och inte kan göra nåt som man är lugn. Men jag var väldigt nervös runt äl sist, jag HOPPAS att jag ska kunna ta det lite lugnare nu när jag vet att jag förmodligen kan lita på äl-testen. Då kan man ju fokusera på två dagar egentligen. Det blir alltid äl på barnvecka här så länge cykeln är regelbunden, så vi får lär väl få kämpa för att hitta tid (och lust) igen 😅

    Oj då vad lyxigt! Nä, vi importerades av folk härifrån och skaffade barn med dem och nu är vi fast! Men det är mysigt och fint här, om än lite litet, så det finns väl värre ställen att vara fast på!

  • DidoAeneis

    Ja, "tyvärr" nästan 😂 Hade gärna fått hända nåt så att äl inföll barnfri vecka istället. Men man ska kanske passa sig för vad man önskar sig. Vi löser det ändå.

    Okej, även om äl+9 säkert för många är för tidigt för att se nåt, så fattar jag om du kastar in handduken om du tänker att mensen är här. Skumt med så kort lutealfas dock! Har du haft regelbunden mens tidigare?

    Men oj, najs att få flytta hem med kärleken! Har ni varit tillsammans länge? Vi är väldigt färska som par, snart tre år. Men det är fan att rekommendera att skaffa barn med nån man är lite nyförälskad i. Då har är det lättare att behålla passionen och ha överseende med saker. Pappan till mitt äldre barn hade jag varit ihop med i 8 år innan vi fick barn. Vi hade tärt lite för mycket på varandra.

  • DidoAeneis

    Ja, men som sagt, efter min första förlossning var cykeln verkligen hejkon bejkon! Att den verkar så regelbunden nu är rätt förvånande. Hoppas det håller i sig.

    Härligt att höra att ni har det bra! Vi har det också toppen. Så häftigt att skaffa barn med nån som man verkligen betraktar som sin partner. En helt annan känsla mot för förra gången då jag kände mig oerhört ensam.

    Min partner har stora barn, 9 och 11, och de har hanterat det väldigt väl! De älskar henne verlligen. Sen är väl bonusfamiljslivet lite jobbigt för dem ibland kanske, men vi försöker anpassa oss och göra det bästa av situationen.
    Min fyraåring älskar också sin lillasyrra, men det var svårt att inte längre få min odelade uppmärksamhet. Men hon börjar också vänja sig.

  • DidoAeneis

    Ja, det är roligt, även om det ibland är påfrestande att alla har så olika tempo och önskningar om aktiviteter.

    Skönt att du har kunnat slappna av och njuta! Just nu är jag faktiskt själv inne i lite misströstan. Jag har pluggat hela hösten, så jag har varit sysselsatt, men nu gör jag "ingenting", så det känns som om jag bara tänker på det här. Oroar mig för att mina ägg ska vara för gamla, men blev ju gravid för bara 1,5 år sen, så det borde ju gå... Äe, vet inte. Ingen bra dag. Men imorgon drar vi till värmen, blir så gött!

  • DidoAeneis

    Haha ja, skoja inte. Jag har funderat över ALLT som kan ha lett till kemisk graviditet - kaffe, amning, ALLT. Men det är ju skitvanligt med tidigt missfall, så förmodligen kunde jag väl inte ha gjort ett piss annorlunda.

    Men gud, ta ett test ändå?? Om du ej gjort. Hur snabbt började du må illa sist? Många blöder ju ändå trots grav. Särskilt om kroppen nu är lite off efter förlossningen så vet man ju inte hur en ny graviditet skulle te sig.

    Jag har läst litteraturvetenskap. Jag är lärare och ville utöka min behörighet med svenska, så jag passade på att plugga nu!

    Ja blir fett najs att resa bort! Tiden går ju så sjukt långsamt, särskilt fram till ägglossning tycker jag, så det blir gött som fan att resa bort just denna vecka som bara är en eländig väntan. Sen när vi kommer hem är det dags att tagga äl!

  • DidoAeneis

    Skriver mer sen, njuter här för fulla drag - men ja, förstår att du är konfunderad över den sena ägglossningen och korta lutealfasen! Hoppas det blir tidigare äl nu och längre tid mellan äl och (förhoppningsvis ingen) mens. Kommer börja testa på fredag kanske, beräknad äl 31 jan. Hoppas cykeln fortsätter vara 28-30 dagar här.

  • DidoAeneis

    Fem minuters "ledigt", så nu skriver jag lite. Alltså gud, man borde alltid resa bort mellan mens och äl, tiden går grymt fort! Snart åker vi hem igen ju, och då är det bara att köra. Jag har fått uvi här dock, men har ordnat antibiotika! Tur det hände före äl, men det känns ändå trist för semestersex är ju bäst! Men men, förhoppningsvis släpper symtomen snabbt och vi kan få till det, haha.

    Jaa, alltså din cykel konfunderar fan mig också. Jag funderar över om du fick äl tidigare ändå... Men varför fick du då stegring och känningar och flytningar där runt 8:e?? Mycket mystiskt. Hoppas cykeln är mer "normal" denna gång. Har du redan börjat äl-testa då? Jag kanske börjar imorgon redan. Stressar ju att flo säger: ägglossning om 6 dagar. Haha.

    Men under den här resan har jag verkligen känt: gud vad allt blir bra även om vi (mot förmodan) "bara" får ett gemensamt barn. Då är hon snart större och det blir billigare och enklare att ta sig iväg så här. Alltså den här resan har typ BARA handlat om att se till att hon inte sväljer något dumt. Väldigt lite "vila". Men det är ju ändå kul att hon får utforska och slippa sitta i overall i vagnen hela tiden när hon är ute, som hemma.

    Usch, mår lite illa när jag tänker på att komma hem och försöka göra barn. Tänker inte på det nu. Det blir som det blir.

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning