• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Jaaa, min unge är också helt galen på nätterna. Vaknar och gallskriker typ fem gånger per natt, som om hon drömmer mardrömmar. Men jag är så van vid uppbruten sömn vid det här laget att jag bara går vidare med mitt liv. Hon vaknar i alla fall inte helt och ska vara uppe mellan 2 och 4 som mitt första barn gjorde. Tradigt med hård mage, men nä, jag tror inte det borde påverka när ägglossning väl har kommit igång.

    Wow, låter ju toppen med massa äl-flytningar! Nu börjar jag noja - jag hade ju inga alls tyckte jag. Men jag kollade nog inte så noga. Och vill som sagt minnas att jag inte hade särskilt mycket efter första barnet heller. Ja, sjukt att ligget ska vara smärtsamt, graviditeten ska vara vidrig, förlossningen är en nära-döden-upplevelse, första året är kaos. Man kan undra varför man vill gå igenom allt igen, haha. Men de är rätt söta, barn.

    Jaaa, torsdag nu! Gud, jag kommer inte våga på söndag. Jag tycker att "symtomen" har försvagats. Hade molvärk om kvällarna några kvällar, men nu tycker jag inte jag känner ett skvatt. Tänker att man inte kan ha sån tur att man blir gravid på första försöket. Men vi får se! När har du bim nu med detta nya äl-datum?

  • DidoAeneis
    Jamen precis, jag fick mycket starkare äl-känningar efter barn (även om det inte är superstarkt nu heller). Kul att kroppen funkar så. Okej, då är ju BIM inte så långt borta ändå! Fan, tiden går snabbt nu. Fredag redan. Ännu inga fler känningar här. Flytningarna är rikliga, men som sagt mer rikliga generellt efter denna förlossning, så det säger inte så mycket.

    Haha, ja, jag hade också mardrömsnätter från förra bebisen starkt i minne, men det har varit avsevärt bättre den här gången ändå. Fram till kanske 5 månader sov hon asbra - ett eller två uppvak, men när hon blev större blev hon också lite mer "komplicerad" sömnmässigt, känns det som. Haha, jaaa, säg de par som sover ihop varje natt efter att de har fått barn. Här är det hela havet stormar med sängarna, i alla fall barnveckorna. Man vet aldrig var man ska vakna.

    Molvärk och flytningar är allt jag har känt nu. Sist kände jag inte ens molvärk innan plus. Sedan brukar illamåendet komma vid vecka 5-6 tillsammans med luktkänslighet och extrem trötthet.

    Men jag känner liksom verkligen att det vore för bra för att vara sant att lyckas på första försöket! Samtidigt förstår jag inte hur man ska kunna göra om det här, kanske månad efter månad, om det inte går så lätt denna gång. Det är ju en oerhörd väntan! Och anspänning just kring ägglossning. Rädsla för att missa det perfekta tillfället. Men om spermie och ägg är bra borde tajmingen inte vara SÅ viktig, tycker man. De verkar ju rätt tåliga, spermierna.

  • DidoAeneis

    Mayday mayday!! Hade sex precis, tyckte jag kände lite smärta liksom, och efteråt blödde jag lite rosa! Vet ju inte vad detta är än, men senast jag var gravid blödde jag typ varje gång efter sex fram till vecka 12 om vi inte var jätteförsiktiga. Känsliga slemhinnor, antar jag, eller livmoderhalstapp. Men kan ju också vara mensen som "legats igång??" Är cykeldag 25, och lutealfasen skulle isf bara ha varit typ 9 dagar... Men inte omöjligt. Får väl bara vänta och se antar jag?? Eller tar jag ett gravtest redan imorgon bitti om jag inte blött mer?

  • DidoAeneis

    Nämen precis, kan inte inte testa! Inget mer blod, så ingen mens är här än iaf. Fick så där lite rosa med förra barnet också, testade dagen efter och fick plus... Gud så spännande. Återkommer imorgon!

  • DidoAeneis

    Vaknade skittidigt förstås, och kunde inte hålla mig. Tycker fanimig att det är nåt där!! Jävla skittester! Jag ska gå och köpa ett ordentligt idag och hålla mig några timmar. Men vad tror du??

  • DidoAeneis

    Jihooo! Jag är gravid! Tidigt och yada yada yada, men ändå Skrattande

    Nu inväntar vi med spänning din testdag också!

  • DidoAeneis

    Ja alltså gud vad kul! Och skrämmande. Jag är väl inte SÅ chockad. Visste att jag har lätt för att bli gravid, men detta var ju verkligen över all förväntan! Hoppas nu bara allt går bra, men har ingen historia av missfall, så jag är optimistisk.

    Jamen gud ja, vet hur långt det känns. Men det är ju bara en vecka till testdag nu! Och snart kan du börja överanalysera symtom. Vill höra allt!

  • DidoAeneis

    Haha gud, det mest poetiska också då: jag startade den här tråden 24 september, och nu är 24 september mitt bf 🙈

  • DidoAeneis

    men oj jag missade ditt andra meddelande om molvärken! Låter ju som livmodern iaf förbereder sig på nåt! Att ta hand om ett befruktat ägg, kanske?? Eller kan det fästa så tidigt som äl+4?

  • DidoAeneis

    Jaa, man märker ju allt som är avvikande extra tydligt när man försöker. Jag har också känt mer molvärk innan plus än sist, men då var det ju helt oplanerat, så det kan bero på att jag helt enkelt känt efter mer denna gång, haha.

    Just idag funderar jag lite över att jag testade så jävla tidigt 😂 Vet ju att många får missfall "direkt" liksom, så att man knappt märker att man varit gravid. De får alltså mens typ när de skulle ha fått. Vill att de närmsta två veckorna ska gå snabbt. Har en sista sticka, så jag tänkte ta den på onsdag (när jag egentligen skulle ha mens), bara för att se att styrkan har ökat. Om den har det är det nog rätt lugnt.

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning