• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Okej! Ja, skönt om du kikar in här emellanåt och hjälper mig hantera alla nervositet och stress, haha.

    Jag mår väl rätt bra! Har hopp om att det ska funka nu inom några månader om jag slutar amma. Lite nervös över den oreglebundna mensen som följde på förlossningen sist och rädd att det ska bli lika nu, men alltså jag har aldrig varit en sån där som har 28 dagars cykel utan undantag, har alltid haft typ 26-32, så jag försöker att inte stressa upp mig alltför mycket.

    Gött att ni börjat arbeta med amningen redan! Ikväll går vårt försök av stapeln, mannen ska sova med bebisen inatt. Har börjat skit med ett riktigt jävla helvetesuppvak redan nu på kvällen, så... Jag är glad att det inte är jag som ska ta den här natten. Han fick lov att ta över redan nu, för jag var så frustrerad. Stortjöt. Vad sa BVC, nämen inte så mkt. Ge vatten, testa med typ gosedjur om hon ej vill ha napp. Ge ersättning om det krisar. Stå ut. Sköterskan sa att det var helt rimligt att sluta nu vid 10 månader iaf, så det kändes skönt, haha. Så man slipper känna att man traumatiserar ungen.

    I övrigt väntar jag på äl! Cd10 idag, tror jag börjar testa cd13. Har typ alltid haft äl dag 15 eller senare, så borde räcka.

    Hur mår du nu då med detta nya beslut? Känns det lugnt eller kommer du känna "attans" när ni närmar er äl?

  • DidoAeneis

    Liten uppdatering nu efter första amningsfria natten. Det hade gått jättebra för dem! Hon var väldigt ledsen en stund på kvällen, när jag försökte söva om henne, men somnade sen om och vaknade till några gånger under natten, men utan att behöva mer än lite närhet för att somna om. Vilken lättnad! Jag fick sova ostört, men sov oroligt efter 4.30 - var ju så nyfiken, haha!

    Nu exploderar tuttarna dock. Har handmjölkat lite, men undrar om jag behöver pumpa ur ordentligt eller om det kan lägga sig ändå. Det var aldrig några problem när jag slutade amma sist, så jag är lite rådvill...

  • DidoAeneis

    Vi kör iaf minst en natt till när jag inte är i samma rum. Sen får det väl bli sportbehå i några nätter efter det.

  • DidoAeneis

    Ok, skönt att det känns rätt! Och ja, vi får tagga på maj för din del. Jag kanske är med dig då i "träsket" än, haha, annars hejar jag på på sidlinjen!

    Jaa, ska väl bara ta 2-3 dagar innan brösten töms. Jag har fått pumpa en gång idag, och nu är de hyfsat fulla, så vi får väl se hur de mår imorgon bitti. Kanske får ta en varm dusch då. Men ikväll har ungen sovit heeeela kvällen sen 19.30 utan uppvak. Klockan nu 22.35. Har aldrig hänt. Jag sover långt bort från dem, så det blir spännande att höra hur det har gått imorgon bitti. Imorn natt ska jag nog testa att vara i samma rum om det gått bra inatt igen. Ja, om jag ska söva vår unge inne kan det lätt bli mycket gråt. Lättare med vagn eller att mannen gör det. Det är som att de redan vet vem som är "den påverkansbara", haha.

    Blir väldigt spännande att se hur lutealfasen blir, om jag nu inte lyckas direkt! Men läste nånstans att det kan ta upp till 3 månader innan kroppen är "återställd", så jag försöker att inte hoppas för mycket. Men blir MYCKET spännande att höra om din lutealfas, om du nu tar äl-test. Kanske känner du äl oavsett? Eller märker av flytningar och så.

    Haha jag har också en lista, och Julia är med på den. Jättefint namn. Jag gillar traditionella namn, tidlösa. Och de ska ju såklart funka på engelska också. Känns för mig helt sjukt att det skulle bli en pojke dock, så jag fokuserar på bra tjejnamn.

  • DidoAeneis

    Haha, kul fråga. De är fan okej! Fick handmjölka problemtutten igår kväll pga smärta, men efter det helt ok! De är rätt fulla liksom, men så länge de inte gör ont tänker jag inte pumpa. Jaa sjukt hur snabbt det gått. Vänstra känns fan helt tom.

    Men gött med hela nätter!! Riktigt så bra går det inte här, inatt var jag tillbaka i sovrummet, men bara två uppvak, varav ett gick supersnabbt. Det andra varade lite längre, först ledset, sen svårt att komma till ro, men till slut somnade vi allihop. Det ger sig nog om nån vecka eller så. Vi funderar lite på att försöka söva om henne på madrassen där vi brukar söva henne på kvällarna istället för att ta upp henne i sängen första uppvaket. Svårt att veta om närhet hjälper eller stjälper i det här läget. Om det inte blir mindre ormande i sängen snart kanske vi testar att hålla henne på madrassen hela natten.

    Nä, det är skitsvårt med namn! Vi hade en lista sist, visste att det skulle bli en flicka, men när hon kom ut förkastades allt och vi hittade ett helt nytt. Flora var länge en toppkandidat, men min partner gillade inte att det rimmade på hora på svenska, haha. Så det blev det inte!

    Jag började äl-testa idag, CD13. Det var verkligen skitsvagt. Jag tror min kropp kanske går på när jag "borde" ha fått mens sist eller nåt. Tror min äl dröjer den här månaden. Har ju fått äl CD16 två ggr nu, men så här svagt har det aldrig varit så här "sent". Vi får väl se. Beställde fler test idag, hade bara 7 kvar, kändes för riskabelt. Vi har iaf safeat upp utifall jag hade tidig äl denna månad, har varit riktigt sugna efter mensen slutade 😂 Känns skönt, utifall jag missat den. Blir såååå spännande att se vad din lutealfas blir. När tänker du att du ska sluta amma helt?

  • DidoAeneis

    Testade mitt på dagen och det var riktigt starkt! Tänkte oj, gick det så snabbt. Men så tog jag ikväll också och då var det mycket svagare. Men hoppas på positivt imorgon, isf blir det ju äl på cd16 "som vanligt". Vore asgött, då hinner vi iaf ligga en gång när inte de andra barnen är här och det är lite lättare att få till.

    Men jaaa, går i vågor med lust ju. Jag har känt att lusten bara har ökat nu sen vi började försöka, både för att sex föder sex men också tack vare att jag minskat på amningen antar jag. Det känns mycket lättare nu att få till det under äl än första försöket! Vi har så mycket sex redan, liksom. Inte svårt att klämma in en extra gång. Supersköööönt, känner inte alls samma press.

    Jaaa, ska ju kännas rätt för en själv också, inte bara bebisen som ska vara redo. Jag är inte så sentimentalt lagd, mer pragmatisk, så när jag insåg att amningen kanske förstörde mina chanser att bli gravid övergick det från nåt mysigt till nåt problematiskt, så för mig var det ett lätt beslut. Och kunde inte föreställa mig att nätterna skulle bli så mycket bättre! Verkligen gött!

    Jaaa, tiden går ju snabbt. Dessa två månader kommer swisha förbi! Tiden går ju fort generellt tycker jag, så snart sitter vi säkert här med två nya bebisar i våra famnar. Hoppas vi kan följas åt tills dess ☺️ Haha, finnfejs... Tonåringarna. Beklagar.

  • DidoAeneis

    Positivt äl-test idag! CD15. Tror jag får äl imorgon bitti. Tror inte vi kan få till det dagtid imorgon, så får satsa på ikväll; tyvärr fick vi för en gångs skull till ett morgonligg idag, men karln får ställa upp ikväll igen 😂🙈 Räcker säkert med det imorse, men bara för att säkra upp.

    I övrigt märker jag ju att jag verkar ha väldigt regelbunden äl, CD16 tre månader i rad nu, men vågar ändå inte sluta testa. Konstigt... Hoppas jag slipper snart ändå!

  • DidoAeneis

    Ja, vi behöver en win nu. Om inte graviditet, så iaf att våra lutealfaser förlängs avsevärt.

    Alltså det där är väl också lite med hur relationen mår i övrigt, tror jag. Är den skit så blir den ännu mer skit med barn. Är den bra blir den ännu bättre med barn. Det är iaf min erfarenhet.

    Jaaa, förhoppningsvis blir det många fler barn att amma. Det är ju verkligen jättemysigt, hade jag inte velat bli gravid hade jag nog inte slutat så här snabbt, men jag måste säga att det är gött att veta att mannen kan ta nätterna no problem. Och att hon sover bättre, även om igårnatt fan var en skitnatt! Men hon var rödkindad och lös i magen på kvällen, så jag tror att det är fler tänder på g, förhoppningsvis var det bara det som störde.

    Vilken cykeldag är du på nu? Äl på cd22 sist? Hoppas tidigare nu! Vi fick efter många om och men till det igår kväll, kommer inte pusha för idag, tror jag fick äl på kvällen redan, kände lite mol. Händer det ikväll är det bara bonus. Sååå skönt när det är över, men jävlar vad snabbt allt gått denna gång. Förmodligen tack vare den korta cykeln sist (nåt positivt med kort lutealfas), och att jag kunde börja äl-testa så mkt tidigare. Tre test, sen positivt liksom! Bang!

  • DidoAeneis

    Faaan, tror jag har äl nu! Mycket molvärk. Passar bättre med test och tidigare månaders äl än igår kväll också. Jag som trodde det var överstökat! Nu känner jag att vi måste få till det ikväll, för igår kväll kanske inte räcker. Mannen har ju redan annonserat att han är trött ikväll. Suck!

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning