• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Ja, kontrollbehovet ja. Och nu kände jag plötsligt en tomhet när äl var över, haha. Sån anspänning på nåt sätt, och sen nu blev det plötsligt tomt. Det är rätt psykiskt påfrestande det här, tycker jag. Hoppas vi snart lyckas så vi slipper harva runt i det här alltför länge.

    Usch vad jobbigt när förväntningarna inte infrias och vilan som man hoppats på inte blir av. Hoppas sista dagarna går snabbt, så du får komma hem till lugn och trygga rutiner. Drygt när folk ska ha åsikter om ens barn. Åker ni hem imorgon eller? Men ert barn är okej med mormor och gammelmormor eller? Vår bebis är väldigt "främlingsfientlig" just nu, bara mamma och pappa som duger - superjobbigt.

    Här avslutas barnveckan så sakteliga, har fan gått assnabbt.

  • DidoAeneis

    Haha, känns alltid som tankarna kommer på kvällen när ungarna gått och lagt sig. Jag tog ju antibiotika mot uvi, och nu är jag superrisig i magen. Ska köpa probiotika imorgon, men nojar nu för att denna "sjuka" kanske kan påverka chanserna att bli gravid?? Säkert inte, men du vet hur det är... Tänker också: hade jag ens ägglossning? Molar supermycket hela tiden, förmodligen pga biverkningarna. Men jag hade väldigt ont vid sex en gång, så det måste ha varit livmoderhalstappen... Åhhh. Noj!

  • DidoAeneis

    Skönt att ni har många runtomkring er som kan hjälpa till! Vi har typ bara storasyskonen, men jag tänker att när de är 13-14 sådär (11 och 9 nu) så kanske man kan få hjälp med lite barnpassning 😅 Hittills har vi varit utan bebis tillsammans utanför huset typ en gång 😂 Så roligt, vi skojade om att folk skulle kunna tro att vi inte hade barn.

    Ännu inga symptom! Ägget kan ju inte ens ha fäst än, så jag förväntar mig att det dröjer ett tag innan jag känner nåt. Jag känner mig inte så hoppfull den här gången, vet inte varför. Det var en sån kalldusch med kemisk grav. Tänkte verkligen att det skulle gå direkt, och när det inte gjorde det insåg jag väl att det inte alls behöver gå särskilt snabbt det här.

    Gött att äl verkar vara på intåg iaf. Min BIM är 15 februari, om jag har nåååååt symtom vågar jag kanske testa på alla hjärtans dag. Vore ju kul med plus då. Men är så rädd att få kemisk igen, så vill helst inte testa tidigare.

  • DidoAeneis

    Jamen gud jag fattat verkligen! Jag hade inte egentligen velat bo så nära mina föräldrar, det skulle väl mest vara för att det vore skönt att kunna lämna bort barn till dem. Vuxenumgänge med päronen tackar jag nej till, vänligt men bestämt. Delar av mannens släkt är dock schysst, men han är från Kanada, så till dem är det verkligen långt.

    Jamen precis, ska se om symtom kommer. Gör de inte det väntar jag kanske till efter BIM tom. Äh, kommer jag ju ej, kommer testa den 14:e, är jag rätt säker på. Vill veta om mensen ska komma eller inte. Och det där med att inte testa före BIM pga risken för kemisk... Ja, det är tråkigt att bli besviken men jag är ändå glad att jag visste att kroppen ville bli gravid liksom. Men att nåt bara gick fel. Så jag vet inte. Men denna gång testar jag lite senare.

    Men woho! Äl!! Vilken CD är du på? Och när blir BIM då? Gött ni får till det, ligg i!

  • DidoAeneis

    Men naaaajs, en hel veckas tidigare äl ju! Tyder på att kroppen börjar bli redo att din cykel stabiliserar sig tror jag. Hoppas det är tillräckligt för en graviditet!! Om man lägger till 7 dagar till din korta lutealfas sist, så blire ju perfekt!

    Haha, de menar väl att barnbarn är livets efterrätt! Men nä, det är mysigast att bara hänga med närmaste familjen. Ibland kan vi dock känna oss lite ensamma här, men vi försöker socialisera när vi kan. Vi åker inte till Kanada så ofta, men hans mamma reser mycket i jobbet och är här 4-5 gånger om året, så det är mysigt. Oftare än jag träffar min päron som "bara" bor 8 timmar bort.

    Okej, ja, bim-2 kan nog ge ett rättvisande resultat ändå, tänker jag. Jag tror att mitt test hade blivit negativt redan då sist. Det var verkligen tokblankt på BIM. Skönt att du känner dig lugn oavsett. Jag känner mig...inte så lugn. Haha. Det är väl inte att det dröjer som är problemet för min del egentligen, det är fan äl-sexet! Usch, gillar inte det alls. Ändå känns det som att det kommer väldigt naturligt liksom, men nä fan. Vill helst slippa det nu 😂 

    Jaa, så gött när äl är överstökad. Väntan efter äl är mycket roligare än den innan!

  • DidoAeneis

    Äl+6 idag. Tyckte jag kände lite molvärk igår. Mycket flytningar idag, tom rosa imorse... Men kanske bara inbillar mig saker, haha. I övrigt jobbar jag på att försöka sluta amma dagtid. Det kanske också kan hjälpa ett embryo att vilja stanna. Går rätt bra, ammar kanske en gång om dagen, mest för att brösten sprängs annars. Hur går det med er amning?

  • DidoAeneis

    Jaaa, men så där är jag också. Trots att jag när min första blev till bara låg varannan dag och när andra blev till bara låg en random gång så känner jag nu att vi måste ligga äl-1, öl OCH äl+1. Jättekonstigt! En gång bör räcka ju med normala spermier. Luta dig tillbaka och njut nu! Och berätta när symtomen kommer, haha.

    Han har bott här i 20 år, så han talar flytande svenska, men familjen bara engelska. Han pratar engelskaed sina barn och min dotter sen tidigare har börjat prata engelska nu också, så språken blandas fritt här hemma. Väldigt härligt! Kul med finska också. Känns som en sån fin grej att ge sina barn, ett extra språk med "modersmjölken". Min sambo talar tyska också, jag försökte få honom att tala tyska med vår bebis, men han säger att det inte är hans kärleksspråk, så... haha.

    Okej, jamen låter som här ungefär. Det är ju så behändigt att kunna amma när man är på språng! Men snart kan de käka en frukt utan att den ska skäras upp och sånt. Blir gött. Jaa, nattningar är sköna att slippa. Är iväg ikväll, väldigt najs att få en paus från det där. Dottern sover så stökigt tidig kväll också, så det blir många omsövningar. Trök!

  • DidoAeneis

    Haha men naaaajs ändå (även fast det säkert inte hade behövts). Nu kan ni ha kravfritt sex i minst 1,5 år, förhoppningsvis!

    Haha, ja då är det ju ännu bättre med annat språk om det även hjälper relationen. Tycker också det är hett när partnern talar tyska, men det får man sällan höra. Ja, jag borde väl ha talat engelska med min dotter sen tidigare, men tänkte liksom inte ens på det. Innan barnen är 7 år lär de sig alla språk som de utsätts för på samma sätt som modersmålet, så än är det inte för sent!

    Alltså har dålig magkänsla?? Känner ingenting. Kanske mkt flytningar, men oklart... Tycker jag har mycket flytningar jämt nu för tiden. Äh, vill nog bara inte hoppas för mycket. Har som sagt inte känt särskilt mycket innan BIM nånsin, så jag tror det är svårt för mig att känna om jag är gravid innan utebliven mens. Men kanske är bra då att jag inte känner nåt 😅 Är ju så det "ska" vara för mig. Ja, en vecka kvar, tiden sniiiiglar sig fram.

  • DidoAeneis

    Haha men yes nu snackar du gött, ja, vi SKA lyckas båda två denna gång! Och låter ju toppen med östrogenökning som leder till mer flytningar, vi hoppas det är en sån. Jag fick lite mer känningar igår kväll också, sån molvärk jag kan känna igen från tidig grav, så nu har jag lite mer hopp igen.

    Ahh, riktigt tråkigt med sexsmärtor. I livmoderhalstappen då eller? Gud, jag var så extremt sugen sist, det var det enda som tog bort illamåendet för en stund, att ligga, haha, så det blev mycket av den varan. Men jag blödde som sagt efter sex fram till vecka 12, så det var lite läskigt innan jag insåg att det inte var nån fara. Vi fortsatte ligga typ varje dag ända in i mål, hoppas jag blir lika sugen denna gång. 

    Seeeegt med förkylning. När det blir så tänker jag alltid: åh, nu kommer kroppen känna att den inte "orkar med" en graviditet, men förkylningar har jag faktiskt hört ska vara bra när man vill bli gravid eftersom immunsystemet då är upptaget med annat och inte "bekämpar" embryot. Hoppas!

  • DidoAeneis

    Äh men skönt ändå att slippa förkylning tycker jag! Vår bebis blev frisk i typ onsdags förra veckan, och nu igår natt blev hon snorig igen. Orkar ej. Vill ha våååår!

    Jaha men gud! Jag var också rätt svullen där nere nu senaste gången, men märkte inga smärtor. Fan vad drygt! Vet inte om sexet var mer intensivt men jag var kåtare än normalt, så det upplevdes väl som skönare av den anledningen. Hoppas det inte blir likadant för dig denna gång!

    Jag fick en rosa flytning igår kväll, äl+9, precis som förra månaden och tänkte yes, ett gott tecken! Men nu tror jag att jag fick min mens idag?? Stoppade in menskoppen direkt, blev så besviken, så jag har inte kunnat bedöma mängden, men det var klarrött blod, så jag kommer ej att hoppas. Skittrökigt! Och också lutealfas på bara 10 dagar? Vad är dessa konstiga cykler? Tror inte min kropp är redo för graviditet än ändå. Och hjälpte nog inte med antibiotika och väldiga magsmärtor denna gång. Men suck!

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning